Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Ondersteun kinderen als hbo-kinderpsycholoog

Wil je graag jongeren helpen bij het oplossen van hun problemen? Dan is de inhoudelijk best beoordeelde HBO Jeugd- en kinderpsychologie, uitstroomvariant van de erkende opleiding HBO Toegepaste Psychologie, de perfecte keus voor jou! Met deze opleiding word je opgeleid tot jeugdpsycholoog. Kinder- en jeugdpsychologie gaat over het leren begrijpen van mensen en weten op welke manier daarop ingespeeld kan worden. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan!

Wat kun je na HBO Kinderpsychologie?

Na HBO Jeugd- en kinderpsychologie weet jij welke veranderingen jongeren en kinderen ondergaan tijdens hun ontwikkeling. Je weet welke invloeden bepaalde veranderingen veroorzaken. Na de opleiding HBO Jeugd- en kinderpsychologie kun jij als de beste kinderen, jongeren en hun opvoeders adviseren, coachen en begeleiden. Word een professioneel jeugd- en kinderpsycholoog en ondersteun kinderen en jongeren bij psychologische problemen. Schrijf je vandaag nog in!

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 139,05 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 225,20 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Haren, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Jeugd- en kinderpsychologie?

Tijdens de opleiding HBO Jeugd- en kinderpsychologie leer je vanuit een psychologische visie het gedrag van kinderen en jongeren te verklaren. Hierdoor kun je als hbo-kinderpsycholoog en- jeugdpsycholoog effectief hulpvragen beantwoorden of doelen bereiken met betrekking tot het psychisch welzijn van kinderen en jongeren. In het brede programma van HBO Jeugd- en kinderpsychologie word je optimaal opgeleid tot psychologische professional. Na de opleiding HBO Jeugd- en kinderpsychologie kun jij kinderen, jongeren en organisaties ondersteunen bij psychologische problemen.

Gratis: praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding bevat interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding HBO Jeugd- en kinderpsychologie. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie van kinderpsychologie en jeugdpsychologie. Op deze manier gaat de stof beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden die je later nodig hebt als hbo-kinderpsycholoog. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

 • Psychologische Gespreksvoering
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Sociale ontwikkeling van het kind
 • Opvoedingsondersteuning en coaching

Toelating

Stage

Stage HBO Jeugd- en kinderpsychologie

Voor de opleiding HBO Jeugd- en kinderpsychologie bedraagt de omvang van de stage 840 uur. Je loopt hiervan daadwerkelijk 700 uur stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Heb je een baan op het gebied van je studie, dan kun je die als stageplaats voordragen. Je wordt vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie

HBO Jeugd- en kinderpsychologie erkend door Min. OCWDe opleiding HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Jeugd- en kinderpsychologie is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie, uitstroomvariant Jeugd- en kinderpsychologie. Je mag je dan Bachelor of Science noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Jeugd- en kinderpsychologie

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 75,00 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Direct aan de slag na je opleiding HBO Kinderpsychologie

Als jeugd- en kinderpsycholoog houd je je onder andere bezig met diagnostisch onderzoek en het behandelen van kinderen met psychosociale problematiek. Je bent bijzonder communicatief, sociaal vaardig en hebt analytisch vermogen. Daardoor ben je in staat om ouders te begeleiden bij de opvoeding en educatieve programma’s en trainingen te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij bedrijven/instellingen als:

 • onderwijsbegeleidingsdiensten
 • scholen voor speciaal basisonderwijs
 • onderzoeksbureaus voor kinderen met leerproblemen
 • bureaus voor beroepskeuze
 • Bureau Jeugdzorg

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie Kinder- en Jeugdpsycholo 7908

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.585,17 € 139,05
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.162,29 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Jeugd- en kinderpsychologie
4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Ik heb afgelopen jaar de minor gevolgd van de opleiding Toegepaste Psychologie. Ik heb erg goede ervaringen met deze opleiding. Begeleiding was er wanneer het nodig was en ook is Fronter en Studentnet is makkelijk te gebruiken. De mentor was ook altijd bereikbaar via e-mail of telefoon.

Duidelijk en overzichtelijk! Om eerlijk te zijn had ik dat niet verwacht. Maar op deze manier is thuis studeren heel goed te doen!

Bekijk alle ervaringen