Omschrijving

Bereken kosten binnen organisaties

Wil jij aan de slag in een financieel administratieve functie? Dan is kennis van kostencalculatie onmisbaar. Organisaties hebben te maken met allerlei soorten kosten. Deze moeten bewaakt, berekend en gebudgetteerd worden. Met de kennis die je in deze cursus Kostencalcuatie opdoet, kun je als financieel adviseur functioneren binnen een organisatie. Jij helpt de financiële besturing van een organisatie bevorderen. Kostencalculatie is een onderdeel van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Start vandaag nog en haal het erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Kostencalculatie krijg je inzicht in de verschillende soorten kosten binnen een organisatie. Deze cursus gaat verder dan basisberekeningen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met kostenbudgettering en -bewaking en het oplossen van optimalisatievraagstukken. Je oefent met diverse berekeningen in deze praktische cursus.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kostensoorten
 • Kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering
 • Kostenbewaking
 • Kostencalculaties
 • Masterbudget

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Kostencalculatie. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Erkend examen Kostencalculatie

De cursus leidt je op tot het erkende examen Kostencalculatie niveau 5 dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties in Nederland maken en boek je wanneer jij er klaar voor bent. Als je slaagt, ontvang je het diploma Kostencalculatie. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.associatie.nl.

logo associatie 250x80

€ 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 236, maar € 211. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld en bedragen € 70,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Na de opleiding Kostencalculatie kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de overige modules van Moderne Bedrijfsadministratie: Financiering, Belastingwetgeving en Bedrijfsadministratie. Wanneer je alle vier de modules gehaald hebt, heb je recht op het veelgevraagde diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Ook kun je ervoor kiezen om de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie te volgen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Werken als financieel adviseur

Na de cursus kostencalculatie kun je aan de slag bij de financiële afdeling van een organisatie. Hier neem jij de kosten van een bedrijf en de verschillende afdelingen onder de loep en verdiep je je in de kostenbudgettering voor de komende perioden. Na het volgen van de cursus weet jij organisaties te voorzien van de juiste adviezen als het gaat om budgetten en kostenbewaking. Denk bijvoorbeeld aan de volgende functies:

 • Financieel adviseur
 • Financieel medewerker
 • Ondernemer
 • Financial controller
 • Administratief medewerker

Studieduur & lesgeld

Kosten Kostencalculatie 5 4886

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame