Omschrijving

Bied werknemers de begeleiding die zij nodig hebben

Wist je dat een derde van het ziekteverzuim een psychische achtergrond heeft? Dan kun je denken aan een burn-out, een depressie of een angststoornis. Werkgevers kunnen ziekteverzuim beperken door op signalen te letten die aangeven dat het niet goed met iemand gaat. Die signalen herkennen, dat is nu één van de taken van een bedrijfscounselor. Als bedrijfscounselor kom je in actie bij onderpresteren, burn-out, seksuele intimidatie, rouw, conflicten en problemen bij groepsprocessen. Ben jij oprecht geïnteresseerd in mensen en wil je hen helpen om hun eigen problemen te managen? Kies dan voor onze praktijkgerichte opleiding Bedrijfscounseling. De opleiding Bedrijfscounselor wordt aangeboden in samenwerking met Stichting Counselling Nederland, al ruim 25 jaar een toonaangevende aanbieder van counselingopleidingen.

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer je?

Het niveau van de opleiding Bedrijfscounseling is vergelijkbaar met hbo-niveau. Je leert de complete basis van counseling. Je verdiept je in psychologie, communicatie en de theorie van counseling. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Tijdens de praktijkdagen werk je met medestudenten aan casussen vanuit verschillende counselingsdisciplines. Je oefent gesprekstechnieken en leert veel over het counselingsproces. Authenticiteit vormt een belangrijk onderdeel van jouw eigen ontwikkeling tot counselor. Hier wordt ook ruimschoots aandacht aan besteed.

Studieprogramma

Praktijkdag 1: Wat is (bedrijfs)counseling?

Praktijkdag 2: Wat is het werkveld van de (bedrijfs)counselor?

Praktijkdag 3: Hoe kun je open communiceren?

Praktijkdag 4: Welke gesprekstechnieken kun je toepassen?

Praktijkdag 5: Het counselingproces fase I en II

Praktijkdag 6: Het counselingproces fase III

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

  • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
  • Geen extra kosten voor lesmateriaal
  • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
  • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Bedrijfscounseling. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Stichting Counselling Nederland

Je kunt de opleiding Bedrijfscounseling afsluiten met een examen bij de Stichting Counselling Nederland (SCN). Als je slaagt, ontvang je het diploma Basis Bedrijfscounsellor van SCN. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op de website van het SCN.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Het is ook mogelijk om een certificaat aan te vragen waarop staat dat je aan de opleiding Bedrijfscounseling hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35.

Studieduur & lesgeld

Kosten Bedrijfscounselling 1649

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 292,25 12 maanden
Nu met 50% korting € 146,13 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 146,25 24 maanden
Nu met 50% korting € 73,13 24 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer nu van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de opleiding Bedrijfscounseling. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nu cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Handige extra's

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Bedrijfscounseling nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 77,25    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.