Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Binnen zes maanden een certificaat

Wil jij graag in de toekomst als beveiliger aan het werk? Maar wil je eerst kennismaken met de theorie? Dan is de vakopleiding Certificaat Beveiliging B van het NTI-MBO College echt iets voor jou! In zes maanden word je klaargestoomd voor drie theoretische examens van de SVPB. Met deze opleiding beschik je niet alleen over de theoretische kennis, maar kun je ook eenvoudig doorstromen naar de volledige MBO-opleiding Beveiliger.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma's 
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Theoretische opleiding

Tijdens deze vakopleiding wordt alle theoretische kennis waarover een beveiliger moet beschikken behandeld. Na het volgen van deze vakopleiding en het behalen van het certificaat kun je aantonen dat je over deze vakkennis beschikt. Wil je liever een volledige opleiding voor beveiliger volgen? Kijk dan eens bij de opleiding MBO Particulier beveiliger van het NTI-MBO College.

Inhoud van de opleiding

De vakopleiding Certificaat Beveiliging B is een theoretische opleiding en bestaat uit drie onderdelen:

 • Beveiliging van gebouwen 
 • Wettelijke kaders BVL 
 • Waarnemen en noteren

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De beveiliging van gebouwen
 • Controleren en surveilleren
 • Signaleren
 • Waarnemen en noteren
 • Wettelijke kaders BVL
 • Toezicht op veiligheid
 • Toezicht op de naleving van regels
 • Preventie
 • Communicatie

Inclusief lesmateriaal

Na inschrijving ontvang je een compleet lespakket. Studieboeken zijn, tenzij anders vermeld, al bij het lesgeld inbegrepen. Je bespaart dus veel geld, want aanschaf van dure studieboeken is bij het NTI MBO-college niet aan de orde!

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is niet verplicht

Om de vakopleiding Certificaat Beveiliging B te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Het niveau van de opleiding komt overeen met MBO-niveau.

Examen

Theoretische examens

De examens voor de vakopleiding Certificaat Beveiliger B worden afgenomen door de centrale examencommissie van de SVPB. Het examenprogramma bestaat uit drie theoriedelen en wordt online geëxamineerd. Voor meer informatie over de examenkosten verwijzen wij je graag naar de website van de SVPB.

Doorstromen na de opleiding

De MBO-opleiding Beveiliger van het NTI MBO-College sluit goed aan op deze opleiding. Als je de examens van Certificaat Beveiliger B met een voldoende afsluit, ontvang je een vrijstelling voor deze onderdelen bij de volledige MBO-opleiding.

Beroepen

Het beveiligingsberoep

Tijdens deze opleiding wordt alle vakinhoudelijke theorie behandeld die je als toekomstig beveiliger nodig hebt. Je kunt als gediplomeerd beveiliger bij een beveiligingsdienst werken. Je controleert en surveilleert dan bijvoorbeeld in kantoren, alarmcentrales of scholen. Ook kun je werken als arrestantenbewaker, detentietoezichthouder of als geld- en waardetransporteur. Het werken in de beveiliging is dan ook een zeer afwisselend en uitdagend beroep!

Studieduur & lesgeld

Certificaat B beveiliging 4053

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 66,67
Nu met 25% korting € 50,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal