Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Word een succesvol operations manager

Wil jij je ontwikkelen tot een succesvolle, professionele en gewaardeerde operations manager? Dan is het MBA-programma Operations management echt iets voor jou. Tijdens deze korte opleiding op masterniveau doe je diepgaande kennis op van bedrijfsprocessen en organisatievormen. Onder meer het ontwerpen en beheren van producten, processen, diensten en supply chains staan centraal. Het diploma van dit MBA-programma biedt je uitstekende perspectieven voor je loopbaan.

Waarom een MBA-module?

De MBA-module Operations management is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt deze module al binnen 6 maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding en bestaat uit het volgen van een praktijkcollegedag en het schrijven van een Core Course Rapport. Mocht je er na afloop van de module voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Operations management 7698

Bij deze opleiding kun je 5 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

Inleidende fase
 • Masterclass Operations management
  5 EC

Processen binnen organisaties

In het programma Operations management maak je kennis met alle facetten van operations management. Je verdiept je in het ontwerp en beheer van producten, processen, diensten en supply chains binnen je eigen organisatie. De technische bedrijfskundige kennis die je tijdens deze module van de Master of Business Administration opdoet, pas je direct toe in de praktijk. Hierbij ervaar je hoe het is om zelf onderzoek te verrichten en dit toe te passen in de praktijk. Enkele onderwerpen die tijdens het MBA-programma Operations management aan bod komen zijn:

 • Productarchitectuur
 • Procesanalyse
 • Continuous improvement (kaizen)
 • Innovatiemodellen
 • Adoptie van nieuwe technologieën

Verdieping van kennis en inzicht

Verdieping is het sleutelwoord tijdens het MBA-programma Operations management. Verdieping van kennis en inzicht. Ook visievorming staat centraal in het programma, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gratis praktijkbijeenkomst wordt ingegaan op dilemma’s binnen het operations management. Hoe is het operations management ingericht binnen de eigen organisatie, waar zie je knelpunten en hoe ga je hiermee om?

Toelating

Toelatingseisen

Het MBA-programma Operations management is uitermate geschikt voor (startende) managers en medewerkers op tactisch/strategisch niveau. Ook voor mensen die werkzaam zijn in het vakgebied en meer verdieping wensen zijn MBA-programma’s enorm nuttig. Om toegelaten te worden tot het MBA-programma Operations management dien je te voldoen aan de volgende toelatingseisen:

 • Je dient in het bezit te zijn van een afgeronde HBO-bacheloropleiding;
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare relevante werkervaring;
 • Je beschikt over economische- en managementkennis en -vaardigheden;
 • Je bent in het bezit van een ondertekende verklaring van de werkgever voor ondersteuning bij projecten;
 • Je kunt de opdrachten uitvoeren bij de eigen organisatie.

Examen

Core Course Rapport

De MBA-module Operations management wordt getoetst middels een schriftelijke opdracht, het Core Course Rapport genaamd. Tevens is deelname aan de praktijkcollegedag incl. voor- en eindopdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

MBA-programma Operations Management 7698

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 149,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company