Omschrijving

Verdiep je in de logistiek!

Organisaties zijn voortdurend in beweging. Nieuwe organisaties ontstaan, oude verdwijnen, en bestaande passen zich aan. Waarom dit gebeurt? Dat leer je in de opleiding Logistiek management. Tijdens deze opleiding leer je als professional bedrijven te begrijpen binnen de context van logistiek en supply chain management. Je krijgt inzicht in diverse bedrijfs- en managementmodellen, waarmee je organisaties kunt analyseren en zo de juiste koers kunt bepalen. Ook verdiep je je in logistiek en procesmatig werken. Hoe is de logistieke keten van een organisatie opgebouwd? Hoe kun je werkzaamheden effectiever en efficiënter inrichten? En met welke informatietools maak je een dashboard van een logistiek proces? Na afloop van deze opleiding weet jij de antwoorden op al deze vragen. Je hebt dan alle kennis en vaardigheden op zak om op beleidsniveau te werken in de logistiek.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de beroepsopleiding Logistiek management maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden. De opleiding is vergelijkbaar met een opleiding op HBO-niveau, een vooropleiding op HBO-niveau is gewenst, maar niet verplicht.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:


Management en organisatie

 • Organisaties analyseren
 • Management
 • Strategie
 • Leidinggeven
 • Financiële kengetallen
 • Processen besturen


Logistieke ketens en informatietools

 • Performance management
 • Het bepalen van KPI's
 • Logistiek en logistieke data
 • Logistiek en Supply Chain Management (SCM)
 • Dashboards
 • Ontwikkelen van een dashboard


Procesmanagement

 • Inleiding procesmanagement
 • Processen beschrijven, besturen, analyseren en verbeteren
 • Doorlooptijd analyseren
 • Implementeren van procesmanagement
 • INK-managementmodel

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Logistiek management maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Logistiek management te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt de opleiding Logistiek management af met 3 papers, voor elke module 1 paper. Je maakt de opdrachten in je eigen tijd en levert ze in wanneer jij er klaar voor bent.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Logistiek management afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Beroepsopleiding Logistiek management 2005

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Heleen - Doktersassistente niveau 4

Thamar - HBO Arbeidspsychologie