Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Breien is hip!

Heb je interesse in een leuke, ontspannende en vooral erg creatieve hobby? Dan heb je vast nog niet aan breien gedacht. Maar breien is tegenwoordig enorm hip! Mary-Kate Olsen, Kirsten Dunst en onze eigen Doutzen Kroes doen het bijvoorbeeld. En dat is niet voor niets, want zodra je eenmaal je eigen breiritme hebt gevonden, ontdek je dat breien je ontspanning en voldoening geeft. Ook is het natuurlijk enorm leuk om je eigen creaties te dragen. En het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!

Is deze cursus iets voor mij?

NTI heeft deze cursus speciaal ontwikkeld voor beginners. Je zult snel het breien van kabels, kleurpatronen, draaiingen etcetera onder de knie hebben.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Zelf breien worden vele soorten breitechnieken behandeld. Per les probeer je de technieken uit en ga je zelf aan de slag met een kledingstuk of accessoire. 
De cursus bestaat uit 14 lessen, waarbij voor iedere les gebruik wordt gemaakt van een boek en de dvd ‘Zelf breien’, aangeboden in samenwerking met “De digitale handwerkjuf”. Je krijgt stap voor stap alle technieken duidelijk uitgelegd terwijl je de dvd afspeelt en je breit ondertussen gewoon mee!

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Allerlei soorten steken
 • Visgraatpatronen
 • Fouten herstellen
 • Kabels
 • Aanhechten van garen
 • Kanten
 • Steken opnemen en naden dichtnaaien
 • Patronen en telpatronen
 • Knoopsgaten maken
 • Persen en opspannen
 • Garens combineren voor textuur
 • Met kralen en pailletten breien
 • Boorden, zomen en andere randen

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om een hobby- en vrije tijd cursus te volgen bij het NTI is speciale voorkennis of een bepaalde vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Gedurende je cursus sta je er ook niet alleen voor. Je ontvangt begeleiding door ervaren docenten. Bij je docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Zelf breien. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Zelf breien 1443

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 127,25 € 85,00 € 63,75
Nu met 50% korting € 63,63 € 42,50 € 31,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 20,80 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Ervaringen

Zelf breien
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Ik gaf mij op voor de cursus Breien, om eens iets te doen, waar ik niet teveel bij na hoefde te denken en waarbij ik toch iets had aan hetgeen wat ik gemaakt had. Kennissen om mij heen vonden het nogal oubollig, maar ik ben net een paar weken begonnen, en het breien schijnt weer helemaal ' in' te zijn. Overal waar ik kom verkopen ze wel wol en naalden! Ik vind het een ontzettende leuke en duidelijke cursus.

Bekijk alle ervaringen