Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Expert in nagels met deze Nagelstyling opleiding

Wil jij je ontwikkelen tot professioneel en allround nagelstylist? Kies dan voor de Nagelstyling opleiding van NTI. Tijdens deze opleiding maak je kennis met alle aspecten van het werk als nagelstylist én leer je hoe je een eigen bedrijf opstart. Onderdelen van de Nagelstyling opleiding zijn onder andere het zetten van kunstnagels van acryl, gel en fiberglas. Je leert alles over de verzorging van handen en nagels voor het mooiste eindresultaat. Maar ook ondernemersvaardigheden komen aan bod. Tijdens de praktijkdagen kun je onder professionele begeleiding de geleerde theorie toepassen. Dus wil jij nagelstylist worden? Twijfel niet langer. Start vandaag nog met de Nagelstyling opleiding!

Wat doet een professionele nagelstylist?

Als nagelstylist kun je een eigen nagelstudio beginnen. Ook kun je in loondienst werken bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon, wellness center of manicure. De Nagelstyling opleiding bereid je voor op het branche erkende diploma van het Nagelgilde. Na het afronden van deze vakopleiding kun je dus overal aan de slag! Jouw werkzaamheden omvatten:

 • het achterhalen van de wensen van jouw klant;
 • kunstnagels van acryl, gel en fiberglas aanbrengen;
 • lakken en versieren van nagels;
 • nagelbedverlenging;
 • French manicure en manicure.

Inhoud

Wat leer je tijdens de Nagelstyling opleiding?

Tijdens de Nagelstyling opleiding leer je alles over de verzorging en styling van nagels en handen. Van manicure tot het opzetten van kunstnagels en nabehandeling. Je leert de technieken voor het zetten van kunstnagels van acryl, gel en fiberglass. De meeste aandacht wordt geschonken aan gel en acryl, omdat deze in de praktijk het meest worden gebruikt. Als professioneel nagelstylist is het ook belangrijk dat je jezelf in de markt zet en je klant goed kent. En, als je zelfstandig aan de slag wilt, succesvol je eigen nagelstudio kunt beginnen. Daarom verdiep je je tijdens de Nagelstyling opleiding ook in marketing, personal branding, klantcontact en verschillende klanttypen. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Nagelstyling

 • Anatomie van de huid
 • Mogelijke nagelproblemen
 • Nagelstylingmaterialen
 • Werken met sjablonen en French manicure
 • Aandachtspunten
 • Marketing en consumentengedrag voor de nagelstudio
 • Verschillende klanttypen
 • Nagelproducten


Ondernemersvaardigheden

 • Personal branding
 • Klanten werven
 • Klantcontact
 • Marketing
 • Communicatie
 • Valkuilen van een ondernemer
 • Inspirerende portretten van succesvolle ondernemers

Inclusief 5 praktijkdagen

Bij de Vakopleiding Nagelstylist zijn 5 gratis praktijkdagen inbegrepen. Tijdens de praktijkdagen werk je met gelproducten, acrylproducten en sjablonen. Onder begeleiding van een docent kun je de geleerde technieken op je eigen model demonstreren. Je krijgt direct feedback van de docent en uiteraard is er volop tijd om vragen te stellen. Zo kun je de geleerde theorie uit de Nagelstyling opleiding goed leren toepassen en ben je goed voorbereid op het examen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de Nagelstyling opleiding  is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Je docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op je aanvullende vragen over de Nagelstyling opleiding.

Examen

Gerenommeerd examen van het Nagelgilde

Je kunt de opleiding Nagelstyling afronden met het examen van de branchevereniging, het Nagelgilde. Dit is het meest gerenommeerde examen in de markt. Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriedeel. Kijk voor actuele exameninformatie en de examenkosten op www.nagelgilde.nl.

Studieduur & lesgeld

Vakopleiding Nagelstylist 1550

Studietempo in maanden 6 Maanden 12 Maanden * 18 Maanden
Uren per week 10 5 3
Lesgeld per maand € 215,97 € 107,99 € 71,99
Nu met 50% korting € 107,99 € 54,00 € 36,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 224,64 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Vakopleiding Nagelstylist
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Super opleiding

Hoi,
Ik ben net met mij studie begonnen, het is even wennen om weer iets te leren.
Maar ik vind het wel leuk dus ik ga ervoor.

Bekijk alle ervaringen