Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Verdiep je in de diagnostische cyclus

In het korte hbo-programma Coaching, counseling en diagnostiek ga je diep in op dit vakgebied. Er worden vragen behandeld die specifiek vanuit de cliënt komen. Ook staat de opleiding stil bij vergaande gesprekstechnieken om de cliënt daadwerkelijk open te stellen voor counseling. De diagnostische cyclus komt nadrukkelijk aan bod. Tijdens het gehele programma staat oefenen in de praktijk centraal. Past deze werkwijze bij jou? Schrijf je direct in!

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het kort hbo-programma Coaching, counseling en diagnostiek is ontwikkeld voor mensen die ervaring op willen doen op psychologisch gebied. Heb je de verschillende gesprekstechnieken al onder de knie? Het korte hbo-programma Coaching, counseling en diagnostiek leert je alle kneepjes van het vak. Je kunt deze opleiding binnen 12 tot 18 maanden afronden. Als je het korte hbo-programma met goed gevolg afrondt, ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Counseling. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Wat doet een counselor?

Tijdens het kort hbo-programma Coaching, counseling en diagnostiek maak jij kennis met het beroep van counselor. Een counselor houdt zich hoofdzakelijk bezig met psychosociale hulpverlening en begeleiding en traint diverse doelgroepen, waarbij het voornamelijk gaat om preventieve zorg. Een counselor kan als zelfstandig ondernemer een eigen praktijk starten, kan als vrijwilliger aan de slag gaan of bij een organisatie in dienst treden zoals een counselingbureau of universiteit.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inhoud

Wat leer ik?

Kernbegrippen die tijdens het korte hbo-programma Coaching, counseling en diagnostiek aan bod komen, zijn onder meer: coaching, counseling, relatiecounseling, conflicthantering, e-coaching, loopbaanbegeleiding, conflictbemiddeling, training, schoolcounseling, diagnostiek, methoden van onderzoek en gesprekstechnieken.

Het korte hbo-programma bestaat uit drie themablokken:

  • Gesprekstechnieken
  • Diagnostische cyclus
  • Coaching en Counseling

Dit korte hbo-programma bevat twee beroepsopdrachten en vijf praktijkbijeenkomsten. Bij de beroepsopdrachten wordt teruggegrepen op de theorie uit de genoemde modules. Tijdens de praktijkbijeenkomsten breng je de theorie direct in de praktijk. De praktijkbijeenkomsten zijn ideaal om de docent en je medestudenten te leren kennen.

Toelating

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Per module doe je apart examen. Tot slot wordt het korte hbo-programma in zijn geheel afgesloten met twee integratieve beroepsopdrachten, waarbij je kennis (theorie) en praktijkvaardigheden samenbrengt. Het doel van deze opzet is je te leren denken in dwarsverbanden. Deze opdracht heeft eveneens een onderzoekselement in zich.

Waardevol certificaat

Na succesvolle afronding van het korte hbo-programma Coaching, counseling en diagnostiek ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI. Daarop worden de studiepunten (EC's) die bij het certificaat horen vermeld volgens het systeem van het hoger onderwijs.

Examenkosten voor het Kort HBO-programma Coaching, counseling en diagnostiek

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 45,00 per maand.

Studieduur & lesgeld

HBO-programma Coaching, counselling en diagnostiek 8510

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 252,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Kort HBO-programma Coaching, counseling en diagnostiek
3.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Een interessante studie met aandacht voor veel zelfstandigheid.

Bekijk alle ervaringen