Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Start een zoektocht naar het verleden met de cursus Cultuurgeschiedenis!

Als je altijd al geïnteresseerd bent geweest in cultuur, dan is de cursus Cultuurgeschiedenis van het NTI iets voor jou! Je leert alles over de cultuurgeschiedenis van Europa, bijvoorbeeld over het dagelijks leven van de Romeinen en de muziek en het theater in de zeventiende eeuw. Daarnaast leer je meer over de Europese kunst door de eeuwen heen. Bijvoorbeeld de impressionistische kunst van Monet en de Italiaanse kunst tijdens de Renaissance. Ga de uitdaging aan en keer terug naar het verleden met de cursus Cultuurgeschiedenis. Aan het eind van de cursus ken je de grote lijnen van de Europese kunst- en cultuurgeschiedenis van de Grieken tot het heden.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in verschillende culturen, kunst en geschiedenis en daar meer kennis van wil verkrijgen. Na deze cursus ben je perfect in staat om de rol van kunst in de cultuurgeschiedenis te bepalen en meer te vertellen over de belangrijkste stromingen.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus worden eerst per tijdsperioden de belangrijkste culturen behandeld. Dan lees je over de lagen in de bevolking, de positie van de vrouw, de beroepen en woningen, eten en drinken, opvoeding, het leven van de kinderen en de kleding. Verder wordt per tijdsperiode de religie in Europa uiteengezet en komt van elke tijdsperiode het vermaak aan bod met o.a. muziek, theater, sport, spel en ander vertier.

Ook leer je meer over kunst. Kunst speelt namelijk een grote rol in de cultuurgeschiedenis, of andersom, en beide kunnen dus niet zonder elkaar. Van de kunstgeschiedenis krijg je dan ook de belangrijkste stromingen en scholen uit dezelfde tijdsperioden. Hierdoor kun je goed zien hoe beide gebieden elkaar hebben beïnvloed. Je ziet het: de cursus Cultuurgeschiedenis is zeer compleet!

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Oudheid Grieken en Romeinen
 • Middeleeuwen ± 500 - 1400
 • Renaissance ± 1400 - 1600
 • Nieuwe tijd ± 1600 - 1788
 • Nieuwste tijd ± 1789 -1938
 • Eigen tijd ± 1939 - heden
 • Verschillende culturen
 • Kunst
 • Tradities
 • Positie van de vrouw door de geschiedenis heen
 • Toneelspelen
 • Muziek
 • Sport

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cultuurgeschiedenis te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je ervaren docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Ter afsluiting van de cursus Cultuurgeschiedenis maak je een eindopdracht. Deze bestaat uit een eigen onderzoek naar een onderwerp uit de kunst- en cultuurgeschiedenis. Dit houdt in dat je een historisch onderwerp verder onderzoekt en daar een essay over schrijft.

Als je voor de eindopdracht het cijfer 6 of hoger hebt behaald, kun je een certificaat aanvragen ter bewijs dat je cursus Cultuurgeschiedenis van het NTI succesvol hebt afgerond. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. 

Studieduur & lesgeld

Cultuurgeschiedenis 1290

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 85,50 € 68,40 € 57,00
Nu met 50% korting € 42,75 € 34,20 € 28,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Cultuurgeschiedenis, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Cultuurgeschiedenis
4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik heb een goede keuze gedaan door te kiezen voor de cursus Cultuurgeschiedenis. De tekst is heel goed leesbaar en stimuleert tot verdere studie. De foto's en tekeningen zijn een goede leidraad bij de studie. Grappig is om te zien dat ik sommige bouwwerken en schilderijen terugzie die ik eerder gezien heb en nu op een andere manier bekijk. De cursus is een echte aanrader.

De cursus omvat enorm veel boeiende informatie over zowel de geschiedenis van Europa in het algemeen als ook de geschiedenis van de Europese kunst. Aangezien je zelf je studietempo kunt bepalen is het prima te combineren met andere werkzaamheden.

Deze cursus geeft niet alleen informatie, maar laat ook zien hoe de geschiedenis zich steeds weer herhaalt en hoe belangrijk bepaalde ontwikkelingen uit het verleden ook nu nog zijn. Kortom, ik zal het een ander ook zeker aanraden om deze cursus te volgen.

Bekijk alle ervaringen