Omschrijving

Professioneel nagels verzorgen en stylen

Wie wordt er nou niet blij van prachtige nagels? De finishing touch van een verzorgd uiterlijk. Een klassieke French manicure, een mooi kleurtje of een klein kunstwerkje. Het kan allemaal. Wil jij mensen gelukkig maken met verzorgde nagels? Ben je creatief, verzorgend en kun je precies werken? Dan is de opleiding Nagelstyliste echt iets voor jou. Je leert alle vaardigheden die je als professioneel allround nagelstylist nodig hebt. Het zetten van kunstnagels van acryl, gel en fiberglass, maar ook de algemene verzorging van handen en nagels. Daarnaast besteden we aandacht aan je ondernemersvaardigheden, die komen goed van pas als je start als zelfstandige! 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Leuke duidelijke opleiding. Altijd al willen doen, blij dat ik nu toch begonnen ben. Door flexibiliteit is het goed te combineren met mijn dagelijkse baan en gezin. Leuke duidelijke opleiding. Altijd al willen doen, blij dat ik nu toch begonnen ben. Door flexibiliteit is het goed te combineren met mijn dagelijkse baan en gezin.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding Nagelstyliste leer je alles over de verzorging en styling van nagels. Van de manicure tot het opzetten van kunstnagels en de nabehandeling. Bij de kunstnagels besteden we de meeste aandacht aan gel en acryl, omdat deze in de praktijk het meest worden gebruikt. Je werkt ook aan andere vaardigheden die bij het vak horen, zoals klantcontact, marketing en ondernemen. Zo zorg je dat nieuwe klanten jou weten te vinden, dat ze prettig geholpen worden en daardoor weer graag terugkomen. Als nagelstyliste kun je in loondienst werken, maar ook als zelfstandige. Daarom leer je ook wat er komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf.

Studieprogramma

Nagelstyling

 • Anatomie van de nagel, hand en huid
 • Mogelijke nagelproblemen
 • Nagelstylingmaterialen en -producten
 • Hygiëne
 • Lakken en versieren van nagels
 • Werken met sjablonen
 • Nagelbedverlenging
 • Manicure
 • French manicure
 • Technieken voor het zetten van kunstnagels van acryl, gel en fiberglass
 • Nabehandeling van kunstnagels
 • Verwijderen van kunstnagels
 • Verschillende klanttypen
 • Achterhalen van de wens van de klant


Ondernemersvaardigheden

 • Klantcontact en communicatie
 • Klanten werven
 • Personal branding
 • Marketing
 • Valkuilen van een ondernemer
 • Inspirerende portretten van succesvolle ondernemers  
 

Inclusief 5 praktijkdagen

De Nagelstyliste opleiding heeft vijf praktijkdagen. Een mooie gelegenheid om je medestudenten te ontmoeten en samen veel te leren. Je gaat oefenen met gelproducten, acrylproducten en sjablonen. Op een model pas je de technieken toe die je geleerd hebt. Een ervaren docent begeleidt je hierbij. Uiteraard is er tijd voor al je vragen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Professionele materialen met korting

Voor de Vakopleiding Nagelstylist dien je een aantal materialen aan te schaffen, die zijn samengesteld in samenwerking met Nail Care Manon, onze praktijkinstantie. We adviseren je het Manicure pakket aan te schaffen t.w.v. ca. € 120,- (excl. korting), en het Allround Nagelpakket t.w.v. ca. € 500,- (excl. korting). Als NTI-student krijg je op beide pakketten 10% korting. Met deze pakketten ben je verzekerd van kwalitatief goede producten tijdens en na je opleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Vakopleiding Nagelstylist. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen doen

Je kunt de opleiding Manicure afronden met een examen bij Nail Care Manon. Kijk voor actuele informatie en de examenkosten op www.nailcaremanon.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de Vakopleiding Nagelstylist hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,75.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Nagelstylist 1550

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Nagelstylist, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Nagelstylist

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Leuke duidelijke opleiding. Altijd al willen doen, blij dat ik nu toch begonnen ben. Door flexibiliteit is het goed te combineren met mijn dagelijkse baan en gezin.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame