Omschrijving

Draag bij aan de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang

Pedagogisch beleidsmedewerker en coach is een veelgevraagde functie. Elke kinderopvang- en peuterspeelzaalvestiging dient er eentje in dienst te hebben. Tijdens de opleiding tot pedagogisch coach leer je hoe je een beleidsplan opstelt en hierover adviseert aan directie en management. Je kunt medewerkers coachen en begeleiden. Daarnaast leer je een probleemsituatie te analyseren, groepsprocessen te begeleiden en kom je alles te weten over de opbouw van een coachingsgesprek. Iets voor jou? Schrijf je dan direct in voor de opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Mijn ervaring met NTI is erg positief, ik heb alle vrijheid die ik wil. Mijn ervaring met NTI is erg positief, ik heb alle vrijheid die ik wil. Ik kan zelf inplannen wanneer ik iets wil gaan doen, de praktijkdagen en het examen kan je op een zelf gekozen datum en tijdstip inplannen. Het studiemateriaal is erg fijn, alle boeken worden thuis gestuurd en je kan vrijwel meteen beginnen. Het niveau van de opleiding is voor mij uitdagend waardoor het leuk en interessant blijft om verder te gaan met studeren.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Wil je aan de slag in de kinderopvang en ben je geïnteresseerd in pedagogisch beleid en coaching? Dan is de opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker en coach een echte must! Na afloop kun je onder andere een beleidsplan opstellen, medewerkers coachen en ontwikkelingsgericht werken.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach 8585

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Pedagogisch beleid in de kinderopvang
  • Coaching in de kinderopvang

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Bij de opleiding Pedagogisch Beleidsmedewerker horen 2 praktijkbijeenkomsten. Hierbij geeft een topdocent jou uitleg over de theorie. Zo gaat die écht voor je leven. Samen met je medestudenten oefen je met de stof.

Branche-erkende opleiding

Deze opleiding is specifiek ontwikkeld op basis van de vereisten vastgesteld door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) en is door het OAK erkend.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met de opleiding tot Pedagogisch beleidsmedewerker dien je te beschikken over een diploma mbo niveau 4 voor Pedagogisch medewerker of Peuterspeelzaalleid(st)er.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker er coach? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs . Zij staan voor jou klaar!

Examen

Erkend certificaat

Dit hbo-programma is een onderdeel uit een door de NVAO geaccrediteerde HBO Opleiding van Hogeschool NTI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een branche-erkend certificaat van NTI. Dit certificaat levert bij toelating vrijstelling op voor de betreffende module van de HBO Bachelor opleiding van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding

Je sluit het hbo-programma af met twee papers. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,33 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Vraag een offerte aan

Kosten Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach 8585

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de Belastingdienst retour

Wist je dat je de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting mag aftrekken? Zo kun je voor de opleiding Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach tot wel  € 590,88 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel en profiteer in 2021 nog van deze regeling. Vanaf 1 januari 2022 verandert deze regeling en kan je gebruikmaken van een nieuwe, vaak minder gunstige, regeling. Lees meer hierover.

Ervaringen

Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach

4,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Mijn ervaring met NTI is erg positief, ik heb alle vrijheid die ik wil. Ik kan zelf inplannen wanneer ik iets wil gaan doen, de praktijkdagen en het examen kan je op een zelf gekozen datum en tijdstip inplannen. Het studiemateriaal is erg fijn, alle boeken worden thuis gestuurd en je kan vrijwel meteen beginnen. Het niveau van de opleiding is voor mij uitdagend waardoor het leuk en interessant blijft om verder te gaan met studeren.

tot nu toe een positieve ervaring en erg interessante lesstof. het is een herhaling van mijn mbo opleiding met veel verdieping. erg leuk om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.