Ishana2Toen Ishana klein was wist ze het al, ze zou later in de zorg gaan werken. Nu volgt ze een mbo-opleiding die daarbij aansluit en wil ze na afronding ook nog een hbo-opleiding volgen. Ondanks enkele opstartproblemen heeft Ishana haar doel voor ogen en weet ze zich keer op keer te motiveren.

Welke opleiding volg je?
MBO Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen*

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Ik ben in mijn 1e jaar.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik wilde al sinds ik klein ben graag in de zorg werken, net zoals mijn moeder (zij is huisarts), maar lichamelijke ziektes spreken mij niet zoveel aan. Mentale ziektes en klachten vind ik daarentegen zeer interessant. Dus daarom deze keuze.

Heb je een vaste plek waar je aan het studeren bent? Hoe ziet jouw studeerplek eruit?
Ja nu wel. In het begin vond ik het heel lastig om een goed plekje te vinden. Maar nu heb ik een bureau in een fijne hoek in mijn kamer. Met wat rustige muziek op de achtergrond, een waterkoker rechts van me en een koffiezetapparaat links van me!

Wat ga je doen met je opleiding als je klaar bent?
Een hbo-opleiding doen!

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
Werken met kinderen/adolescenten die gedragsproblematiek hebben en mentaal veel ondersteuning nodig hebben.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik al bijna een jaar deze opleiding volg, en het in het begin zeer lastig heb gehad. Maar een paar weken geleden is er een switch omgeslagen en wist ik dat ik aan de bak moest wil ik een goede toekomst hebben later. Dus als ik geen motivatie heb of geen zin heb in school, denk ik aan alles wat ik later wil bereiken en hoe ik daar moet komen. Dan bevind ik me 15 minuten later gelukkig achter de laptop. Of het nou om 8 uur 's ochtends is of 10 uur 's avonds. Alle kleine beetjes dat ik werk aan school vind ik een vooruitgang!

Heb je al examens afgelegd? Hoe ging dat?
Nog niet. Ik ben van plan om me in te schrijven voor mijn eerste examen in maart.

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
Het flexibel studeren klinkt ideaal. En in een zin is het ook zeker ideaal, maar het vergt veel discipline. Meer dan ik had verwacht. Vandaar ook dat ik nogal achter loop, maar ik hoop dit allemaal snel in te halen!

Zitten er voordelen aan dat je nu (tijdens corona) bij NTI studeert?
Jazeker, want voor ons is er niet heel veel veranderd. Behalve dat sommige praktijklessen zijn verplaatst naar online lessen en enkele examens uitgesteld werden. Maar verder zitten er niet veel nadelen bij! Vooral veel voordelen.

Welk van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal?
Een chaotische carrièretijger, met te veel dromen wanneer zij 's nachts om 4 uur nog wakker is.

 


* Deze opleiding is vervangen door een vernieuwde opleiding.

Bekijk de opleiding MBO Persoonlijk begeleider Maatschappelijke zorg