Studeren in het buitenland

#1

Geen probleem bij NTI

Woon jij in het buitenland of droom jij van een leven in een ander land? Studeren in het Nederlands is dan gewoon mogelijk! Check hier jouw opties.

Ook studeren vanuit het buitenland?

Wil jij een studie volgen en woon je tijdelijk of permanent in het buitenland? Dan kun je gewoon een Nederlandse opleiding volgen bij NTI. Dus of je nou in de Zwitserse Alpen zit of aan het Spaanse strand, studeren kan altijd en overal! Het enige wat je nodig hebt is ambitie, een adres voor je boekenpakket én af en toe internet. Hoe studeren vanuit het buitenland precies werkt leggen we je graag uit. Heb jij al besloten om vanuit het buitenland te gaan studeren? Vind dan nu jouw studie.

Ik wil doorgroeien  Ik wil een leuke cursus volgen

Altijd en overal in contact dankzij de online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren vanuit iedere plek op de wereld, zolang er maar af en toe internet is. Met de uitgebreide online leeromgeving ervaar jij de voordelen van flexibel studeren terwijl je de benodigde ondersteuning krijgt. In de online leeromgeving onderhoud je contact met je docenten en medestudenten. Je vindt er alles wat je nodig hebt om te studeren. 

Demo online leeromgeving

Wil jij vast ontdekken hoe de leeromgeving werkt? Bekijk dan hier de demo en ervaar het zelf.

Studeren binnen Europa

Woon jij (tijdelijk) in het buitenland en wil je een in Nederland erkende opleiding volgen? Dat kan bij NTI. Wij kunnen het lespakket onder andere naar Duitsland, Frankrijk, België of Luxemburg versturen. De kosten voor de opleiding blijven gelijk. Je betaalt alleen extra verzendkosten voor verzending naar het buitenland. Laat je het lespakket in Nederland bezorgen, dan betaal je geen verzendkosten. 

Studeren buiten Europa

Ook als je buiten Europa woont is studeren vanuit het buitenland mogelijk. Dus ook vanuit bijvoorbeeld Azië, de Verenigde Staten of Zuid-Afrika kun je gewoon een erkende opleiding in het Nederlands volgen. Het enige verschil met studeren binnen Europa is dat we je boekenpakket naar een door jouw gekozen adres in Nederland versturen.

Stage en afstuderen vanuit het buitenland

Tijdens je mbo- of hbo-opleiding vanuit het buitenland ga je ook stagelopen. Gelukkig hoef je hiervoor niet helemaal terug naar Nederlands te komen. Ook je stage kan je bij een buitenlands bedrijf afronden. Voor hbo-bachelors geldt dat het stagebedrijf moet worden goedgekeurd door het Stage- en scriptiebureau en Hogeschool NTI. Voor mbo-stages moet het stagebedrijf erkend worden door het Nederlandse kenniscentrum.

Ook de afstudeerstage tijdens je bachelor is mogelijk bij een bedrijf in het buitenland. Alleen voor je verdediging hoef je naar Nederland te komen. Dus dat is mooi meegenomen!

 

Kosten van studeren in het buitenland

Bij NTI kost studeren vanuit het buitenland evenveel als vanuit Nederland. Het lesgeld, de examenkosten en het inschrijfgeld blijven gelijk. Je betaalt alleen extra verzendkosten voor verzending naar het buitenland. Laat je het lespakket in Nederland bezorgen, dan betaal je geen verzendkosten.

Student kiest voor studeren vanuit het buitenland

Top 3 HBO

Start dit jaar met een erkende hbo-opleiding van NTI. Van bachelors en associate degrees tot hbo masters. Investeer in jezelf en behaal dat erkende diploma!

Bekijk alle hbo-opleidingen

Top 3 MBO

Ga van start met een uitdagende mbo-opleiding. Met een erkend diploma bewijs je jouw kennis en vaardigheden en ben je écht wat waard op de arbeidsmarkt.

Bekijk alle mbo-opleidingen

Profvoetbalster Jill studeert vanuit Duitsland

Haar leven staat in het teken van passie voor de sport, maar daarnaast blijft ze met beide benen op de grond staan door ook iets anders te leren. Ze koos voor de bachelor Pedagogiek. Lees verder...

Student Jill studeert vanuit het buitenland

Toegepaste psychologie vanuit Curaçao

De vriend van Demi werkt bij Defensie. Demi wilde bij hem blijven en studeert nu onder de zon de opleiding hbo bachelor toegepaste psychologie. Handig, want daar zijn ook testcentra! Lees verder...

Demi koos ook voor studeren vanuit het buitenland

Veelgestelde vragen over studeren vanuit het buitenland

Kan ik een hbo-opleiding volgen vanuit het buitenland?

Het is heel goed mogelijk om jouw hbo-opleiding vanuit het buitenland te volgen. Zolang je maar (af en toe) een internetverbinding hebt kun je gewoon online studeren vanuit het buitenland. Het lesmateriaal sturen we ook op naar jouw adres buiten Nederland. Een aantal onderdelen, zoals examens en jouw afstudeerpresentatie/verdediging, moet je wel in Nederland volgen. Praktijkdagen worden grotendeels online aangeboden, tenzij anders aangegeven. Voor meer informatie over studeren vanuit het buitenland kun je contact opnemen met onze studieadviseurs via 071 - 750 10 10.

Kan ik een mbo-opleiding volgen vanuit het buitenland?

Je kunt in principe vanuit het buitenland een mbo-opleiding volgen. Contact met docent, mentor of medestudenten gaat gemakkelijk via de online leeromgeving. Ook een stage in het buitenland is mogelijk mits de stage wordt uitgevoerd bij een erkend leerbedrijf. Een aantal onderdelen, zoals mondelinge examens, praktijkexamens en proeven van bekwaamheid, moeten altijd in Nederland worden afgelegd. De mogelijkheden van het volgen van een mbo-opleiding vanuit het buitenland zijn ook afhankelijk van de opleiding die je wilt gaan volgen en het land waar je woont. Als je meer informatie wilt over studeren vanuit het buitenland of als je je wilt aanmelden voor een opleiding kun je contact opnemen met onze studieadviseurs (071 - 750 10 10).

Kan ik mijn (digitale) examens vanuit het buitenland afleggen?

Als je een NTI-opleiding volgt vanuit het buitenland kun je het overgrote deel van je studie vanuit het buitenland volgen. Alleen voor examens en je verdediging/afstudeerpresentatie moet je naar Nederland komen. Praktijkdagen worden grotendeels online aangeboden, tenzij anders aangegeven. De (digitale) examens vinden plaats op een aantal aangewezen locaties door heel Nederland en in Paramaribo (Suriname) en Willemstad (Curaçao). Lees hier meer over digitale tentamens.

Moet ik vaak naar Nederland als ik vanuit het buitenland studeer?

Als je studeert vanuit het buitenland moet je af en toe naar Nederland voor het maken van tentamens. Praktijkdagen verlopen grotendeels online, tenzij anders aangegeven. Hoe vaak je naar Nederland komt ligt helemaal aan jou. Je kunt bijvoorbeeld meerdere tentamens in dezelfde week plannen zodat je minder vaak naar Nederland hoeft te komen. Ook kan je een tentamen inplannen in dezelfde week als een praktijkbijeenkomst. Zo bespaar je een ritje of vlucht naar Nederland en houd je de regie in eigen handen.

Kost studeren vanuit het buitenland evenveel als in Nederland?

In principe kost bij NTI studeren vanuit het buitenland evenveel als studeren vanuit Nederland. Er is geen verschil in lesgeld, examenkosten of inschrijfkosten. Wel sturen we het boekenpakket naar jouw adres op. Een verzending naar het buitenland kan hogere kosten met zich meebrengen. Voor meer informatie over studeren vanuit het buitenland kun je altijd bij één van onze studieadviseurs terecht.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest