Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer binnen 6 maanden alles over de beveiliging van evenementen!

Wil je werken als beveiliger? En dan voornamelijk tijdens evenementen, zoals concerten en feesten? Dat is mogelijk! Deze praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau, bestaande uit een theorie- en praktijkgedeelte, leert je in zes maanden wat er komt kijken bij de beveiliging van evenementen. De opleiding Event Security Officer leidt je op voor het officieel erkende SVPB-certificaat. Met dit erkende diploma op zak ben jij die professionele evementenbegeleider die beschikt over de vereiste competenties. Schrijf je nu in en je kunt over een half jaar al aan de slag!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding bestaat uit 2 onderdelen: Event security en Wettelijke kaders BVL2. Hierin leer je wat er komt kijken bij de beveiliging van evenementen. Je leert bijvoorbeeld hoe je het beste kunt communiceren en hoe je moet ontruimen. Je verdiept je daarnaast in crowdmanagement en toegangscontrole, conflictmanagement en brandveiligheid en EHBO bij evenementen. Je wordt helemaal klaargestoomd om als professionele beveiliger van evenementen aan de slag te gaan.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Communiceren
  Soorten evenementen
 • Bezoekersgedrag
 • Crowdmanagement en toegangscontrole
 • Brandveiligheid en EHBO bij evenementen
 • Rapporteren
 • Ontruimen
 • Strafvordering, strafrecht en bijzondere wetten
 • Conflictmanagement

Evenementen beveiligen tijdens je stage

Nadat je voor het theoriegedeelte geslaagd bent, meld je je voor de stage aan bij een erkend leerbedrijf. Tijdens je stage dien je zes evenementen te beveiligen. Gedurende de stage voer je een aantal opdrachten uit, die worden beoordeeld door de SVPB.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief lesmateriaal

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief lesmateriaal. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de beroepsopleiding Event Security Officer te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Om aan de stage te mogen deelnemen, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Het niveau van de opleiding komt overeen met MBO-niveau.

Examen

Examen bestaat uit een theorie- en praktijkdeel

Het examen Event Security Officer wordt afgenomen door de centrale examencommissie van de SVPB. Het examenprogramma bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Het theorie-examen wordt online geëxamineerd. Kijk voor meer informatie over het examen op www.svpb.nl. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma Event security officer van SVPB. Dit diploma is erkend in Nederland en zeer waardevol voor wie hier aan de slag wil als professioneel evenementenbeveiliger. 

Doorstromen na de opleiding

De MBO-opleiding Beveiliger van het NTI MBO-College sluit goed aan op deze opleiding.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Event security officer 1626

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 113,50 € 75,75 € 56,75
Nu met 50% korting € 56,75 € 37,88 € 28,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 6,37 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?


Handige extra's

Examentraining Event Security Officer

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Event Security Officer
5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

ik heb 8 jaar niet gestudeerd en mensen zeiden dat ik dit niet kon. Maar ik kan het wel en begrijp de stof ook en het blijft ook hangen, toppie.

Bekijk alle ervaringen