Omschrijving

Volledig voorbereid aan de slag als horecaportier

Als horecaportier zorg je voor een veilige plek waar het publiek zich met gerust hart kan vermaken. Zie jij een toekomst als portier in de horeca wel zitten? Ben jij oplettend, kan jij goed met mensen omgaan en laat je je niet snel gek maken? Dan is het vak zeker iets voor jou. Met deze opleiding krijg je de kennis en vaardigheden die je als professioneel horecaportier nodig hebt. We behandelen daarbij veel situaties uit de praktijk. Je leert risicogedrag herkennen en ingrijpen wanneer het nodig is. Ook raak je bekend met de wetgeving, zodat je weet wat je wel en niet mag doen. Na afloop ben je uitstekend voorbereid op het officiële examen waarmee je het erkende diploma SVH Horecaportier behaalt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Vrije tijd, goede opleiding Vrije tijd, goede opleiding

Inhoud

Wat leer je

Als horecaportier zorg je voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horecaonderneming, bijvoorbeeld discotheken, cafés, bars en nachtclubs. Om deze functie goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je veel weet over het omgaan met agressie, brand- en ongevallenpreventie, wet- en regelgeving en alcohol en drugs. Door middel van verschillende praktijkgerichte cases en online video's leer je alle wetenswaardigheden van dit beroep.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Horecaportier als werknemer
 • Sociale hygiëne
 • Handhavings- en beveiligingsbeleid
 • Deurbeleid
 • Samenwerking met de politie
 • Communicatie
 • Risicogedrag van gasten
 • Professioneel handelen
 • Regels handhaven
 • Wetboek van Strafrecht en Strafvordering
 • Algemene Plaatselijke Verordening
 • Alcohol en drugs
 • Brandpreventie
 • Ongevallenpreventie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Horecaportier. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen SVH Horecaportier

De opleiding sluit je af met het erkende examen Horecaportier, dat wordt afgenomen door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Het examen bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Meer informatie over het examen en de kosten hiervan vind je op www.svh.nl.

Erkend diploma Horecaportier

Om als portier in de horeca te kunnen werken heb je een erkend diploma nodig. De eisen voor het examen van de SVH zijn vastgesteld door het ministerie van Justitie. Als je slaagt, ontvang je het diploma Horecaportier van de SVH, dat erkend is in Nederland en zeer waardevol is voor wie hier als horecaportier aan de slag wil.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Horecaportier 1422

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Horecaportier, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Horecaportier

3.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Vrije tijd, goede opleiding

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame