Omschrijving

Weddingplanner worden?

Lijkt het jou fantastisch om de mooiste dag van iemands leven neer te zetten? Dan is de opleiding Weddingplanner jou op het lijf geschreven. Wij ontwikkelden deze opleiding samen met Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje, dé specialist in weddingplanning. Zij leert jou alle fijne kneepjes van het vak. Ook doe je waardevolle praktijkervaring op tijdens een aantal leerzame praktijkdagen, waarbij je samen met medestudenten de wereld van een weddingplanner verkent. Na de opleiding Weddingplanner beschik jij over de juiste kennis om een droombruiloft tot in de puntjes te verzorgen. Enthousiast? Kijk snel verder!

Weddingplanner Vivian ter Huurne vertelt graag over de opleiding en het vak. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Super leuke vakopleiding! Je leert niet alleen de kneepjes uit het vak van weddingplanner, je leert hoe het is om te starten als zelfstandig ondernemer. Super leuke vakopleiding! Je leert niet alleen de kneepjes uit het vak van weddingplanner, je leert hoe het is om te starten als zelfstandig ondernemer. Je krijgt inzicht in financiën, marketing, branding en leert in de loop van de studie ook steeds een beetje meer over jezelf. Wie je bent, waar je voor staat en niet te vergeten wie jij zult gaan worden als weddingplanner. Uiteindelijk zul je daar je eigen touch aan moeten geven. Vivian is een leuke leermeester in deze!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Weddingplanner?

Als weddingplanner ben jij een echte duizendpoot. Je bent adviseur, regelaar en aanspreekpunt. Je regelt alles wat met de bruiloft te maken heeft. Van draaiboek, tot locatie en styling. Je geeft raad en helpt een koppel met de voorbereidingen van hun grote dag. Zo organiseer jij een trouwdag waarop het echtpaar nog lang met een blij en warm gevoel zal terugkijken. Tijdens de opleiding Weddingplanner krijg je de kennis en vaardigheden om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Vivian ter Huurne leidt je door alle programma-onderdelen en stoomt je klaar om als professioneel weddingplanner aan de slag te gaan.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De rol van de weddingplanner
 • Huwelijksvormen
 • Plan van aanpak
 • Budget vaststellen en bewaken
 • Regelen van leveranciers
 • Samenstellen van een draaiboek
 • Ceremoniemeesterschap
 • Begeleiden van klanten bij keuze locatie, bruidskleding, etc.
 • Themabruiloften
 • Wensen, locaties en bruidskleding
 • Verzorging, decoratie en styling
 • Trends
 • Bruiloft organiseren in het buitenland
 • Klanten optimaal van dienst zijn en tevreden houden
 • De succesvolle weddingplanner
 • Ondernemerschap
 • Essentiële eigenschappen en vaardigheden
 • Jezelf blijven ontwikkelen

Inclusief 2 praktijkdagen

Tijdens de Weddingplanner opleiding volg je twee inspirerende praktijkdagen. Samen met je medestudenten leer je wat er komt kijken bij het plannen en organiseren van een huwelijk. Ook ga je aan de slag met opdrachten. Je wordt begeleid door een ervaren weddingplanner. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Om de opleiding Weddingplanner te kunnen volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Wel wordt van je verwacht dat je stressbestendig en creatief bent, organisatietalent hebt en over een servicegerichte houding beschikt.

Vragen?

Wil je meer weten over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Ontvang een NTI-diploma

Als je alle opdrachten van de opleiding Weddingplanner met goed resultaat hebt afgerond en aanwezig bent geweest op de praktijkdagen, ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Weddingplanner’ van NTI.

Je kan ook een certificaat aanvragen

Je kunt ook een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding hebt deelgenomen. Hiervoor betaal je € 35,75. Weet je nu al dat je het certificaat wilt, geef dit dan aan bij je inschrijving en je krijgt € 10,- korting op het certificaat! 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Weddingplanner 1325

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Weddingplanner, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Weddingplanner

4.5 sterren - gebaseerd op 14 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Super leuke vakopleiding! Je leert niet alleen de kneepjes uit het vak van weddingplanner, je leert hoe het is om te starten als zelfstandig ondernemer. Je krijgt inzicht in financiën, marketing, branding en leert in de loop van de studie ook steeds een beetje meer over jezelf. Wie je bent, waar je voor staat en niet te vergeten wie jij zult gaan worden als weddingplanner. Uiteindelijk zul je daar je eigen touch aan moeten geven. Vivian is een leuke leermeester in deze!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame