Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Verhoog het gebruiksgemak van digitale media

Ben jij geïnteresseerd in (bedrijfs)communicatie en wil je je specialiseren in multimedia design? Dan zit je hier goed! Tijdens HBO Communicatie en Multimedia Design leer je hoe je digitale media op de juiste manier kunt vormgeven vanuit het oogpunt van de gebruiker. Niet alleen de gebruiker, maar ook het bedrijf zal profiteren van een gebruiksvriendelijke website of app. Met het erkende diploma op zak ben jij een waardevolle communicatieprofessional. Enthousiast? Lees snel verder.

Wat kan ik na HBO Communicatie en Multimedia design?

De HBO Communicatie opleiding – specialisatie Multimedia design is een praktijkgerichte opleiding die je perfect voorbereidt op het vakgebied. Als afgestudeerde communicatieprofessional kun je uiteenlopende functies vervullen in de marketing, communicatie en media. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Contentmanager
 • Online communicatiemanager
 • Online marketeer
 • Communicatieadviseur
 • Campagnemedewerker 

Inhoud

Wat leer ik tijdens HBO Communicatie en Multimedia design?

Tijdens deze opleiding krijg je brede inzichten in verschillende vormen van digitale media en hoe je deze succesvol vormgeeft en inzet. Je ontwikkelt eerst de nodige kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie. Hoe ziet de rol van media eruit in de huidige maatschappij? Hoe optimaliseer je bedrijfscommunicatie, waaronder communicatie met stakeholders? Hoe pas je communicatiestrategieën succesvol toe? Vervolgens specialiseer je je in multimedia ontwerpen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Daarbij ga je dieper in op actuele ontwikkelingen in design en strategie, zoals creative thinking en crossculturele communicatie. Je gaat ook in op onderdelen van user experience design, waaronder user needs, content requirements en information architecture, en op tactieken van het online verleiden. Jij leert hoe je met interactieve media producten kunt maken en diensten kunt verbeteren. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • Storytelling
 • Social media
 • Public relations en mediarelaties
 • User experience design
 • Conversieoptimalisatie

Tijdens Communicatie en Multimedia design HBO werk je aan een portfolio (praktijkprogramma) in de vorm van praktijkopdrachten. Als het mogelijk is, koppel je deze aan je eigen werkomgeving. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook heel efficiënt.

Inclusief 19 praktijkbijeenkomsten

Tijdens Communicatie en Multimedia design HBO volg jij 19 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je een praktijkbijeenkomst wilt volgen. Je koppelt de theorie van bijvoorbeeld deze onderwerpen aan de praktijk:

 • Design en strategie
 • Adviesvaardigheden
 • Projectmanagement

Toelating

Opleidingsvarianten van HBO Communicatie - specialisatie Multimedia design

NTI biedt twee varianten van HBO Communicatie specialisatie Multimedia design aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van of je een (relevante) werkplek bezit.

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Communicatie – Multimedia design.

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Communicatie – Multimedia design.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 840 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Stage

Stage tijdens HBO Communicatie en Multimedia design

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt een half jaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig. 

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de opleiding HBO Bachelor Communicatie specialisatie Multimedia design in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding HBO Bachelor Communicatie specialisatie Multimedia design van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift

Erkening-hbo-opleiding.pngDe opleiding HBO Bachelor Communicatie specialisatie Multimedia design is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift ‘HBO Bachelor Communicatie’ met een aantekening van de specialisatie Multimedia design. Je mag dan de titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Communicatie - Multimedia design

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 53,33 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Wat kan ik als communicatieprofessional met een specialisatie in multimedia design?

Met je erkende hbo-diploma op zak kun jij aan de slag in de media, marketing of communicatie. Het vakgebied communicatie en multimedia is breed en sterk in ontwikkeling. Functies die je kunt vervullen zijn bijvoorbeeld contentmanager, redacteur, communicatieadviseur of medewerker marketingcommunicatie. Je kunt digitale media en content optimaliseren, zodat gebruikers beter kunnen vinden wat ze zoeken. Je houdt je bezig met inhoudelijke en functionele facetten die het gebruiksgemak kunnen verhogen. Ook kun je meewerken aan (online) campagnes en communicatie naar de pers of consumenten toe helpen verbeteren.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Communicatie - Multimedia design 8571

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.812,60 € 159,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.145,35 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3