Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer als AALO Fitness Docent je klant optimaal begeleiden

Heb je altijd al fitnessklanten willen begeleiden? Dat kan met de opleiding AALO Fitness Docent van het NTI! Een klant begeleiden is meer dan alleen een trainingsschema opstellen en de apparatuur uitleggen. Als AALO fitnessdocent of als personal trainer leer je omgaan met het maken van programma’s op fysiek en mentaal vlak. Zodat je – op basis van een bewegingsvisie, een vakconcept, de identiteit en motivaties van de klant - de klant optimaal kunt begeleiden. Na afloop van de opleiding AALO Fitness Docent, die het NTI aanbiedt in samenwerking met AALO Opleidingen, kun je succesvol fitnesstrainingen geven. Je klanten zullen je trainingen naar tevredenheid volgen.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de NTI-opleiding AALO Fitness Docent leer je alles wat je op de werkvloer nodig hebt om optimaal te presteren. De opleiding is gebaseerd op een 7 stappenplan waarmee je de basis legt om succesvol fitnesstraining te geven. Je leert de apparatuur kennen, de anatomie van het lichaam, het systeem van spieren, de klantbegeleiding en de trainingsleer. In de gehele AALO opleiding wordt de nadruk gelegd op praktijksituaties. Dat wat je in de praktijk nodig hebt, komt in de opleiding aan de orde. Je klant komt voor zijn conditie, maar blijft om de kwaliteit van de fitnessdocent.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie van het lichaam
 • Spiergroepen
 • Systeem van spieren
 • Musculair systeem
 • Fitnessapparatuur
 • Basistoestellen
 • Audioapparatuur
 • Basisbewegingen
 • Trainingsleer
 • Productvisie
 • Voeding
 • Cuetips
 • Klantenbegeleiding
 • Communicatie
 • Praktijkoefeningen
 • Praktijksituaties

Inclusief 3 praktijkdagen

Bij de opleiding AALO Fitness Docent zitten drie gratis praktijkdagen inbegrepen. Hierin maak je onder andere kennis met de 9 basistoestellen en de cardioapparatuur, je krijgt cue-tips en je leert meer over spiergroepen en communicatie met de klant. Onder begeleiding van professionals doe je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op en ga je daadwerkelijk zelf lesgeven.

Bij deze beroepsopleiding zit een stage!

Een belangrijk onderdeel van deze beroepsopleiding AALO Fitness Docent is een stage van 20 uur. Tijdens deze stage voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Voorbeelden van opdrachten zijn: het noteren van peilers van het aerobiconderwijs, het uitwerken van je examenles (wat ga je doen en waarom) en het geven van je eigen visie op de klant en zijn kenmerken, communicatie etc.

Officieel AALO-lesmateriaal

Al het AALO-lesmateriaal is bij de opleiding inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Tevens ontvang je de AALO-dvd die je nog meer inzicht geeft in de leerstof en de praktijksituatie.

Toelating

Geen vooropleiding vereist

Om de opleiding AALO Fitness Docent te volgen, heb je geen speciale vooropleiding nodig.

Examen

Officieel examen AALO Fitness Docent

Je wordt opgeleid tot het erkende examen van AALO opleidingen. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. De kosten van dit examen zijn bij het lesgeld inbegrepen. De opleiding AALO Fitness Docent is inclusief een gratis praktijkexamen.

Studieduur & lesgeld

AALO Fitness Docent 3621

Studietempo in maanden 6 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 5 3
Lesgeld per maand € 174,60 € 104,76
Nu met 50% korting € 87,30 € 52,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 160,16 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

AALO Fitness Docent
4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Tot zover vind ik dit een ideale toevoeging op mijn werk als groepsles docent. Het is goed te combineren met mijn andere baan en mijn gezin. Nu heb ik ook mogelijkheden in de fitness te kunnen werken en dat is helemaal top natuurlijk.

13331011-848230045311055-6858774129948673166-n.jpg

Bekijk alle ervaringen