Omschrijving

Volledig voorbereid aan de slag als horecaportier

Als horecaportier zorg je voor een veilige plek waar het publiek zich met gerust hart kan vermaken. Zie jij een toekomst als portier in de horeca wel zitten? Ben jij oplettend, kan jij goed met mensen omgaan en laat je je niet snel gek maken? Dan is het vak zeker iets voor jou. Met deze opleiding krijg je de kennis en vaardigheden die je als professioneel horecaportier nodig hebt. We behandelen daarbij veel situaties uit de praktijk. Je leert risicogedrag herkennen en ingrijpen wanneer het nodig is. Ook raak je bekend met de wetgeving, zodat je weet wat je wel en niet mag doen. Na afloop ben je uitstekend voorbereid op het officiële examen waarmee je het erkende diploma SVH Horecaportier behaalt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Vrije tijd, goede opleiding Vrije tijd, goede opleiding

Inhoud

Wat leer je

Als horecaportier zorg je voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horecaonderneming, bijvoorbeeld discotheken, cafés, bars en nachtclubs. Om deze functie goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je veel weet over het omgaan met agressie, brand- en ongevallenpreventie, wet- en regelgeving en alcohol en drugs. Door middel van verschillende praktijkgerichte cases en online video's leer je alle wetenswaardigheden van dit beroep.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Horecaportier als werknemer
 • Sociale hygiëne
 • Handhavings- en beveiligingsbeleid
 • Deurbeleid
 • Samenwerking met de politie
 • Communicatie
 • Risicogedrag van gasten
 • Professioneel handelen
 • Regels handhaven
 • Wetboek van Strafrecht en Strafvordering
 • Algemene Plaatselijke Verordening
 • Alcohol en drugs
 • Brandpreventie
 • Ongevallenpreventie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Horecaportier. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen SVH Horecaportier

De opleiding sluit je af met het erkende examen Horecaportier, dat wordt afgenomen door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Het examen bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Meer informatie over het examen en de kosten hiervan vind je op www.svh.nl.

Erkend diploma Horecaportier

Om als portier in de horeca te kunnen werken heb je een erkend diploma nodig. De eisen voor het examen van de SVH zijn vastgesteld door het ministerie van Justitie. Als je slaagt, ontvang je het diploma Horecaportier van de SVH, dat erkend is in Nederland en zeer waardevol is voor wie hier als horecaportier aan de slag wil.

Studieduur & lesgeld

Kosten Horecaportier 1422

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Horecaportier. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Examentraining Horecaportier

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 102,-    (eenmalig)

Ervaringen

Horecaportier

3,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Vrije tijd, goede opleiding

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.