Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word een expert in counseling

Wist je dat een derde van het ziekteverzuim een psychische achtergrond heeft? Dan kun je denken aan een burn-out, een depressie of een angststoornis. Werkgevers kunnen ziekteverzuim beperken door op signalen te letten die aangeven dat het niet goed met iemand gaat. Die signalen herkennen, dat is nu één van de taken van een bedrijfscounselor. Als bedrijfscounselor kom je in actie bij onderpresteren, burnout, seksuele intimidatie, rouw, conflicten en groepsprocessen. Ben jij oprecht geïnteresseerd in mensen en wil je hen helpen om hun eigen problemen te managen? Kies dan voor onze praktijkgerichte opleiding Bedrijfscounseling.

Voor wie?

De opleiding Bedrijfscounseling is zeer geschikt als je bedrijfscounselor wilt worden en effectiever wil leren communiceren. Ook is de opleiding ideaal als aanvulling voor HR-managers en leidinggevenden.

Stichting Counselling Nederland

De opleiding Bedrijfscounseling wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Counselling Nederland, al ruim 25 jaar een toonaangevende aanbieder van counselingopleidingen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding Bedrijfscounseling bestaat uit een theoretisch gedeelte en een aantal praktijkdagen. In deze counselingopleiding leer je wat counseling is en welke gesprekstechnieken en tools gebruikt worden binnen de counseling. Je leert ook hoe je een diagnose stelt en hoe je samen met een cliënt een volledig counselingproces op een correcte wijze kunt doorlopen en afsluiten. Na afloop weet jij de cliënt manager te maken van zijn/haar eigen problemen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Counseling
 • Communicatie
 • Psychologie
 • Gesprekstechnieken
 • Het counselingproces

Inclusief 6 praktijkdagen

Bij de opleiding horen 6 gratis praktijkdagen. Op de praktijkdagen van de opleiding counseling kun je samen met je medestudenten oefenen. De praktijkdagen zijn specifiek toegespitst op bedrijfscounseling. De dagen zijn niet verplicht, maar je slagingskans is aanzienlijk groter als je deelneemt aan de praktijkdagen.

 • Praktijkdag 1: Wat is (bedrijfs)counseling?
 • Praktijkdag 2: Wat is het werkveld van de bedrijfscounselor?
 • Praktijkdag 3: Hoe kun je open communiceren?
 • Praktijkdag 4: Welke gesprekstechnieken kun je toepassen?
 • Praktijkdag 5: Het counselingproces fase I en II
 • Praktijkdag 6: Het counselingproces fase III

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief lesmateriaal

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief lesmateriaal. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Om de beroepsopleiding Bedrijfscounseling te volgen bij NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Het niveau van de opleiding Bedrijfscounseling komt overeen met hbo-niveau.

Examen

Officieel examen Bedrijfscounseling

Als je de opleiding wilt bekronen met een mooi diploma, kun je examen doen. Het examen wordt afgenomen door Stichting Counselling Nederland (SCN). Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basis Bedrijfscounselling van SCN. Voor meer informatie over het examen en de examenkosten verwijzen we je naar www.counsellingnet.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Bedrijfscounseling hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Doorstromen na je opleiding Counseling

Heb je de beroepsopleiding Bedrijfscounseling met succes afgerond en wil je graag nog meer te weten komen over counseling? Dan kun je ervoor kiezen om bij ons de erkende hbo-opleiding Counseling te gaan volgen. Ook onze erkende hbo-opleiding Toegepaste Psychologie sluit goed aan op Bedrijfscounseling.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een Wellnessdag voor twee

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een gratis Wellnessbon voor twee. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Bedrijfscounselling 1649

Studietempo in maanden 12 Maanden 18 Maanden *
Uren per week 10 7
Lesgeld per maand € 283,75 € 189,25
Nu met 50% korting € 141,88 € 94,63
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 1 uur Wellnessdag voor twee bij inschrijving

Profiteer nu van een gratis Wellnessdag voor twee personen. Tussen het studeren door verdien jij een verwendagje! Neem je vriend, vriendin of moeder mee en geniet samen van de ultieme ontspanning.

Wellnessdag voor twee bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 773,89 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Bedrijfscounseling nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 75,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2