Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Word veiligheidsprofessional in de publieke sector!

Het in kaart brengen van risico’s, criminaliteitspreventie en rampenbestrijding: lijken jou dat leuke werkzaamheden? De HBO Bachelor Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector van Hogeschool NTI leidt je op tot deskundige in het boeiende en uitdagende werkveld integrale veiligheid. Je verdiept je bij deze uitstroomvariant van HBO Integrale veiligheid specifiek in veiligheid in de publieke sector. Past dat bij jou?

Wat kun je na HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector?

Na afloop van HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector kun je op verschillende plekken aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • gemeenten, provincies of het rijk;
 • de politie, brandweer, landmacht, luchtmacht, marechaussee;
 • organisaties die zich richten op preventie van rampen en ongevallen zijn ook uitermate geschikt.

Erkende kwaliteit

Logo-NVAO.jpgDeze opleiding heeft in januari 2018 een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is. Lees de volledige NVAO-beoordeling

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 154,90 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 249,50 per maand 

Locaties:
Utrecht

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector?

Met HBO Integrale veiligheid – Veiligheid in de publieke sector wordt je perfect voorbereid op een toekomst als medewerker integrale veiligheid bij een overheidsorganisatie. Tijdens de lessen van HBO Integrale veiligheid wordt de theorie gekoppeld aan herkenbare praktijksituaties. Zo kun je het geleerde direct toepassen in je eigen werk. Je leert tijdens HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector o.a. meer over:

 • wet- en regelgeving integrale veiligheid
 • nationale veiligheid
 • terrorismebestrijding

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector volg je regelmatig praktijkbijeenkomsten. De praktijkbijeenkomsten worden gegeven door topdocenten uit het werkveld. Samen met andere studenten oefen je de beroepsvaardigheden. Tijdens HBO Integrale Veiligheid - Veiligheid in de publieke sector worden bijvoorbeeld de volgende onderwerpen behandeld:

 • veiligheid en economie
 • veiligheidsrisico’s en de publieke taak
 • criminaliteitspreventie

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector

Tijdens HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector loop je een leerzame en afwisselende stage. Je kunt stage lopen bij bijvoorbeeld gemeentes, hulpdiensten en de gezondheidszorg, maar ook bij de brandweer en de politie.

Stageduur

De stageduur van de opleiding HBO Integrale Veiligheid - Veiligheid in de publieke sector heeft een omvang van 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je loopt stage in een organisatie waar je als integraal veiligheidsdeskundige met een specialisme in veiligheid in de publieke sector ook zou kunnen komen te werken: openbaar bestuur, het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen, hulpdiensten, politie, brandweer en gezondheidszorg.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Integrale veiligheid – Veiligheid in de publieke sector

De opleiding HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift HBO Integrale veiligheid met specialisatie Veiligheid in de publieke sector. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 70,14 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector?

Als medewerker integrale veiligheid verricht je veiligheidsonderzoek en stel je beleid op voor integrale veiligheid. Je werkt bijvoorbeeld bij gemeenten, provincies of het Rijk. Of je werkt bij de politie en brandweer en richt je op risicoanalyses, veiligheidseffectrapportages, het opstellen van risicokaarten, vergunningverlening en handhaving. Je kunt na HBO Integrale veiligheid - Veiligheid in de publieke sector de volgende functies vervullen:

 • adviseur (integrale) veiligheid
 • adviseur operational risk management
 • beleidsmedewerker (integrale) veiligheid
 • medewerker risicobeheersing
 • analist of auditor
 • rechercheur, inspecteur of handhaver

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor IV- Veiligheid in de publieke sector 7770

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.795,00 € 154,90
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.241,07 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4