Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Open een salon met de opleiding Schoonheidsspecialiste

Droom jij van een carrière als erkend schoonheidsspecialiste? Dan is de opleiding Schoonheidsspecialiste van NTI iets voor jou! Met het officieel erkende diploma Schoonheidsspecialiste ga jij je droom achterna.  Na het behalen van de examens van de opleiding Schoonheidsspecialiste kun je jezelf laten registeren bij de brancheorganisatie ANBOS. Hiermee laat jij zien dat je een erkend gediplomeerde schoonheidsspecialiste bent! Schrijf je vandaag nog in en start morgen met de opleiding Schoonheidsspecialiste.

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste voer je diverse schoonheidsbehandelingen uit en adviseer je cliënten over huid- en lichaamsverzorging. Onder je taken valt o.a.:

 • uitvoeren van een huidanalyse;
 • opstellen van behandelplannen;
 • uitvoeren van lichaams- en gezichtsbehandelingen;
 • uitvoeren van cosmetische hand-, nagel- en voetbehandelingen;
 • uitvoeren van gespecialiseerde behandelingen.

Een eigen beautysalon - dit komt erbij kijken

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma's 
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Kies je eigen studievariant

Bij NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

12 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 70,88 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in oktober en maart

12 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 143,00 per maand 

Locaties:
Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht

Inschrijven

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Studieprogramma van Brancheopleiding Schoonheidsspecialist

Tijdens de opleiding schoonheidsspecialiste vergaar je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. De opleiding Schoonheidsspecialiste bestaat uit de volgende kerntaken:

 • uitvoeren van een huidanalyse en opstellen van een behandelingsplan;
 • uitvoeren van een gelaatsbehandeling;
 • uitvoeren van cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging;
 • vestigen als zelfstandig schoonheidsspecialiste en uitvoeren van ondernemersactiviteiten.

Studieprogramma

Binnen de brancheopleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

 • Analyse uitvoeren
 • Behandelingsplan uitvoeren
 • Gelaatsbehandeling
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Ondernemersvaardigheden

Wat leer je tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een professioneel schoonheidsspecialist. Je leert hoe je een analyse kunt uitvoeren bij je klant. Op basis hiervan maak je een behandelplan en maak je kennis met verschillende behandelmethoden. Ook ontwikkel je je ondernemersvaardigheden, zodat je na afloop helemaal klaar bent om je eigen schoonheidssalon te starten. De opleiding Schoonheidsspecialiste bestaat o.a. uit de onderwerpen:

 • gelaatsbehandeling;
 • uitvoeren van analyse en opstellen van behandelingsplan;
 • lichaamsbehandeling;
 • cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging.

Inclusief 7 praktijkdagen

Bij de opleiding Schoonheidsspecialist horen 7 gratis praktijkdagen. Tijdens deze beroepsgerichte bijeenkomsten breng jij samen met je medestudenten en een docent uit het vakgebied je kennis in de praktijk. Zo gaat de lesstof meer voor je leven.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Schoonheidsspecialiste

Je kunt de opleiding Schoonheidsspecialiste volgen zonder vooropleiding.

Vrijstellingen Brancheopleiding Schoonheidsspecialist

Beschik je al over enige relevante ervaring en kun je dit aantonen? Dan kun je via dit vrijstellingsformulier direct bij de Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) de vrijstelling(en) aanvragen. Hiervoor brengt het TCI je € 20,- in rekening, plus € 16,- voor elke toegekende vrijstelling. Je ontvangt vervolgens van het TCI de uitslag. De uitslag wordt ook naar het NTI gestuurd.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Brancheopleiding Schoonheidsspecialist? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens diploma Schoonheidsspecialist

De Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) neemt de examens voor de opleiding Schoonheidsspecialiste af. Hierbij wordt zowel de theorie als de praktijk getoetst. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie en de examenkosten.

Sluit je als schoonheidsspecialiste aan bij de brancheorganisatie ANBOS

Na het afronden van de opleiding Schoonheidsspecialiste kun jij je laten registreren bij ANBOS. Hiermee laat je zien dat jij een erkend gediplomeerd schoonheidsspecialiste bent!

Beroepen

Waar kun je aan de slag na de opleiding Schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste verzorg je ontspannende, verzorgende en cosmetische behandelingen op lichaam en gezicht. Ook geef je advies over de behandeling van huidproblemen en verkoop je (cosmetische) producten. Na het succesvol afronden van de opleiding Schoonheidsspecialiste kun je onder meer aan de slag in:

 • een schoonheidssalon
 • een beautyfarm
 • een drogisterij

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Brancheopleiding Schoonheidsspecialist 4079

Termijnen 12 Maanden 18 Maanden * 24 Maanden
Lesgeld per termijn € 187,75 € 125,25 € 94,50
Nu met 25% korting € 140,81 € 93,94 € 70,88
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 555,37 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Brancheopleiding Schoonheidsspecialist

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb een goede ervaring met NTI. Helaas doe ik wat langer over mijn opleiding door 2 operaties, maar ook zonder problemen kan ik mijn studieduur verlengen. Wat wel jammer is, is dat de data van de examens niet flexibel zijn.

Bekijk alle ervaringen