Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer cartoon tekenen als geen ander

Met een cartoon zeg je meer dan met 1000 woorden. De kunst van cartoon- en striptekenen zit 'm in de heldere, toegankelijke tekenstijl waardoor een strip direct aanspreekt. Met de praktijkgerichte NTI-cursus Cartoon- en striptekenen ontwikkel je je eigen stijl als striptekenaar. Je oefent veel en krijgt binnen 10 maanden de belangrijkste technieken onder de knie. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag creatief bezig is en de mooiste cartoon- en striptekeningen wil maken. De cursus cartoon tekenen is geschikt voor beginners; je hebt geen bepaalde voorkennis nodig en hoeft niet per se goed te kunnen tekenen. Het is veel belangrijker om plezier te hebben in het tekenen van verhaaltjes. En dat plezier is na het volgen van deze cursus volop aanwezig!

Inhoud

Wat leer ik?

Natuurlijk komt het tekenen van cartoons en strips je niet aanwaaien. Oefenen, veel oefenen is het advies. Maar het komt wel aan op het oefenen van de juiste dingen, de goede technieken, de trucjes, de fijne kneepjes. Dat is het geheim van deze interessante NTI-cursus Cartoon- en striptekenen. Aan de hand van veel voorbeelden, gerichte oefeningen en deskundige adviezen van de cursusbegeleiders ontwikkel je een persoonlijke tekenstijl. Want herkenbaarheid is één van de kernbegrippen bij cartoontekenen. Door mensen, dieren en bepaalde situaties vanuit een andere hoek te bekijken, krijg je het onverwachte effect waarvan een goede cartoon of strip het moet hebben. Met andere woorden: je leert te kijken als een cartoonist/striptekenaar.

Je leert cartoon tekenen aan de hand van fraaie lesboeken met veel voorbeeldcartoons. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je vindt hier extra informatie, je ziet per les wat je moet oefenen en welk huiswerk je kunt maken. De opdrachten zijn praktisch en je kunt jouw eigen tekeningen als huiswerk opsturen. Je docent geeft dan tips en persoonlijke feedback. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Anatomie
 • Gelaatsuitdrukkingen, gebaren en lichaamstaal
 • Compositie en perspectief
 • Beweging
 • Kinderen, dieren en decors
 • Het gebruik van kleur
 • Terugkerende cartoonfiguren
 • Maak van je hart geen moordkuil
 • Wat kan er fout zijn in een cartoon
 • Praktijk
 • Striptekenen: de romp en ledematen
 • Karakters
 • Tekstwerk
 • Verhalen

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cartoon- en striptekenen te volgen bij NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Cartoon- en striptekenen kan iedereen leren. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Cartoon- en striptekenen afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Cartoon- en striptekenen. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Cartoon- en striptekenen 1566

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 90,50 € 72,50 € 60,25
Nu met 50% korting € 45,25 € 36,25 € 30,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 76,70 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Cartoon- en striptekenen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Cartoon- en striptekenen
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Tot nu toe nog niet veel tijd voor de cursus gehad, maar het materiaal wat ik tot nu toe behandeld heb, is prima!

Bekijk alle ervaringen