Omschrijving

Elke dag profijt van de cursus Gezonde voeding

Gezond eten is de basis van een goede gezondheid. Maar wat is gezonde voeding? Natuurlijk heb je wel een idee, maar echt duidelijk is het soms niet. In de reclame of op verpakkingen wordt van alles beweerd, maar of het ook klopt…Dan blijkt opeens dat dat gezond uitziende vruchtensapje net zo veel suiker bevat als cola. Met de cursus Gezonde voeding krijg je helderheid. Zo heb je straks een volledig beeld van wat voeding met je doet. Je weet hoe je lekker en gezond eet en kunt ook anderen adviseren over voedsel.

Nu 50% korting

Nu 50% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 50% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Een erg fijne cursus met veel informatie over diverse verschillende voeding en voedingsmiddelen. Een erg fijne cursus met veel informatie over diverse verschillende voeding en voedingsmiddelen. Op deze manier is het niet zo ingewikkeld om gezond te eten en te leven. Veel tips en leuke recepten. Ik zou de cursus iedereen aanraden want moeilijk is het niet.

Inhoud

Wat leer je

Welke vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen zijn er, waarvoor heb je ze precies nodig en in welke voedingsproducten zitten ze? In de cursus Gezonde voeding krijg je antwoord op deze vragen. Je leert alles wat je moet weten over gezond eten. Daarbij kijk je ook kritisch naar je eigen voedingspatroon.

Studieprogramma

In de NTI-cursus Gezonde voeding ga je aan de slag met de volgende lesonderwerpen:

 • Relatie tussen lichaam en voeding
 • Samenstelling van voedsel
 • Belang van de Schijf van Vijf
 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Voedingsvezels
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Product- en warenkennis
 • Hygiëne en bereiding van voedsel
 • Vegetariërs
 • Anatomie
 • Werking van de spijsvertering
 • Opname van voedingsstoffen door het lichaam

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Gezonde voeding. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Gezonde voeding afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Gezonde voeding 1564

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 315,20 2 maanden
Nu met 50% korting € 157,60 2 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 78,80 8 maanden
Nu met 50% korting € 39,40 8 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer nu van 50% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 50% korting op de cursus Gezonde voeding. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Ervaringen

Gezonde voeding

4,5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Hele leuke cursus. Sommige hoofdstukken waren best pittig, maar goed om te doen. Heb er veel van opgestoken en ga nu verder met de cursus Gezond en Fit.

Het had van mij wel in een half jaar gekund. Het is vrij makkelijk te volgen en je bent eigenlijk vrij snel door een hoofdstuk heen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.