Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Breien is hip!

Heb je interesse in een leuke, ontspannende en vooral erg creatieve hobby? Dan heb je vast nog niet aan breien gedacht. Maar breien is tegenwoordig enorm hip! Mary-Kate Olsen, Kirsten Dunst en onze eigen Doutzen Kroes doen het bijvoorbeeld. En dat is niet voor niets, want zodra je eenmaal je eigen breiritme hebt gevonden, ontdek je dat breien je ontspanning en voldoening geeft. Ook is het natuurlijk enorm leuk om je eigen creaties te dragen. En het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!

Is deze cursus iets voor mij?

NTI heeft deze cursus speciaal ontwikkeld voor beginners. Je zult snel het breien van kabels, kleurpatronen, draaiingen etcetera onder de knie hebben.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Zelf breien worden vele soorten breitechnieken behandeld. Per les probeer je de technieken uit en ga je zelf aan de slag met een kledingstuk of accessoire. 
De cursus bestaat uit 14 lessen, waarbij voor iedere les gebruik wordt gemaakt van een boek en de dvd ‘Zelf breien’, aangeboden in samenwerking met “De digitale handwerkjuf”. Je krijgt stap voor stap alle technieken duidelijk uitgelegd terwijl je de dvd afspeelt en je breit ondertussen gewoon mee! Tevens ontvang je bij de cursus een materialenpakket bestaande uit diverse breinaalden, bollen garens en een patronenboekje waarin nog veel meer leuke eigentijdse kledingstukken staan die je kunt breien.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Allerlei soorten steken
 • Visgraatpatronen
 • Fouten herstellen
 • Kabels
 • Aanhechten van garen
 • Kanten
 • Steken opnemen en naden dichtnaaien
 • Patronen en telpatronen
 • Knoopsgaten maken
 • Persen en opspannen
 • Garens combineren voor textuur
 • Met kralen en pailletten breien
 • Boorden, zomen en andere randen

20% korting bij Ribbels

NTI heeft voor je een mooie aanbieding om materiaal te bestellen met 20% korting bij de webwinkel www.ribbels.nl

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om een hobby- en vrije tijd cursus te volgen bij het NTI is speciale voorkennis of een bepaalde vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Gedurende je cursus sta je er ook niet alleen voor. Je ontvangt begeleiding door ervaren docenten. Bij je docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken.

Studieduur & lesgeld

Zelf breien 1443

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 123,50 € 82,35 € 61,75
Nu met 50% korting € 61,75 € 41,18 € 30,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Zelf breien
3.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Ik gaf mij op voor de cursus Breien, om eens iets te doen, waar ik niet teveel bij na hoefde te denken en waarbij ik toch iets had aan hetgeen wat ik gemaakt had. Kennissen om mij heen vonden het nogal oubollig, maar ik ben net een paar weken begonnen, en het breien schijnt weer helemaal ' in' te zijn. Overal waar ik kom verkopen ze wel wol en naalden! Ik vind het een ontzettende leuke en duidelijke cursus.

Bekijk alle ervaringen