Omschrijving

Leer sporters optimaal begeleiden

Droom jij van een carrière als fitness trainer en wil je graag klanten tijdens hun gehele fitnesstraject optimaal begeleiden? De opleiding Fitness Trainer is de perfecte basis voor een carrière in de fitnessbranche. Een klant begeleiden is meer dan alleen een trainingsschema opstellen en de apparatuur uitleggen. Tijdens de praktijkgerichte opleiding leer je alle competenties die jou tot een volwaardig fitness instructeur maken. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met AALO, de grootste kwaliteitsopleider binnen de fitnessbranche.

EREPS erkend

ereps logoDe opleiding Fitness Trainer (Level 1) wordt aangeboden in samenwerking met AALO Opleidingen. AALO wordt als organisatie erkend door Europe Active en bijbehorend EREPS register. Als een van de weinige opleiders in Nederland is ook de inhoud van de opleidingen zelf goedgekeurd en geaccrediteerd door EREPS. Hierdoor weet je zeker dat de opleiding voldoet aan de richtlijnen die voor het Europese register zijn opgesteld.

Elke maand starten

De opleiding Fitness Trainer bevat 5 opleidingsdagen en 2 examendagen, die op verschillende locaties in Nederland worden aangeboden. Je kunt elke maand starten met de AALO-opleiding. Kijk voor de actuele startdata en locaties op de website van AALO.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding Fitness Trainer (Level 1) doe je zowel theoretische als praktijkkennis op, waarmee je een stevige basis legt om als fitness trainer aan de slag te gaan. De nadruk wordt gelegd op praktijksituaties; dat wat je in de praktijk nodig hebt, komt in de opleiding aan de orde. Kennis van het menselijk lichaam is daarbij onmisbaar, daarom verdiep je je in anatomie, fysiologie, voeding en blessures.

Om een klant goed te begeleiden tijdens het gehele traject is het ook belangrijk dat je een beginsituatie kunt inschatten, de klant op de juiste manier kunt coachen en een goede sfeer kunt creëren. Je gaat daadwerkelijk oefenen in een 1 op 1 situatie met een beginnende klant. Tijdens de opleiding ga je onder meer aan de slag met de onderwerpen:

  • neuromusculair trainen: 9 basistoestellen binnen de fitness en vrije oefeningen met fitnessmateriaal
  • cardiovasculair trainen
  • uitleg van oefenvormen aan de beginnende sporter
  • coaching en klantbegeleiding
  • het creëren van sfeer

Na deze opleiding ben je in staat om bij klanten van een fitnessbedrijf een intakegesprek af te nemen, een persoonlijk trainingsschema op te stellen, het trainingsprogramma uit te leggen en verdere begeleiding te verlenen.

Inclusief praktijkdagen

Tijdens de opleiding Fitness Trainer volg je 5 opleidingsdagen en 2 examendagen. Onder begeleiding van professionals doe je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op en ga je daadwerkelijk zelf lesgeven.

Bij deze opleiding zit een stage!

Een belangrijk onderdeel van deze opleiding Fitness Trainer is een stage van 20 uur. Tijdens een stage leer je niet alleen sneller, ook doe je meer (praktijk)kennis op en ontwikkel je je eigen visie. Een eigen visie is enorm belangrijk in de fitnessbranche. Tijdens deze stage voer je onder begeleiding van een fitnessprofessional verschillende praktijkopdrachten uit.

Studeren bij AALO

AALO logoDeze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met AALO. AALO-opleidingen zijn praktisch ingericht. Tijdens een opleidingsdag worden theorie en praktijk continu afgewisseld. Daarnaast studeer je met echte studieboeken en via een online leeromgeving. Je kunt op je gemak de leerstof nog eens doornemen die wordt gepresenteerd door een AALO Master Trainer. Houd rekening met 4 tot 6 uur studietijd per week voor het bestuderen van het boek en het maken van de opgaven. Houd rekening met extra tijd voor het uitvoeren van de stage.

Toelating

Geen vooropleiding vereist

Om de opleiding Fitness Trainer (Level 1) te volgen, heb je geen speciale vooropleiding nodig.

Examen

Officieel AALO-examen Fitness Trainer

Je wordt opgeleid tot het erkende examen van AALO Opleidingen. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie examen wordt door je eigen AALO Master Trainer afgenomen, het praktijkexamen door een officiële AALO-examinator onder toezicht van een examencommissie. De examenkosten bedragen € 99.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het branche-erkende Fitness Trainer (level 1) diploma. Dit diploma is voor veel sportscholen, werkgevers en opdrachtgevers het bewijs dat ze te maken hebben met een goed opgeleide professional. Ook kun je hiermee doorstromen naar de AALO-opleiding Fitness Trainer (level 2). Wanneer je ook level 2 hebt afgerond, ontvang je het EREPS-certificaat Fitness Instructor. Dit waardevolle certificaat geeft je toegang tot het Europees register voor fitness professionals (EREPS register - NQF niveau 3).

Studieduur & lesgeld

Lesgeld inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Fitness Trainer (Level 1) is al het AALO-lesmateriaal bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Het lesgeld bedraagt € 549. Het lesgeld kun je samen met de examenkosten ineens betalen of in termijnen van 3 of 6 maanden. Kies je ervoor om in termijnen te betalen, dan betaal je € 69 aan administratiekosten.

Studieduur

De opleiding bestaat uit 5 opleidingsdagen en 2 examendagen. Op de website van AALO vind je de actuele planning van de opleidings- en examendagen.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal