Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de ICT

Wil jij graag werken in de ICT? Wees goed voorbereid! Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn en ontdek welke opleiding het beste bij jou past!

De ICT-sector wordt steeds groter en belangrijker!

Ben je op zoek naar een goed betaalde baan met veel baanzekerheid? De ICT-sector wordt steeds groter en ICT-medewerkers zijn ondertussen onmisbaar voor elke organisatie. Als ICT-medewerker houd je je voornamelijk bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Werkzaamheden die hierbij passen zijn het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases, games en websites

Bekijk de opleidingen in ICT

Met welke diploma’s mag je werken in de ICT?

Om te werken in de ICT heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Binnen de ICT kun je verschillende kanten op, je bent dus nooit uitgeleerd. Je kunt kiezen voor een erkende mbo- of hbo-opleiding. Ook kan je je verdiepen in specifieke onderwerpen met hbo-programma's of mbo-keuzedelen. De ICT-sector blijft zich ontwikkelen en dus moet je als ICT-medewerker meegaan in die tijd. Tip: omscholen naar de ICT is natuurlijk ook mogelijk. We hebben hieronder een aantal opleidingen voor je op een rijtje gezet.

werken in de ict2

Met deze ICT opleidingen kan jij direct aan de slag

Hier vind jij een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag in de ICT. Welke ICT-opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen. Klik op de opleiding voor meer informatie.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Basis programmeren

Heb je weinig of geen kennis over programmeren? Volg dan in 6 maanden het MBO Keuzedeel Basis programmeren en leer de basisbeginselen van programmeren. Zorg ervoor dat je up-to-date bent!

Ga naar de opleiding

Volledige MBO-opleidingen

Wil jij een wettelijk erkend diploma behalen? Start dan nu met een volledige mbo-opleiding van het NTI! Ga op zoek naar de opleiding die het beste bij jou past en zet de eerste stap naar flexibel studeren bij NTI!

Alle Volledige MBO-opleidingen

Wil jij als vrouw in de ICT werken?

Is de ICT een typische mannensector? Als je kijkt naar de cijfers wel, maar dit betekent niet dat er helemaal geen vrouwen werken binnen de branche. Ben je een vrouw en vind je digitale communicatie interessant? Leuk! Neem de stap en start jou opleiding binnen de ICT. In de ICT-sector zijn er enorme personeelstekorten. Dit biedt kansen voor zowel mannen als vrouwen. Ben je nog niet overtuigd om de stap te zetten naar een ‘mannenberoep’? Lees dan eens de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)'. In deze blog vertelt NTI-student Tessa over haar ervaringen tijdens haar opleiding tot beveiliger.

BAANKANSEN IN DE ICT

Wil je starten met een studie in de ICT-branche, dan is baangarantie wel zo fijn! Als afgestudeerd ICT-er heb je de beste baankansen als specialist. Daarnaast liggen ook voor vakspecialisten de banen voor het oprapen. En wil je liever een andere ICT-baan, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

Als ICT-er heb je een flexibele functie, waarbij je vaak zowel overdag als in de nacht kan werken. Heb jij geen 9-tot-5-mentaliteit, dan is een functie in de ICT dus ideaal!

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest