Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Integrale veiligheid van NTI!

Ben jij geïnteresseerd in veiligheidsproblematiek of reeds werkzaam bij de landmacht, luchtmacht, marechaussee of brandweer? Dan is de opleiding HBO Integrale veiligheid perfect voor jou! Door het complexer worden van de samenleving nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid steeds meer toe. Met een brede visie op veiligheidsproblematiek en een integrale benadering voor private samenwerking, kun jij als deskundige in dit vakgebied bijdragen aan een veiligere samenleving. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de opleiding HBO Integrale veiligheid.

Wat kun je na de opleiding HBO Integrale veiligheid?

Met je diploma Integrale veiligheid op zak vind jij gemakkelijk een baan. Na het afronden van de opleiding HBO Integrale veiligheid kun jij onder meer aan de slag als:

 • riskmanager
 • beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid
 • coördinator evenementenveiligheid
 • veiligheidsadviseur
 • preventiemedewerker

Deze hbo-opleiding is landelijk als beste beoordeeld op inhoud

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid van Hogeschool NTI inhoudelijk als beste van heel Nederland beoordeeld. Dit is voor jou het bewijs dat studenten de combinatie van de beste vakliteratuur, begeleiding door topdocenten en (online) studiemogelijkheden hoog waarderen. Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Erkende kwaliteit

Logo-NVAO.jpgDeze opleiding heeft in januari 2018 een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is. Lees de volledige NVAO-beoordeling

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 170,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 260,00 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Integrale veiligheid?

De opleiding HBO Integrale veiligheid van Hogeschool NTI leidt je op tot een professional in veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. Tijdens HBO Integrale veiligheid leer je alles over de veiligheid op het gebied van openbare orde en over het laten samenwerken van verschillende partijen. Hoe kun je bijvoorbeeld de expertise van de landmacht, luchtmacht, marechaussee en/of brandweer gericht inzetten? Tijdens HBO Integrale veiligheid verdiep je je o.a. in deze onderwerpen:

 • Integraal veiligheidsbeleid
 • Criminologie
 • Digitale veiligheid
 • Veiligheid vanuit internationaal perspectief
 • Crisismanagement

Gratis 4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

De opleiding HBO Integrale veiligheid bevat verschillende praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met de thema’s:

 • Veiligheidsbeleving
 • Risicomanagement
 • Leiderschap

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Fysieke veiligheid
 • Criminologie
 • Verandermanagement

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Integrale veiligheid

Een stage maakt deel uit van de opleiding HBO Integrale veiligheid. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk. Wat dacht je van een stage bij een overheidsinstelling, gemeente, brandweer of politie?

Stageduur van HBO Integrale veiligheid

De stageduur van de opleiding HBO Integrale veiligheid omvat 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je wordt tijdens de stage door een stageadviseur vanuit Hogeschool NTI begeleid. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Integrale veiligheid

Erkenning-hbo4_2.pngHbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding HBO Integrale veiligheid is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt na afronding van de opleiding van Hogeschool NTI het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Integrale Veiligheid. Je mag jezelf dan Bachelor of Arts noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Integrale veiligheid

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 81,11 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Integrale veiligheid?

Er is een toenemende vraag naar veiligheidsdeskundigen met een brede horizon. Mensen die veiligheidsproblemen niet sectoraal, maar juist integraal benaderen, die niet denken in hokjes, maar in netwerken. Na afloop van de breed georiënteerde opleiding HBO Integrale veiligheid kun je op verschillende plekken aan de slag. Je kunt hierbij denken aan:

 • gemeenten
 • het rijk
 • politie
 • brandweer
 • marechaussee 

Beroepen

Met het wettelijk erkend hbo-getuigschrift Integrale veiligheid op zak kun jij diverse functies uitoefenen. Hierbij kun je onder meer denken aan de onderstaande beroepen:

 • riskmanager
 • beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid
 • coördinator evenementenveiligheid
 • veiligheidsadviseur
 • preventiemedewerker

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Integrale Veiligheid 9249

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.938,00 € 170,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.383,89 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Integrale veiligheid
4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Perfect te combineren met mijn werk. Ik zal er waarschijnlijk langer over gaan doen dan 4 jaar, waar prima de ruimte voor is. Enige minpunt vind ik dat de schriftelijke examens en praktijkdagen te vaak voorkomen in een jaar.

Ik ben best tevreden over het NTI. Alleen jammer dat ik er weinig tijd voor heb.

Bekijk alle ervaringen