Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Inspireer met de cursus Binnenhuisarchitectuur

Ben jij creatief en wil jij anderen adviseren bij het inrichten van hun huis? Volg dan nu de cursus Binnenhuisarchitectuur en word binnen 12 maanden de beste interieurontwerper! Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur leer je alles over stijlen, trends, inrichtingen en sfeer. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan.

Wat doet een interieurstylist?

Na afloop van de cursus Binnenhuisarchitect kun je de titel interieurontwerper of interieurstylist voeren. Je kunt een eigen bedrijf beginnen, of in loondienst werken bij bijvoorbeeld een projectbureau, woonwarenhuis, producent van woonproducten of een tijdschriftredactie. De cursus Binnenhuisarchitectuur biedt je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Jouw werkzaamheden omvatten:

 • het bepalen van de wensen van jouw klanten;
 • een stylingplan maken;
 • jouw interieurconcepten presenteren.

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur

Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur komen alle onderwerpen aan bod voor het ontwerpen van interieurs: materialen, producten, kleuren en trends. Je leert welke invloed keuzes hebben op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Door goed te luisteren naar jouw opdrachtgever en je kennis en creativiteit te gebruiken, maak jij het beste ontwerp. Enkele onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden zijn:

 • plattegrond, meubelplanning en basisvoorzieningen;
 • gebruiksfuncties van ruimtes;
 • badkamer, keuken, slaapkamer;
 • materialen, kleuren en kunst in het interieur;
 • het beroep interieurdesigner.

Inclusief praktijkdag

Bij de cursus Binnenhuisarchitectuur zit een gratis praktijkdag inbegrepen. De praktijkdag richt zich op het behandelen van presentatie- en communicatietechnieken. Het is namelijk belangrijk om richting de opdrachtgevers het voorgestelde interieurconcept te kunnen motiveren, visualiseren en presenteren. De opdrachtgevers kunnen dan vooraf het door de ontwerper voorgestane eindresultaat beoordelen en (her)overwegen. De interieurstylist en de opdrachtgevers samen zijn dan de vormgevers van de nieuwe huisstijl.

Word een succesvol interieurontwerper

Na het succesvol afronden van de cursus Binnenhuisarchitectuur, mag jij jezelf een succesvol interieurontwerper of interieurstylist noemen. De titel binnenhuisarchitect is beschermd door het Bureau Architectenregister op grond van de Wet op de architectentitel. Wanneer je deze titel wel wilt gebruiken, dien je ingeschreven te staan in het architectenregister. Aanmelden hiervoor kan wanneer je beschikt over een, in de wet genoemd, masterdiploma. Meer informatie vind je op de website van het architectenregister.

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Je kunt direct starten met de cursus. Je hebt namelijk geen bepaalde vooropleiding nodig.  Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal van de cursus Binnenhuisarchitectuur opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen. Het huiswerk bestaat uit moodboards, plattegronden, stoffen staaltjes, stukjes tapijt en nog meer praktische uitvoeringen. Houd er dus rekening mee dat je het huiswerk per post moet insturen naar je docent.

Examen

Examens van de cursus Binnenhuisarchitectuur

Bij de cursus Binnenhuisarchitectuur horen geen examens. Na afronding van de cursus kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je de cursus Binnenhuisarchitectuur gevolgd hebt. De kosten voor dit certificaat bedragen €35,- (inclusief administratie- en portokosten).

Studieduur & lesgeld

Binnenhuisarchitectuur 1278

Studietempo in maanden 12 Maanden 18 Maanden * 24 Maanden
Uren per week 7 5 4
Lesgeld per maand € 53,20 € 35,20 € 26,40
Nu met 25% korting € 39,90 € 26,40 € 19,80
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 136,76 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Binnenhuisarchitectuur, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je CV? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Binnenhuisarchitectuur
4 sterren - gebaseerd op 19 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ontzettend leuke opleiding! Ben super blij dat ik het ben gaan doen. Neem er wel de tijd voor. Het zijn namelijk bijna allemaal praktijkopdrachten waar je veel voor moet tekenen en door tijdschriften heen moet. Houdt ook rekening met de kosten voor tekenmateriaal (goede stiften kosten zo 130 euro). Ik studeer ook aan de kunstacademie, ben freelancer en heb een baan, desondanks nog steeds goed te doen binnen 1 a 1,5 jaar.

Zeer leuke studie, duidelijke informatie en goede ondersteuning door de docente, deze studie is een aanrader!

Bekijk alle ervaringen