Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Restyle jouw huis met de cursus Binnenhuisarchitectuur

Ben jij creatief, speel je graag met de inrichting van je huis en werk je graag met kleur en vorm? Volg dan nu de cursus Binnenhuisarchitectuur en haal het beste uit je eigen huis of het huis van familie en vrienden. Na afloop weet je precies wat je moet doen om jouw huis te restylen. Je leert alles over meubelplanning, verlichting, sfeer én meer. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Is deze cursus iets voor mij?

Ben jij graag creatief bezig, heb je interesse in interieurontwerpen en wil je weten hoe je jouw eigen huis of dat van je vrienden en familie restylet? Dan zit je hier goed. De cursus Binnenhuisarchitectuur is voor iedereen die als hobby aan de slag wil met interieurontwerpen en alles wil leren over dit proces. Wil jij professioneel aan de slag als interieurdesigner? Dan is de Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur iets voor jou.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur leer je alle benodigde technieken om inrichtingen te ontwerpen die bij jou passen. Hoe ziet het ontwerpproces eruit? Hoe visualiseer je een interieurontwerp? Aan de hand van lesboeken met veel mooie afbeeldingen en voorbeelden leer je werken met een plattegrond en leer je welke invloed keuzes hebben op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je ziet per les wat je kunt lezen en oefenen. Na afloop weet jij de mooiste ruimten vorm te geven.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De basis van het interieurontwerp
 • De geschiedenis van de interieurvormgeving
 • Het interieurlandschap - ontwerpuitgangspunten
 • Het ontwerpproces
 • De plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Visualisaties van interieurontwerpen

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Binnenhuisarchitectuur heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Je kunt direct starten met de cursus. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. 

Examen

Certificaat voor de cursus Binnenhuisarchitectuur

Bij de cursus Binnenhuisarchitectuur horen geen examens. Na afronding van de cursus kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je de cursus gevolgd hebt. De kosten voor dit certificaat bedragen €35,- (inclusief administratie- en portokosten).

Doorstuderen?

Heb je de cursus Binnenhuisarchitectuur met plezier afgerond en wil je je verder verdiepen in ontwerpen en interieurstyling? Dan zijn de Vakopleiding Interieurstylist en de cursus AutoCAD nuttige vervolgopleidingen.

Studieduur & lesgeld

Binnenhuisarchitectuur 1589

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 61,25 € 51,00 € 43,75
Nu met 50% korting € 30,63 € 25,50 € 21,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Binnenhuisarchitectuur
4 sterren - gebaseerd op 19 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ontzettend leuke opleiding! Ben super blij dat ik het ben gaan doen. Neem er wel de tijd voor. Het zijn namelijk bijna allemaal praktijkopdrachten waar je veel voor moet tekenen en door tijdschriften heen moet. Houdt ook rekening met de kosten voor tekenmateriaal (goede stiften kosten zo 130 euro). Ik studeer ook aan de kunstacademie, ben freelancer en heb een baan, desondanks nog steeds goed te doen binnen 1 a 1,5 jaar.

Zeer leuke studie, duidelijke informatie en goede ondersteuning door de docente, deze studie is een aanrader!

Bekijk alle ervaringen