Omschrijving

Professionalisering met de opleiding medisch pedicure

Ben jij al gediplomeerd pedicure en wil je je graag specialiseren? Kies dan de opleiding Medische pedicure. Tijdens deze opleiding leer je in 8 maanden alles wat een medische pedicure moet weten en kunnen. Je verdiept je in complexe behandelingen en risicovoeten. Denk aan patiënten met reuma of met verwaarloosde voeten. Ook ga je dieper in op het zelfstandig ondernemerschap. Klinkt dit interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Medisch pedicure en haal een erkend branchediploma!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Ik wist niet wat ik mij voor moest stellen van de opleiding en ik zag tegen de 1e praktijkdag op. Het was werkelijk helemaal niet nodig, een super getalenteerde docente en hele leuke mede studenten. Ik wist niet wat ik mij voor moest stellen van de opleiding en ik zag tegen de 1e praktijkdag op.
Het was werkelijk helemaal niet nodig, een super getalenteerde docente en hele leuke mede studenten.
A.s. zaterdag hebben we de 2e praktijkdag en ik kijk er naar uit.
Het 1e theorie examen is binnen, op naar de volgende 3!!!
Super blij dat ik er aan begonnen ben

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een professioneel medisch pedicure. Hoe screen je risicovoeten? Hoe behandel je likdoorns, kloven, ingegroeide nagels of schimmelnagels? En hoe schat je risico’s in, zodat je een cliënt op tijd kunt doorverwijzen naar de huisarts of podotherapeut? Ook verdiep je je in de belangrijke kanten van het zelfstandig ondernemerschap.

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Screenen en onderzoeken (potentiële) risicovoet
 • Behandelen (potentiële) risicovoet
 • Advies geven over verzorging van voeten
 • Drukverdelingstechnieken
 • Nageltechnieken
 • Ondernemersvaardigheden

Inclusief 5 praktijkdagen

Bij de medisch pedicure opleiding horen 5 gratis praktijkdagen. Deze vinden plaats in Rotterdam. Tijdens de beroepsgerichte bijeenkomsten breng jij samen met je medestudenten en een docent uit het vakgebied je kennis in de praktijk. Zo ga je bijvoorbeeld oefenen met een echt model. Houd er rekening mee dat je zelf een model dient mee te nemen dat aan verschillende eisen moet voldoen. Op deze manier kun jij optimaal oefenen.

Je eigen medisch pedicure materialen

Houd er rekening mee dat je per praktijkdag een materialenpakket nodig hebt. Deze dien je zelf aan te schaffen. De totaalwaarde van deze pakketten bedraagt ongeveer € 358,- (prijswijzigingen onder voorbehoud). Dit bedrag hoef je niet in een keer te betalen. Meer informatie over deze pakketten vind je in de online leeromgeving van de medisch pedicure opleiding.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI:

 • Alle studieboeken inbegrepen
 • Kies zelf je startdatum en studietempo
 • Al je online lesmateriaal op Mijn NTI

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met de opleiding Medisch pedicure dien je te beschikken over een geldig vakdiploma Pedicure of diploma Voetverzorger MBO niveau 3.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Brancheopleiding Medisch pedicure? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examenafname

De Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) neemt de examens voor de opleiding Medisch pedicure af. Je legt vier theorietoetsen en twee proeven van bekwaamheid af. Voor ondernemersvaardigheden leg je een digitaal portfolio aan waarover een assessment wordt afgenomen.

Examenkosten

De examenkosten zijn niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie- en praktijkexamens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Sluit je aan bij de brancheorganisatie ProVoet

logo ProVoet RGB klein transNTI is door branchevereniging ProVoet erkend als opleider voor de opleiding Medisch pedicure. Na het afronden van de opleiding Medisch pedicure kun jij je laten registreren bij ProVoet. Hiermee laat je zien dat jij een erkend gediplomeerd Medisch pedicure bent!

Beroepen

Medisch pedicure in de praktijk

Met het erkende branchediploma op zak kun jij direct aan de slag als medisch pedicure. Veel medisch pedicures werken als zzp’er in een eigen praktijk. Je kunt ook in loondienst werken in een zorginstelling of bijvoorbeeld aan de slag bij een:

 • Groepspraktijk
 • Paramedisch centrum
 • Gezondheidscentrum
 • Diabetescentrum
 • Een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis

Studieduur & lesgeld

Profiteer nu van 25% korting op het lesgeld

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu maar liefst 25% korting op deze MBO Brancheopleiding. Daarnaast kun je jouw MBO Brancheopleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Vraag een offerte aan

Kosten Brancheopleiding Medisch Pedicure 4147

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 74,00 14 maanden
Nu met 25% korting € 55,50 14 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 50,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Eventuele praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Bereken dan hier zelf jouw belastingvoordeel.

Ervaringen

Brancheopleiding Medisch pedicure

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik wist niet wat ik mij voor moest stellen van de opleiding en ik zag tegen de 1e praktijkdag op.
Het was werkelijk helemaal niet nodig, een super getalenteerde docente en hele leuke mede studenten.
A.s. zaterdag hebben we de 2e praktijkdag en ik kijk er naar uit.
Het 1e theorie examen is binnen, op naar de volgende 3!!!
Super blij dat ik er aan begonnen ben

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.