Omschrijving

Professionalisering met de opleiding medisch pedicure

Ben jij al gediplomeerd pedicure en wil je je graag specialiseren? Kies dan de opleiding Medische pedicure. Tijdens deze opleiding leer je in 8 maanden alles wat een medische pedicure moet weten en kunnen. Je verdiept je in complexe behandelingen en risicovoeten. Denk aan patiënten met reuma of met verwaarloosde voeten. Ook ga je dieper in op het zelfstandig ondernemerschap. Klinkt dit interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Medisch pedicure en haal een erkend branchediploma!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik wist niet wat ik mij voor moest stellen van de opleiding en ik zag tegen de 1e praktijkdag op. Het was werkelijk helemaal niet nodig, een super getalenteerde docente en hele leuke mede studenten. Ik wist niet wat ik mij voor moest stellen van de opleiding en ik zag tegen de 1e praktijkdag op.
Het was werkelijk helemaal niet nodig, een super getalenteerde docente en hele leuke mede studenten.
A.s. zaterdag hebben we de 2e praktijkdag en ik kijk er naar uit.
Het 1e theorie examen is binnen, op naar de volgende 3!!!
Super blij dat ik er aan begonnen ben

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een professioneel medisch pedicure. Hoe screen je risicovoeten? Hoe behandel je likdoorns, kloven, ingegroeide nagels of schimmelnagels? En hoe schat je risico’s in, zodat je een cliënt op tijd kunt doorverwijzen naar de huisarts of podotherapeut? Ook verdiep je je in de belangrijke kanten van het zelfstandig ondernemerschap.

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Screenen en onderzoeken (potentiële) risicovoet
 • Behandelen (potentiële) risicovoet
 • Advies geven over verzorging van voeten
 • Drukverdelingstechnieken
 • Nageltechnieken
 • Ondernemersvaardigheden

Inclusief 5 praktijkdagen

Bij de medisch pedicure opleiding horen 5 gratis praktijkdagen. Deze vinden plaats in Rotterdam. Tijdens de beroepsgerichte bijeenkomsten breng jij samen met je medestudenten en een docent uit het vakgebied je kennis in de praktijk. Zo ga je bijvoorbeeld oefenen met een echt model. Houd er rekening mee dat je zelf een model dient mee te nemen dat aan verschillende eisen moet voldoen. Op deze manier kun jij optimaal oefenen.

Je eigen medisch pedicure materialen

Houd er rekening mee dat je per praktijkdag een materialenpakket nodig hebt. Deze dien je zelf aan te schaffen. De totaalwaarde van deze pakketten bedraagt ongeveer € 358,- (prijswijzigingen onder voorbehoud). Dit bedrag hoef je niet in een keer te betalen. Meer informatie over deze pakketten vind je in de online leeromgeving van de medisch pedicure opleiding.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI:

 • Alle studieboeken inbegrepen
 • Kies zelf je startdatum en studietempo
 • Al je online lesmateriaal op Mijn NTI

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding Brancheopleiding Medisch pedicure kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Let op: het STAP-budget van mei 2022 is inmiddels op. Inschrijven kan weer voor de ronde die op 1 juli 2022 start.

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV starten op 1 maart, 2 mei, 1 juli, 1 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding Brancheopleiding Medisch pedicure kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen.

Let op: het STAP-budget van de ronde van mei 2022 is inmiddels op. Inschrijven kan weer voor de ronde die op 1 juli 2022 start.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met de opleiding Medisch pedicure dien je te beschikken over een geldig vakdiploma Pedicure of diploma Voetverzorger MBO niveau 3.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Brancheopleiding Medisch pedicure? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Let op

De eisen die de branche stelt aan deze opleiding worden momenteel geactualiseerd. Door deze veranderingen is het voor jou mogelijk om tot 1 augustus 2023 examen te doen en daarmee deze opleiding af te ronden. Per 1 augustus 2022 gaat de herziene brancheopleiding Medisch Pedicure open voor inschrijvingen.

Examen

Examenafname

De Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) neemt de examens voor de opleiding Medisch pedicure af. Je legt vier theorietoetsen en twee proeven van bekwaamheid af. Voor ondernemersvaardigheden leg je een digitaal portfolio aan waarover een assessment wordt afgenomen.

Examenkosten

De examenkosten zijn niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie- en praktijkexamens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Sluit je aan bij de brancheorganisatie ProVoet

logo ProVoet RGB klein transNTI is door branchevereniging ProVoet erkend als opleider voor de opleiding Medisch pedicure. Na het afronden van de opleiding Medisch pedicure kun jij je laten registreren bij ProVoet. Hiermee laat je zien dat jij een erkend gediplomeerd Medisch pedicure bent!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Medisch pedicure in de praktijk

Met het erkende branchediploma op zak kun jij direct aan de slag als medisch pedicure. Veel medisch pedicures werken als zzp’er in een eigen praktijk. Je kunt ook in loondienst werken in een zorginstelling of bijvoorbeeld aan de slag bij een:

 • Groepspraktijk
 • Paramedisch centrum
 • Gezondheidscentrum
 • Diabetescentrum
 • Een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Daarnaast kun je jouw Brancheopleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Vraag een offerte aan

Kosten Brancheopleiding Medisch Pedicure 4147

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Eventuele praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. In de loop van 2022 maakt de overheid meer bekend over deze regeling. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte gehouden te worden over STAP en andere nieuwe regelingen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Ervaringen

Brancheopleiding Medisch pedicure

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik wist niet wat ik mij voor moest stellen van de opleiding en ik zag tegen de 1e praktijkdag op.
Het was werkelijk helemaal niet nodig, een super getalenteerde docente en hele leuke mede studenten.
A.s. zaterdag hebben we de 2e praktijkdag en ik kijk er naar uit.
Het 1e theorie examen is binnen, op naar de volgende 3!!!
Super blij dat ik er aan begonnen ben

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.