Omschrijving

Altijd al je eigen schoonheidssalon willen hebben?

Droom jij van een carrière als erkend schoonheidsspecialiste? Dan is de opleiding Schoonheidsspecialiste iets voor jou! Met deze opleiding leer je in 1 tot 2 jaar alles wat een erkende schoonheidsspecialiste moeten weten. Denk aan de verschillende huidtypes en de bijbehorende gelaatsbehandelingen. Ook ga je aan de slag met voet-, hand- en nagelverzorging. Hoe bereken je de prijzen van je verschillende behandelingen? En hoe maak je een effectief behandelplan? Je verdiept je bovendien in ondernemersvaardigheden zodat je je eigen salon kunt openen! Klinkt dit interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Schoonheidsspecialiste!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
NTI Student, 29 jaar, Tilburg

Ik heb een goede ervaring met NTI. Ik heb een goede ervaring met NTI. Helaas doe ik wat langer over mijn opleiding door 2 operaties, maar ook zonder problemen kan ik mijn studieduur verlengen. Wat wel jammer is, is dat de data van de examens niet flexibel zijn.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een professioneel schoonheidsspecialist. Je leert hoe je een huidanalyse kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook verdiep je je in ondernemersvaardigheden, lichaamsbehandelingen en cosmetische hand-, nagel-, en voetverzorging.

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Analyse uitvoeren
  • Behandelingsplan uitvoeren
  • Gelaatsbehandeling
  • Hygiëne, arbo en milieu
  • Lichaamsbehandeling
  • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
  • Ondernemersvaardigheden

Inclusief 7 praktijkdagen

Bij de opleiding Schoonheidsspecialist horen 7 gratis praktijkdagen. Tijdens deze beroepsgerichte bijeenkomsten breng jij samen met je medestudenten en een docent uit het vakgebied je kennis in de praktijk. Zo gaat de lesstof meer voor je leven.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Je eigen professionele materialen

Houd er rekening mee dat je voor de eerste praktijkdag zelf een materialenpakket dient aan te schaffen (t.w.v. ongeveer € 595,-; onder voorbehoud van prijswijzigingen). Meer informatie over dit pakket vind je in de online leeromgeving van de opleiding.

Een eigen beautysalon - dit komt erbij kijken

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt de opleiding Schoonheidsspecialiste volgen zonder vooropleiding. Je hoeft ook geen stage te lopen! Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau is.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Schoonheidsspecialist? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Met vrijstelling studeer je sneller

Beschik je al over enige relevante ervaring en kun je dit aantonen? Dan kun je via dit vrijstellingsformulier direct bij de Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) de vrijstelling(en) aanvragen. Hiervoor brengt het TCI je € 27,- in rekening, plus € 18,- voor elke toegekende vrijstelling. Je ontvangt vervolgens van het TCI de uitslag. De uitslag wordt ook naar NTI gestuurd.

Examen

Examenafname

De Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) neemt de examens voor de opleiding Schoonheidsspecialiste af. Bij het TCI wordt zowel de theorie als de praktijk getoetst.

Examenkosten

De examenkosten zijn niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie- en praktijkexamens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Sluit je aan bij de brancheorganisatie ANBOS

Na het afronden van de opleiding Schoonheidsspecialiste kun jij je laten registreren bij ANBOS. Hiermee laat je zien dat jij een erkend gediplomeerd schoonheidsspecialiste bent!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Brancheopleiding Schoonheidsspecialist 4079

Ervaringen

Brancheopleiding Schoonheidsspecialist

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, 29 jaar, Tilburg

Ik heb een goede ervaring met NTI. Helaas doe ik wat langer over mijn opleiding door 2 operaties, maar ook zonder problemen kan ik mijn studieduur verlengen. Wat wel jammer is, is dat de data van de examens niet flexibel zijn.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Claudia – Onderwijsassistent Niveau 4

Hosai – Apothekersassistent