Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer cartoon tekenen als geen ander

Met een cartoon zeg je meer dan met 1000 woorden. De kunst van cartoon- en striptekenen zit 'm in de heldere, toegankelijke tekenstijl waardoor een strip direct aanspreekt. Met de praktijkgerichte NTI-cursus Cartoon- en striptekenen ontwikkel je je eigen stijl als striptekenaar. Je oefent veel en krijgt binnen 10 maanden de belangrijkste technieken onder de knie. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag creatief bezig is en de mooiste cartoon- en striptekeningen wil maken. De cursus cartoon tekenen is geschikt voor beginners; je hebt geen bepaalde voorkennis nodig en hoeft niet per se goed te kunnen tekenen. Het is veel belangrijker om plezier te hebben in het tekenen van verhaaltjes. En dat plezier is na het volgen van deze cursus volop aanwezig!

Inhoud

Wat leer ik?

Natuurlijk komt het tekenen van cartoons en strips je niet aanwaaien. Oefenen, veel oefenen is het advies. Maar het komt wel aan op het oefenen van de juiste dingen, de goede technieken, de trucjes, de fijne kneepjes. Dat is het geheim van deze interessante NTI-cursus Cartoon- en striptekenen. Aan de hand van veel voorbeelden, gerichte oefeningen en deskundige adviezen van de cursusbegeleiders ontwikkel je een persoonlijke tekenstijl. Want herkenbaarheid is één van de kernbegrippen bij cartoontekenen. Door mensen, dieren en bepaalde situaties vanuit een andere hoek te bekijken, krijg je het onverwachte effect waarvan een goede cartoon of strip het moet hebben. Met andere woorden: je leert te kijken als een cartoonist/striptekenaar.

Je leert cartoon tekenen aan de hand van fraaie lesboeken met veel voorbeeldcartoons. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je vindt hier extra informatie, je ziet per les wat je moet oefenen en welk huiswerk je kunt maken. De opdrachten zijn praktisch en je kunt jouw eigen tekeningen als huiswerk opsturen. Je docent geeft dan tips en persoonlijke feedback. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Anatomie
 • Gelaatsuitdrukkingen, gebaren en lichaamstaal
 • Compositie en perspectief
 • Beweging
 • Kinderen, dieren en decors
 • Het gebruik van kleur
 • Terugkerende cartoonfiguren
 • Maak van je hart geen moordkuil
 • Wat kan er fout zijn in een cartoon
 • Praktijk
 • Striptekenen: de romp en ledematen
 • Karakters
 • Tekstwerk
 • Verhalen

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cartoon- en striptekenen te volgen bij NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Cartoon- en striptekenen kan iedereen leren. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen.

Examen

Studieduur & lesgeld

Cartoon- en striptekenen 1566

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 87,75 € 70,20 € 58,50
Nu met 50% korting € 43,88 € 35,10 € 29,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Cartoon- en striptekenen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Cartoon- en striptekenen
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Tot nu toe nog niet veel tijd voor de cursus gehad, maar het materiaal wat ik tot nu toe behandeld heb, is prima!

Bekijk alle ervaringen