Omschrijving

Help jezelf en anderen de administratie op orde te krijgen

Krijg meer grip op financiën met de cursus Budgetcoach. Vind je het belangrijk om de administratie tiptop in orde te hebben en wil je anderen daar graag bij helpen? In de cursus Budgetcoach van NTI leer jij alles rondom budgetbeheer én coaching. Zo weet je hoe je verstandig met budgetten in het huishouden kunt omgaan. Dat scheelt zorgen en geeft rust. Met de juiste coachingstechnieken kun jij ook anderen die financiële zorgen ontnemen. Iets voor jou? Start dan nu de boeiende cursus Budgetcoach!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik vond de cursus Budgetcoach heel erg inspirerend. Ik vond de cursus Budgetcoach heel erg inspirerend. De cursus heeft mij geholpen goed inzicht in mijn eigen financiën te krijgen. De docent gaf goede feedback. Ze bracht ook dingen naar voren waar ik niet direct zelf aan had gedacht, maar die wel nuttig waren. Ik ben heel tevreden over de cursus, de begeleiding door mijn docent en de verdere afhandeling door NTI. Ik kan nu ook zelf mensen advies geven over hoe zij een goed inzicht krijgen in hun financiën.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Voordat je aan de slag gaat met coaching, doe je brede kennis op over budgetbeheer. Hoe houd je een administratie bij? Hoe analyseer en begroot je uitgaven? Je verdiept je in toeslagen, hypotheken en verzekeringen. Ook leer je wat voor invloed belangrijke gebeurtenissen in het leven hebben, zoals samenwonen of werkeloosheid. Vervolgens ga je aan de slag met coachings- en gesprekstechnieken, zodat jij anderen effectief kunt helpen hun financiën op orde te krijgen.

Studieprogramma

De cursus Budgetcoach gaat dieper in op onder andere de volgende onderwerpen:

Budgetbeheer

 • Persoonlijke financiële planning
 • Inkomsten
 • Sparen, beleggen, lenen en pensioen
 • Wonen: huur en hypotheek
 • Belastingen, heffingen en overige verzekeringen
 • Vervoer
 • Kleding, schoenen en persoonlijke verzorging
 • Kinderen
 • Op kamers
 • Huwelijk
 • Scheiding
 • Arbeidsongeschiktheid

Coaching

 • Basisbeginselen van coaching
 • De coach-coachee relatie
 • Het coachingstraject
 • Gesprekstechnieken
 • Ethische dilemma's

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Budgetcoach. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Budgetcoach afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Budgetcoach 3512

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Budgetcoach, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Budgetcoach

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Naar mijn mening staat er relatief veel tijd gepland voor deze cursus. Ik denk dat het sneller moet kunnen dan de geplande zes maanden.
Het mailcontact met de mentor verloopt zeer snel. Ik kreeg binnen een half uur reactie op mijn mail. Ik vind de lesstof goed te begrijpen. Ik had wel andere verwachtingen van de cursus. Het is voornamelijk gericht op je eigen financiën en situatie. Ik had gehoopt dat de cursus zich meer zou richten op het ondersteunen van andere mensen.

Bij advies over een bepaalde studie is een online advies via de chat erg nuttig. Vooral ook als je daarna nog verder wilt studeren in een aansluitende studie. Ik heb een erg goed advies gekregen en naar aanleiding daarvan ben ik met de cursus budgetcoach begonnen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame