Omschrijving

Je bent nooit klaar met leren

Als gewichtsconsulent is het belangrijk dat je je kennis op peil houdt en jezelf blijft ontwikkelen. NTI maakt dit mogelijk door 4 verschillende korte opleidingen aan te bieden over thema’s die gerelateerd zijn aan het vak. De specialisatie Voeding voor kinderen bijvoorbeeld. Als je deze succesvol afrondt, mag je jezelf officieel Kindergewichtsconsulent noemen en kinderen helpen naar een gezonder leefpatroon. Misschien heb je behoefte aan meer kennis over het menselijk lichaam, wil je je vaardigheden als coach verbeteren of je verdiepen in eetstoornissen. Binnen drie maanden heb je al die extra kennis in huis. Je kunt kiezen uit:

 • Verdieping Eetstoornissen
 • Verdieping Anatomie en fysiologie
 • Verdieping Coaching 
 • Specialisatie Voeding voor kinderen

Lees snel verder en bepaal wat bij jou past!

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Kies de verdieping die bij jou past

Bij NTI kun jij kiezen voor nascholing in een of meerdere thema's. De opleiding volg je in je eigen tempo en kun je kosteloos verlengen als je meer studietijd nodig hebt. Zo is de opleiding goed te combineren met je werk. Al in drie maanden heb jij het erkende NTI-diploma op zak. Lees hieronder meer over de onderwerpen die aan bod komen.

Nascholingspunten

De specialisatie Voeding voor kinderen en de verdiepingen Coaching en Eetstoornissen zijn geaccrediteerd door de branchevereniging BGN. Hiervoor kun je nascholingspunten behalen om jouw BGN-registratie te behouden.

Verdieping Eetstoornissen (met nascholingspunten)

<span>Verdieping Eetstoornissen</span>

Je gaat dieper in op verschillende eetstoornissen en de mogelijke behandelmethoden hiervan. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Soorten eetstoornissen
 • Kenmerken en symptomen
 • Mogelijke oorzaken
 • Mogelijke behandelmethoden en herstel
 • Jouw rol als gewichtsconsulent

De verdieping Eetstoornissen is met 6,4 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Eetstoornissen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Verdieping Anatomie en fysiologie

</span><span>Verdieping Anatomie en fysiologie</span><span>

Je gaat dieper in op de (medische) werking van het lichaam. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Celleer
 • Weefselleer
 • Zenuwstelsel
 • Stofwisseling
 • Spijsvertering
 • Bouw en werking van het menselijk lichaam

Verdieping Coaching (met nascholingspunten)

</span><span>Verdieping Coaching</span><span>

Je gaat dieper in op het coachen van cliënten, specifieke coaching- en gesprekstechnieken, methodieken en instrumenten die een coach nodig heeft. Bij deze verdieping hoort een praktijkdag. Voordat je deelneemt aan de praktijkdag doorloop je de theorie, maak je de bijbehorende opgaven en lever je een vooropdracht in. Als afsluiting van de verdieping Coaching maak je een eindopdracht. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Fasen van het coachingstraject & gedragsverandering
 • (Basis)vaardigheden van een coach
 • Verschillende coachingstechnieken
 • (Motiverende) gespreksvoering
 • Kernkwadranten

Tijdens de praktijkdag worden deze onderwerpen behandeld door een vakdocent en ontmoet je je medestudenten. De verdieping Coaching is met 12 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Coaching kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Specialisatie Voeding voor kinderen (met nascholingspunten)

Specialisatie Voeding voor kinderen</span><span>

Je leert hoe je kinderen en ouders kunt helpen om kinderen op een speelse manier gezond te laten eten. Het coachen van het kind en de ouders is hierbij een belangrijk onderwerp. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Gezond gewicht
 • Voedingsadvies voor kinderen
 • Beweegadvies voor kinderen

Deze specialisatie leidt je op tot het door de BGN geaccrediteerde diploma. De specialisatie Voeding voor kinderen is met 15 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Voeding voor kinderen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Let op: het STAP-budget van mei 2022 is inmiddels op. Inschrijven kan weer voor de ronde die op 1 juli 2022 start.

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV starten op 1 maart, 2 mei, 1 juli, 1 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN) kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen.

Let op: het STAP-budget van de ronde van mei 2022 is inmiddels op. Inschrijven kan weer voor de ronde die op 1 juli 2022 start.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De specialisatie en losse verdiepingen zijn bedoeld voor personen die al werkzaam zijn als gewichtsconsulent. Je dient dus in het bezit te zijn van het branchediploma Gewichtsconsulent.

Vragen?

Neem gerust contact op met  onze studieadviseurs.

Examen

Examen en diploma

Je sluit de opleiding af met een theorie-examen. Als je slaagt, ontvang je een NTI-diploma. Doe je examen in de specialisatie Voeding voor kinderen, de verdieping Coaching of Eetstoornissen? Dan ben jij na succesvolle afronding in het bezit van een door de BGN-erkend diploma.

Examen doen waar en wanneer jij wilt

Bij NTI neem je het examen digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Je plant zelf waar en wanneer je examen doet. Lees hier meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Verdieping Eetstoornissen 1600

Kosten verdieping Anatomie en fysiologie 1561

Kosten verdieping Coaching 1558

Kosten Specialisatie Voeding voor kinderen 1563

Heb je behoefte aan extra begeleiding? Kies dan voor Plus! Je krijgt extra online begeleiding van een ervaren docent aan wie je al jouw vragen direct kunt stellen. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Profiteer tijdelijk van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 25% korting bij deze opleiding. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Studietempo Specialisatie Voeding voor kinderen

De Specialisatie Voeding voor kinderen kan in 2 maanden afgerond worden, maar houd er rekening mee dat dit een grote investering zal vergen. Kies het tempo dat het beste in jouw leven past.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Nu 25% korting

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.