Wettelijk erkende opleidingen

Al vanaf het begin richt NTI zich op kwalitatief hoogwaardig onderwijs met waardevolle diploma's en certificaten. Onze beroepsopleidingen met erkende branchediploma's vormen hiervan het overtuigende bewijs. Maar er is meer.

Ook onze hbo- en mbo-opleidingen voldoen aan de strenge normen die de overheid stelt en zijn wettelijk erkend. De opleidingen zijn door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend dan wel aangewezen op grond van de WEO (Wet op de Erkende Onderwijsinstellingen), de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek).

OCW-erkende opleidingen met STAP-budget

Het STAP-budget geldt vanaf de ronde van 18 september alleen voor OCW-erkende opleidingen en daarvan afgeleiden. Dit zijn opleidingen die erkend zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat komt neer op hbo-bachelors, hbo-masters, volledige mbo-opleidingen en kort hbo en mbo zoals hbo-programma's en mbo-basisopleidingen. Voor deze opleidingen kun je in 2023 nog tot €1.000 STAP-budget aanvragen.

Populaire HBO-opleidingen

Lees hier meer over de erkenning van hbo-opleidingen

Populaire MBO-opleidingen

Lees hier meer over de erkenning van mbo-opleidingen