Omschrijving

Een erkend diploma voor een beroep als accountmanager of vertegenwoordiger

Heb jij een startersfunctie in sales voor ogen en wil je anderen op de arbeidsmarkt een stapje voor zijn? Volg dan de NIMA Basiskennis Sales opleiding. Als je enthousiast en sociaal bent en een vlotte babbel hebt, past deze sales opleiding perfect bij je. Na afloop van de opleiding heb je jouw gesprekstechnieken en verkoopvaardigheden ontwikkeld, weet je wat de relatie tussen marketing en sales is en hoe je kunt inspelen op de behoeften van de klant. Je hebt het erkende diploma van NIMA op zak, de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales. Zet vandaag nog de eerste stap en schrijf je in voor NIMA Sales!

 

€1.000 STAP-budget

Let op: laatste kans!

Je kan deze opleiding niet volgen met het STAP-budget, maar deze vergelijkbare opleidingen wel:

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de Sales opleiding komen de fases van het inkoopproces, het opstellen van verkoopplannen en de verkoopcyclus aan bod. In korte tijd doe je brede basiskennis op over verschillende onderwerpen die in een salesfunctie van belang zijn. Je maakt kennis met verschillende communicatiemodellen, ontwikkelt je verkoopvaardigheden en leert over effectieve gesprekstechnieken. Ook doe je basiskennis op over marketing.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De salesomgeving
 • Sales en planning
 • De salesfunctie
 • Marketing en de invloed op sales
 • Klantenmanagement
 • Accountmanagement
 • Inkoop en logistiek
 • Financiële aspecten en commerciële calculaties
 • Communicatie en andere vaardigheden

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding NIMA Basiskennis Sales. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen NIMA Basiskennis Sales

Aan het eind van de Sales opleiding leg je een digitaal examen af. Dit examen wordt afgenomen door NIMA. Het digitale examen kun je dagelijks doen op tal van locaties door Nederland. Na succesvolle afronding krijg jij het officieel erkende NIMA-diploma. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.nima.nlDe examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht en bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

NTI is Education Partner van NIMA

logo NIMANTI heeft een Education Partnership met NIMA. Samen streven NIMA en NTI ernaar om jou op te leiden tot een ware professional in marketing, communicatie en sales. Met het officieel erkende diploma op zak kun jij deze vakbekwaamheid aantonen. Je wordt bovendien ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Dit register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma's heeft behaald.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Jouw baan in de sales

Na het afronden van de opleiding is een leuke (starters)functie in de sales de volgende stap. Wie werkt in de sales is niet alleen klantvriendelijk maar natuurlijk ook commercieel. In de sales opleiding heb je gesprekstechnieken geoefend en kennis opgedaan van sales en marketing. Daarom verkoop jij die producten straks met gemak aan jouw (potentiële) klanten! Je kan denken aan werken bij of als:

 • (Junior) accountmanager
 • (Startend) vertegenwoordiger
 • Commercieel medewerker binnendienst
 • Commercieel medewerker buitendienst

Studieduur & lesgeld

Kosten NIMA Basiskennis Sales 6653

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Ezra - HBO Pedagogiek

Claudia – Onderwijsassistent Niveau 4

Senaid – HBO Toegepaste Psychologie