Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Elke dag profijt van de cursus Gezonde voeding

Je hebt elke dag opnieuw met voeding te maken. Gezond eten vormt een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid. De relatie tussen het lichaam en voeding staat centraal in deze cursus. Wil jij graag aan de slag als diëtist of gewichtsconsulent? Dan is de cursus Gezonde voeding de perfecte keuze voor jou. Je leert hoe je mensen van verschillende leeftijden het beste kunt adviseren over voeding en voedingssupplementen.

Iets voor jou? Wacht niet langer en schrijf je nu in voor deze leerzame cursus van het NTI!

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij graag gezonder eten en ben je benieuwd wat voedingsstoffen met jouw lichaam doen?  Dan is deze cursus echt iets voor jou! Na afloop ben je in staat om zowel ouderen als jongeren advies te geven over voeding en voedingssupplementen. Je weet meer over de Schijf van Vijf en het effect en belang van eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.

Inhoud

Wat leer ik?

Naast de belangrijkste voedingsmiddelen en voedingssupplementen ga je tijdens de cursus Gezonde voeding in op de bereiding en hygiëne van voedsel. Ook de vertering van voedsel in het menselijk lichaam wordt besproken. Na afronding van de cursus heeft voedsel geen geheimen meer voor jou. De auteur die het boeiende lesmateriaal heeft geschreven, is jouw docent.

Studieprogramma

In de NTI-cursus Gezonde voeding ga je aan de slag met de volgende lesonderwerpen:

 • Relatie tussen lichaam en voeding
 • Samenstelling van voedsel
 • Belang van de Schijf van Vijf
 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Voedingsvezels
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Product- en warenkennis
 • Vegetariërs
 • Anatomie

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Gezonde voeding te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Jouw ervaren docent begeleidt je gedurende de cursus.

Examen

Studieduur & lesgeld

Gezonde voeding 1564

Studietempo in maanden 2 Maanden 5 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 10 4 3
Lesgeld per maand € 297,00 € 118,80 € 74,25
Nu met 50% korting € 148,50 € 59,40 € 37,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Gezonde voeding, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Gezonde voeding
4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Hele leuke cursus. Sommige hoofdstukken waren best pittig, maar goed om te doen. Heb er veel van opgestoken en ga nu verder met de cursus Gezond en Fit.

Het had van mij wel in een half jaar gekund. Het is vrij makkelijk te volgen en je bent eigenlijk vrij snel door een hoofdstuk heen.

Bekijk alle ervaringen