Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Werken aan uiterlijke verzorging met de Basisopleiding Schoonheidsspecialiste!

Wil je aan de slag als schoonheidsspecialist(e), maar weet je niet zeker of dit vak bij je past? Dan is de Basisopleiding Schoonheidsspecialiste van het NTI MBO-College echt iets voor jou!

Schoonheidsspecialiste is een bij uitstek verzorgend, dus dienstverlenend beroep. In deze theoretische opleiding is daarom ook aandacht voor het sociale aspect van jouw toekomstige werk. Je leert hoe je cliënten ontvangt en installeert. Maar je leert ook hoe je een verkoopprijs voor een behandeling berekent.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Je hoeft tijdens deze opleiding namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding volg je een aantal vakken van de brancheopleiding Schoonheidsspecialist. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma; 
 • Je kunt de opleiding binnen 12 maanden afronden; 
 • Je hoeft geen stage te lopen; 
 • Het lesgeld ligt lager dan bij een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Deze theoretische basisopleiding tot schoonheidsspecialiste geeft een overzichtelijk beeld van het werk van de schoonheidsspecialist. Je verdiept je bijvoorbeeld in huidanalyse, gezichtsmassage en make-up. Ook leer je over de juiste voet-, hand- en nagelzorg en verschillende lichaamsbehandelingen. Je gebruikt het officiële materiaal van het Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC Nederland).

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Gelaatsbehandeling
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Analyse uitvoeren en behandelingsplan
  opstellen

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Gratis startdag

De Basisopleiding Schoonheidsspecialiste begint met een gratis startdag. Je kunt vragen stellen over je studie en je krijgt uitleg over het studeren bij het NTI. Ook ontmoet je tijdens deze dag je medestudenten. De startdag is een leuke manier om goed met je basisopleiding van start te gaan!

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig

Voor de Basisopleiding Schoonheidsspecialiste heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens Basisopleiding Schoonheidsspecialiste

Je rondt de basisopleiding af met theorie-examens. Deze worden afgenomen door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief), het examencentrum voor opleidingen in de uiterlijke verzorging. Kijk voor meer informatie over de examens en de examenkosten op www.tci-examens.nl. Na een succesvolle afronding ontvang je het waardevolle instituutsdiploma ‘Basisopleiding Schoonheidsspecialist’ van NTI.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Basisopleiding schoonheidsspecialist (branche) 4080

Termijnen 12 Maanden
Lesgeld per termijn € 94,25
Nu met 25% korting € 70,69
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 337,09 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Inclusief studiemateriaal!

Het lesgeld is inclusief studiemateriaal. Extra studieboeken hoef je dus niet aan te schaffen.

Lesgeldwijzigingen voorbehouden.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2