Omschrijving

Help kinderen en volwassenen aan een gezondere toekomst

Let op: de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding is binnenkort beschikbaar! Meld je nu alvast aan, en ontvang een seintje zodra de opleiding live gaat.

Overgewicht is een groeiend probleem in onze samenleving, ook onder kinderen en jongeren. Wil je als gewichtsconsulent een verschil maken in het leven van anderen? Dan zit je met de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding helemaal goed. Tijdens deze opleiding leer je hoe je volwassenen en kinderen kunt helpen om gezonder te leven. Je komt alles te weten over goede voeding, en doet essentiële kennis op waarmee jij cliënten met gewichtsproblemen en voedingsvraagstukken kunt begeleiden en motiveren. Dit doe je volgens de Richtlijnen van de Gezondheidsraad. Ook leer je hoe je een eigen praktijk kunt opzetten en runnen. Na afloop kun je jouw cliënten ondersteunen op hun weg naar een gezondere toekomst. Oftewel, dankbaar werk!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding leer je alles over voedingsleer, menselijke fysiologie en coaching. Ontdek hoe je een eigen praktijk kunt opzetten en verdiep je in de voedingsbehoeften van kinderen. Je maakt gebruik van lesmateriaal en een online leeromgeving, waarin je handige informatie, video's en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Gewichtsconsulent

  • Voedingsleer
  • Menselijke fysiologie
  • Begeleiding bij voedingsvraagstukken
  • Workshops over gezonde levensstijl
  • Eigen praktijk

Verdiepingsmodule Kind en voeding

  • Voedingsbehoeften bij verschillende leeftijdsfasen
  • Opstellen van aangepaste voedingsplannen
  • Rol van beweging in voeding
  • Coaching van kinderen én ouders

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik starten met de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding ?

We verwachten dat de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding deze zomer live zal gaan. Je kan je nu alvast vrijblijvend inschrijven. Zodra definitief bekend is wanneer de opleiding start, nemen wij direct contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste updates, zonder enige verplichting.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af? 

Als je de cursus Gewichtsconsulent volgt bij NTI, behaal je een erkend diploma waarmee je je kunt aansluiten bij de BGN. Het examen, bestaande uit een theoretisch examen en een assessment (mondeling examen), wordt afgenomen door TCI. Het theoretisch examen kan op elk moment op een werkdag worden afgelegd. Het assessment wordt maandelijks gehouden en omvat onder andere een beoordeling van je portfolio en een interview. Tijdens de opleiding heb je aan je portfolio gewerkt. Om het diploma te behalen, dien je zowel het theoretisch examen als het assessment met succes af te ronden.

Meer informatie over het examen en de kosten volgt!

 

Vraag een certificaat aan!

Het officiële diploma Gewichtsconsulent wordt uitgegeven door TCI. Daarnaast kun je voor jouw specialisatie een digitaal NTI-certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding

Bij NTI bieden we de mogelijkheid om de kosten van jouw opleiding in termijnen te voldoen, of in een keer te betalen. Meer informatie over de kosten van de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Kind en voeding volgt!

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame