Omschrijving

Je bent nooit klaar met leren

Als gewichtsconsulent is het belangrijk dat je je kennis op peil houdt en jezelf blijft ontwikkelen. NTI maakt dit mogelijk door 3 verschillende korte opleidingen aan te bieden over thema’s die gerelateerd zijn aan het vak. Misschien heb je behoefte aan meer kennis over het menselijk lichaam, wil je je vaardigheden als coach verbeteren of je verdiepen in eetstoornissen. Binnen drie maanden heb je al die extra kennis in huis. Je kunt kiezen uit:

 • Verdieping Eetstoornissen
 • Verdieping Anatomie en fysiologie
 • Verdieping Coaching
 • Verdieping Voeding voor kinderen

Lees snel verder en bepaal wat bij jou past!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Kies de verdieping die bij jou past

Bij NTI kun jij kiezen voor nascholing in een of meerdere thema's. De opleiding volg je in je eigen tempo en kun je kosteloos verlengen als je meer studietijd nodig hebt. Zo is de opleiding goed te combineren met je werk. Al in drie maanden heb jij het erkende NTI-diploma op zak. Lees hieronder meer over de onderwerpen die aan bod komen.

Nascholingspunten

De verdieping Eetstoornissen is geaccrediteerd door de branchevereniging BGN. Hiervoor kun je nascholingspunten behalen om jouw BGN-registratie te behouden.

Verdieping Eetstoornissen (met nascholingspunten)

Verdieping Eetstoornissen

Je gaat dieper in op verschillende eetstoornissen en de mogelijke behandelmethoden hiervan. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Soorten eetstoornissen
 • Kenmerken en symptomen
 • Mogelijke oorzaken
 • Mogelijke behandelmethoden en herstel
 • Jouw rol als gewichtsconsulent

De verdieping Eetstoornissen is met 6,4 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Eetstoornissen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Verdieping Anatomie en fysiologie

Verdieping Anatomie en fysiologie

Je gaat dieper in op de (medische) werking van het lichaam. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Celleer
 • Weefselleer
 • Zenuwstelsel
 • Stofwisseling
 • Spijsvertering
 • Bouw en werking van het menselijk lichaam

Verdieping Coaching (met nascholingspunten)

Verdieping Coaching

Je gaat dieper in op het coachen van cliënten, specifieke coaching- en gesprekstechnieken, methodieken en instrumenten die een coach nodig heeft. Bij deze verdieping hoort een praktijkdag. Voordat je deelneemt aan de praktijkdag doorloop je de theorie, maak je de bijbehorende opgaven en lever je een vooropdracht in. Als afsluiting van de verdieping Coaching maak je een eindopdracht. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Fasen van het coachingstraject & gedragsverandering
 • (Basis)vaardigheden van een coach
 • Verschillende coachingstechnieken
 • (Motiverende) gespreksvoering
 • Kernkwadranten

Tijdens de praktijkdag worden deze onderwerpen behandeld door een vakdocent en ontmoet je je medestudenten. De verdieping Coaching is met 12 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Coaching kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Verdieping Voeding voor kinderen (met nascholingspunten)

Verdieping Voeding voor kinderen

Je leert hoe je kinderen en ouders kunt helpen om kinderen op een speelse manier gezond te laten eten. Het coachen van het kind en de ouders is hierbij een belangrijk onderwerp. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Voedingsbehoeften bij verschillende leeftijdsfasen 
 • Opstellen van aangepaste voedingsplannen 
 • Rol van beweging in voeding 
 • Coaching van kinderen én ouders 

Deze specialisatie leidt je op tot het door de BGN geaccrediteerde diploma. De specialisatie Voeding voor kinderen is met 15 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Voeding voor kinderen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De specialisatie en losse verdiepingen zijn bedoeld voor personen die al werkzaam zijn als gewichtsconsulent. Je dient dus in het bezit te zijn van het branchediploma Gewichtsconsulent.

Vragen?

Neem gerust contact op met  onze studieadviseurs.

Examen

Examen en diploma

Je sluit de opleiding af met een theorie-examen. Als je slaagt, ontvang je een NTI-diploma. Doe je examen in de verdieping Coaching of Eetstoornissen? Dan ben jij na succesvolle afronding in het bezit van een door de BGN-erkend diploma.

Examen doen waar en wanneer jij wilt

Bij NTI neem je het examen digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Je plant zelf waar en wanneer je examen doet. Lees hier meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Kosten Verdieping Eetstoornissen 1600

Kosten verdieping Voeding voor kinderen 2599

Kosten verdieping Anatomie en fysiologie 1561

Kosten verdieping Coaching 1558

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Lieke - HBO Voeding en Diëtetiek

Danny – Master of Business Administration (MBA)