Omschrijving

Stap in de wereld van efficiënt informatiemanagement

Let op: de opleiding ICT en informatiemanagement is binnenkort beschikbaar! Meld je nu alvast aan, en ontvang een seintje zodra de opleiding live gaat.

De beroepsopleiding ICT en informatiemanagement is dé springplank voor iedereen die de essentiële basisprincipes van informatiemanagement en de inzet van ICT in organisaties wil ontdekken. Ook zonder technische achtergrond! Duik in de basiskennis en inzichten van IT-systemen in organisaties, leer over hardware, software, netwerken, systeemontwikkeling en blijf niet achter op de laatste trends in commerciële IT-oplossingen, beveiliging en ethische kwesties. Na deze opleiding ben jij in staat om de interne en externe stroom van bedrijfsinformatie vlekkeloos te managen en de juiste IT-oplossingen voor je organisatie te selecteren. Maak je klaar om je opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk en boost je carrière met de juiste skills voor het optimaliseren van informatiestromen en het effectief inzetten van ICT.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding ICT en informatiemanagement staan basiskennis en inzicht in de inzet van IT-systemen in organisaties en het informatiemanagement centraal. De beroepsopleiding ICT en informatiemanagement is vergelijkbaar met een opleiding op HBO-niveau, een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau is gewenst (maar niet verplicht).

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Inleiding ICT/Informatiemanagement

  • Begrip en verdieping in diverse bedrijfsinformatiesystemen
  • Inzicht in en toepassing van beslissingsondersteunende systemen
  • Hardware en software
  • Commerciële IT-oplossingen en beveiliging
  • Aanpak van ethische problemen

Business Informatiemanagement

  • Functioneel Beheer
  • Gebruikersperspectief
  • Informatievoorziening in organisaties
  • Toepassing van geleerde principes in praktijksituaties
  • Integratie van businessinformatiemanagement in dagelijkse werkzaamheden

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding ICT en informatiemanagement maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding ICT en informatiemanagement te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik starten met de opleiding ICT en informatiemanagement? 

We verwachten dat de opleiding ICT en informatiemanagement deze zomer live zal gaan. Je kan je nu alvast vrijblijvend inschrijven. Zodra definitief bekend is wanneer de opleiding start, nemen wij direct contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste updates, zonder enige verplichting.

Nu al beginnen? 

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Dan zijn deze opleidingen misschien wel perfect voor jou! 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt de opleiding ICT en informatiemanagement af met praktijkopdracht en een theorie examen. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert deze digitaal in. Het examen plan je in wanneer jij er klaar voor bent. Lees hier meer over de digitale examens.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding ICT en informatiemanagement afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten ICT en informatiemanagement

Bij NTI bieden we de mogelijkheid om de kosten van jouw opleiding in termijnen te voldoen, of in een keer te betalen. Meer informatie over de kosten van de opleiding ICT en informatiemanagement volgt!

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame