Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Cursus Botanisch tekenen: rustgevend en hip

Is tekenen en schilderen jouw grootste hobby en wil je je specialiseren in de bijzondere kunst van botanisch tekenen? Dan is de cursus Botanisch tekenen een echte aanrader! Laat je creativiteit de vrije loop en leer zo natuurgetrouw mogelijk planten, groenten, fruit en bloemen tekenen en illustreren. Botanische tekeningen maken is rustgevend én botanische prints zijn tegenwoordig een hit in elk interieur. Je ziet ze ook steeds vaker op kaarten, kussenhoezen en dekbedovertrekken. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Is deze cursus iets voor mij?

Teken of schilder je graag en wil je alle technieken van botanisch tekenen onder de knie krijgen? Dan is de cursus Botanisch tekenen echt iets voor jou! Botanisch tekenen is een creatieve en rustgevende hobby waarvoor de nodige dosis concentratie vereist is.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Botanisch tekenen leer jij de mooiste planten, groenten, fruit en bloemen tekenen en illustreren. Dit doe je aan de hand van verschillende tekentechnieken met potlood, kleurpotlood en aquarelverf. Stap voor stap leer je hoe je jouw object het mooiste op papier zet. Welke structuur heeft het? Welke kleuren? Welke afmetingen en verhoudingen? Je besteedt veel aandacht aan het observeren, meten en zo natuurgetrouw mogelijk tekenen van het object. 

Studieprogramma

Onderwerpen die tijdens deze interessante cursus aan bod komen zijn:

  • Kennismaken met potlood
  • Schetsen
  • Meten
  • Bladeren en bloemen
  • Kennismaken met aquarelverf en kleurpotlood
  • Fruit en groente
  • Werktekening maken en compositie

Inclusief praktijkdag

Bij de cursus Botanisch tekenen zit een gratis praktijkdag inbegrepen. Tijdens deze praktijkdag verdiep je je in de technieken voor het maken van botanische tekeningen. Je werkt met potlood, kleurpotlood en aquarelverf en brengt de theorie en vaardigheden van het botanisch tekenen in de praktijk. Onder leiding van een ervaren docent leer je de fijne kneepjes van het vak.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen vooropleiding nodig voor de cursus Botanisch tekenen. Je kan direct aan de slag!

Examen

Studieduur & lesgeld

Botanisch tekenen 1619

Studietempo in maanden 2 Maanden 4 Maanden * 6 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 231,00 € 115,50 € 77,00
Nu met 50% korting € 115,50 € 57,75 € 38,50
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Botanisch tekenen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3