Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Psychologie - Coaching

Wil jij mensen helpen bij het nemen van beslissingen over bijvoorbeeld hun loopbaan, scholing of re-integratie? Dan is de opleiding HBO Psychologie - Coaching van Hogeschool NTI echt iets voor jou!  Coaching is zowel gericht op persoonlijke als op professionele ontwikkeling. Je helpt cliënten bij het verwerken en loslaten van problemen. Hierbij kun je denken aan relatieproblemen of stress in de persoonlijke of werksfeer. Klinkt dit als iets voor jou? Volg dan HBO Psychologie - Coaching en behaal een erkend hbo-diploma. Lees snel verder of vraag de gratis studiegids aan.

Wat kun je na HBO Psychologie - Coaching?

HBO Psychologie - Coaching bereidt jou voor op een carrière als coach. Als life coach probeer je een probleem boven water te krijgen en blijvende verandering bij je cliënt tot stand te brengen. Na de opleiding HBO Psychologie - Coaching kun je onder meer aan de slag als:

 • sociaal-cultureel werker
 • psychologisch medewerker
 • sociotherapeut
 • schoolcounselor
 • personeelsmanager

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 150,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 235,00 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Groningen, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Psychologie - Coaching?

HBO Psychologie - Coaching leert jou alles over het verwerken en loslaten van problemen. Daarnaast stel je doelen op en coach je iemand om die doelen daadwerkelijk te behalen. Als lifestyle coach ben je een belangrijke schakel in de persoonlijke ontwikkeling van jouw cliënten. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Nadruk op preventief
 • Oog voor gevolgen culturele verschillen
 • Inzet van online hulp en advies
 • Verbanden tussen hersenen enerzijds en gedrag, emotie en cognitie anderzijds

Praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding HBO Psychologie - Coaching bevat 13 interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Tijdens de bijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met:

 • Methodieken van coaching en counselling
 • Conflicthantering
 • Psychologisch onderzoek (incl. observeren)

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder meer over:

 • Loopbaanbegeleiding
 • Organisatiepsychologie
 • Groepsbegeleiding

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Psychologie - Coaching

Een stage maakt deel uit van de opleiding HBO Psychologie - Coaching. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk. Wat denk je van een stage in de arbeid en organisatiepsychologie of bij een onderwijsinstelling?

Stageduur van HBO Psychologie - Coaching

Voor de opleiding HBO Psychologie - Coaching bedraagt de duur van de stage 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO

Hbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding  HBO Psychologie  is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie, uitstroomvariant Coaching. Je mag je dan Bachelor of Science noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Coaching

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 75,00 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Psychologie - Coaching?

Na afronding van de opleiding HBO Psychologie - Coaching kun jij een eigen bureau of praktijk starten voor trainingen en begeleiding. Hier werk je samen met huisartsen, psychologen en psychotherapeuten. Andere werkvelden zijn onder meer: 

 • arbeids- en organisatiepsychologie
 • onderwijs
 • psychologie en gezondheid
 • kinder- en jeugdpsychologie
 • e-mental health
 • life coaching

Beroepen

Na afronding van de opleiding HBO Psychologie - Coaching kun jij een cliënt zo begeleiden dat hij of zij problemen zelf op kan lossen. Je kunt er dan voor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Andere beroepsperspectieven zijn onder meer:

 • sociaal-cultureel werker
 • psychologisch medewerker
 • sociotherapeut
 • organisatieadviseur
 • personeelsmanager

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie Coaching 7911

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.710,00 € 150,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.227,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Coaching
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben net begonnen met mijn studie bij NTI en ben tot nu toe heel blij, de informatie is helder en de studieboeken zijn van het verwachte niveau. Mijn inschrijving is snel en makkelijk gegaan en begin met vol enthausiasme aan deze studie.

Het niveau doet totaal niet onder voor reguliere hogescholen, en de paar problemen die ik tegen ben gekomen werden steeds behoorlijk snel opgelost door de mentoren.

Bekijk alle ervaringen