Omschrijving

Ontwikkel je op masterniveau binnen je vakgebied

Binnen organisaties vinden constant vernieuwingen plaats. Hoe manage je en speel je in op nieuwe werkwijzen, methodes en een veranderende omgeving? Is jouw organisatie in staat om succesvol en snel te reageren op belangrijke interne en externe veranderingen? Met de Master Management en Innovatie leer jij succesvol innovatiemanagement toe te passen. De opleiding is zeer praktijkgericht, al jouw vers opgedane kennis pas je direct toe in je werk. Een efficiënte manier van leren waar ook nog eens jouw werkomgeving van profiteert. Start vandaag nog en behaal in twee jaar de internationaal erkende graad Master of Arts (MA).

Voor wie?

Ben jij een hoger opgeleide professional op het gebied van management, organisatie, strategie, innovatie en verandering en wil je een stevige stap in je carrière zetten? Met deze opleiding ontwikkel je je op masterniveau binnen je vakgebied. Na afloop kun je vernieuwing managen en inspelen op een veranderende omgeving. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

In 2013 bij NTI begonnen met HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en afgerond met diploma. In 2013 bij NTI begonnen met HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en afgerond met diploma. Ik wilde mezelf alleen verder ontwikkelen en besloot dit jaar te starten met Master Management and Innovation. Mooie masterstudie met leuke masterclasses die ik toepas in mijn werk. Flexibel studeren is voor mij ideaal te combineren met kinderen, sport en werk. De eindopdrachten kunnen in mijn werk uitgevoerd worden, zodat mijn werkgever er ook profijt van heeft. Een mooie combinatie dus!

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Het studieprogramma

Master Management and Innovation 6021

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In jaar 1 ga je aan de slag met de fundamentele kennis en vaardigheden op het gebied van management en innovatie. Je sluit jaar 1 af met een integrale opdracht, waarbij je de verbinding legt tussen de 4 Masterclasses.

Inleidende fase
 • MC Innovatiemanagement
  6 EC
 • MC Strategisch Management
  6 EC
 • MC Innovatie en Design Thinking
  6 EC
 • MC Business Development
  6 EC
 • MMI In De Praktijk Fase I
  0 EC

Jaar 2

In jaar 2 van de Master Management en Innovatie combineer je je opgedane kennis en ervaring uit het eerste jaar voor een verdere verdieping. Je volgt 2 Masterclasses en een Masterclass naar keuze: Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap of Projectmanagement. Je sluit je master af door middel van een eindscriptie. Een persoonlijke scriptiebegeleider begeleidt je hierbij.

Hoofdfase
 • MC Communicatie van Innovatie
  6 EC
 • MC Digitale Technologie en Innovatie
  6 EC
 • Keuzemasterclass
  6 EC
 • MMI In De Praktijk Fase II
  0 EC
 • Beroepsproduct Master Management en Innovation
  5 EC
 • Afstuderen
  13 EC

Inclusief online praktijkbijeenkomsten

Je volgt een aantal online praktijkbijeenkomsten tijdens de Master Management and Innovation. Met je medestudenten krijg je les van een expert uit het werkveld. Deze dagen zijn ontzettend leerzaam en bieden de gelegenheid om je netwerk te vergroten. Je kunt zelf plannen wanneer je daarbij wilt zijn.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Met ons ontwikkelingsprogramma werk je aan je persoonlijke en professionele kwaliteiten, bijvoorbeeld je analytisch vermogen. Tijdens het programma bereid je je ook voor op de integrale opdracht en de eindscriptie. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld, werkzaam in de beroepspraktijk en bekend met de recente vakliteratuur. Via de online leeromgeving kun je bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI op een rij

 • Wettelijk erkend masterdiploma
 • Alle vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld
 • Uitstekend te combineren met je baan
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Gratis 2 jaar verlenging van je studietijd

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Kennis direct toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

De Master Management and Innovation is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden, heb je al een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond. Belangrijk is dat je een passende functie hebt, zodat je de opdrachten en casussen kunt uitvoeren. Heb je geen relevante werkplek? Dan kun je zelf op zoek gaan naar mogelijkheden in jouw omgeving.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving. 

Examen

Afronding

Je rondt de HBO Master Management and Innovation af met een eindscriptie. Je krijgt hiervoor een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen. Hij of zij begeleidt je naar een optimaal resultaat. Voordat je aan je scriptie begint heb je alle praktijkbijeenkomsten bezocht en de bijbehorende praktijkopdrachten met een voldoende afgerond. Hetzelfde geldt voor de schriftelijke eindopdrachten van de masterclasses. 

Uitvoering door Hogeschool NCOI

NCOI heeft NTI (expert op het gebied van flexibel studeren) toegestaan om een NTI variant te maken van de Master Management and Innovation van NCOI Opleidingen. Het programma en de inhoud van de opleiding staan vast en NTI-studenten die deze opleiding volgen worden begeleid door de professionals van NTI. De Master Management and Innovation van NCOI Opleidingen is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Bekijk meer over de kwaliteit van Hogeschool NTI.

Erkende graad: Master of Arts (MA)

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift 'Master Management and Innovation'. Je mag dan de graad Master of Arts (MA) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is Hogeschool NCOI bevoegd om graden (Bachelor of Master) te verlenen. 

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 115,80 per maand.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Master Management and Innovation profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat we geen extra kosten in rekening brengen voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Je betaalt dus alleen voor het lesgeld en de examenkosten. Extra tijd nodig? Geen probleem! Je krijgt gratis 2 jaar extra de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden.

Kosten Master Management and Innovation 6021

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 549,95 24 maanden
Examenkosten € 115,80 24 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten
 • Jouw diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding graag volgen, maar heb je daar nu niet het geld voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je toch direct starten. Na je opleiding heb je 15 jaar de tijd om het terug te betalen. 
Lees meer over de voorwaarden van Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. Hiermee kan je tot €1.000 subsidie aanvragen voor jouw opleiding. Hoe dit werkt leggen we je graag uit. Check ook de andere subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

Vragen of advies?

Heb je nog vragen over de opleiding? Of wil je advies over welke studie het best bij jou past? Onze studieadviseurs helpen jou graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Ervaringen

Master Management and Innovation

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

In 2013 bij NTI begonnen met HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en afgerond met diploma. Ik wilde mezelf alleen verder ontwikkelen en besloot dit jaar te starten met Master Management and Innovation. Mooie masterstudie met leuke masterclasses die ik toepas in mijn werk. Flexibel studeren is voor mij ideaal te combineren met kinderen, sport en werk. De eindopdrachten kunnen in mijn werk uitgevoerd worden, zodat mijn werkgever er ook profijt van heeft. Een mooie combinatie dus!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame