Omschrijving

Altijd al zelfstandig pedicure willen worden?

Droom jij van een carrière als erkend Pedicure? Dan is de opleiding Pedicure iets voor jou! Met deze opleiding leer je in 1,5 jaar alles wat een erkende pedicure moeten weten. Denk aan de verschillende huid- en nagelaandoeningen en de bijbehorende behandelingen. Ook ga je aan de slag met de basis van voet- en nagelverzorging. Hoe kun je kleine klachten wegnemen en grotere klachten voorkomen? En hoe kun je een gedegen advies en behandelplan opstellen? Je verdiept je bovendien in ondernemersvaardigheden zodat je je eigen salon kunt openen! Klinkt dit interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Pedicure!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Karin Nijhof, 28 jaar, Raalte

Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden. Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een professioneel pedicure. Je leert hoe je een voetonderzoek kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook verdiep je je in ondernemersvaardigheden, de uitvoering van basisbehandelingen en het adviseren over voetverzorgende producten en diensten.

Wat leer je?

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Algemene anatomie en fysiologie
  • Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie
  • Spierwerking
  • Huidaandoeningen
  • Hygiëne, arbo en milieu
  • Reinigen en desinfecteren van de praktijk
  • Kinesiologie en blauwdrukken
  • Ondernemersvaardigheden

Inclusief 8 praktijkdagen

Bij de pedicure opleiding horen 8 gratis praktijkdagen (totaal 80 praktijkuren inclusief voorbereiding). Deze vinden plaats in Rotterdam. Tijdens de beroepsgerichte bijeenkomsten breng jij samen met je medestudenten en een docent uit het vakgebied je kennis in de praktijk. Zo gaat de lesstof meer voor je leven. Je krijgt les in een kleine klas van 5 tot 14 studenten, zodat je optimaal begeleid wordt.

Je eigen professionele pedicure materialen

Houd er rekening mee dat je voor de eerste praktijkdag zelf een materialenpakket dient aan te schaffen (t.w.v. ongeveer € 250,-; onder voorbehoud van prijswijzigingen). Meer informatie over dit pakket vind je in de online leeromgeving van de pedicure opleiding. Op de praktijkdagen krijg je bovendien meer informatie over de aanschaf van een freesmachine. Het aanschaffen van een freesmachine is echter geen vereiste voor het volgen van de opleiding. Wel heb je witte werkkleding nodig.

Neem een kijkje in een praktijk

Als onderdeel van de pedicure opleiding loop je een korte kijkstage bij een pedicure. Tijdens deze snuffelstage ga je kijken in een salon, praten met een pedicure en zie je hoe de theorie in de praktijk plaatsvindt. Ook maak je een aantal leuke opdrachten rondom het werk van een pedicure. Je mag zelf kiezen bij welke pedicure je meekijkt en hoe je de 10 stage-uren indeelt. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt de pedicure opleiding volgen zonder vooropleiding. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 3 is.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Pedicure? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Met vrijstelling studeer je sneller

Beschik je al over enige relevante ervaring en kun je dit aantonen? Dan kun je via dit vrijstellingsformulier direct bij de Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) de vrijstelling(en) aanvragen. Hiervoor brengt het TCI je € 27,- in rekening, plus € 18,- voor elke toegekende vrijstelling. Je ontvangt vervolgens van het TCI de uitslag. De uitslag wordt ook naar NTI gestuurd.

Examen

Examenafname

De Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) neemt de examens voor de opleiding Pedicure af. Bij het TCI wordt zowel de theorie als de praktijk getoetst. Je legt drie theorie-examens af: Anatomie en fysiologie, Pathologie en Theorie van de praktijk. Daarnaast leg je de volgende Proeven af: Praktijkexamen 1: behandelplan, Praktijkexamen 2: behandeling voet en Portfolioassessment: uitvoeren van ondernemersactiviteiten.

Examenkosten

De examenkosten zijn niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie- en praktijkexamens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Sluit je aan bij de brancheorganisatie ProVoet

logo ProVoet RGB klein transNTI is door branchevereniging ProVoet erkend als opleider voor de opleiding Pedicure. Na het afronden van de opleiding Pedicure kun jij je laten registreren bij Provoet. Hiermee laat je zien dat jij een erkend gediplomeerd pedicure bent!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Brancheopleiding Pedicure 6663

Ervaringen

Brancheopleiding Pedicure

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Karin Nijhof, 28 jaar, Raalte

Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame