Omschrijving

Word specialist op het gebied van uiterlijke verzorging!

Als schoonheidsspecialiste weet jij precies hoe je je uiterlijk optimaal kunt verzorgen. Met deze basisopleiding leer je in 12 maanden de basisbeginselen van het beroep schoonheidsspecialiste. Je verdiept je in de verschillende huidtypes, de verzorging van handen en voeten en in de algemene dienstverlening. Wat voor soort verzorging past bij welk huidtype? Hoe zorg je voor een hygiënische werkwijze? En hoe stel je een effectief behandelplan op? Daarnaast leer je ook hoe je een behandelingsprijs kan berekenen en hoe je klantgericht te werk gaat. Klinkt jou het werk van een schoonheidsspecialist leuk? Start dan nu deze basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep schoonheidsspecialiste. De belangrijkste theorie uit de brancheopleiding schoonheidsspecialiste komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Gelaatsbehandeling
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Analyse uitvoeren en behandelingsplan
  opstellen

Waarom een Basisopleiding?

Met een basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of dit vakgebied bij je past. Als je na afronding verder gaat met de volledige brancheopleiding, krijg je vrijstellingen. De voordelen van een basisopleiding:

 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • In 12 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste ben jij de specialist op het gebied van uiterlijke verzorging. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Maken van een huidanalyse.
 • Verzorging van gezicht, huid, handen en voeten.
 • Opstellen van een behandelingsplan.
 • Cliënten adviseren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste studieboeken. Je gebruikt het officiële materiaal van het Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC Nederland). Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Gratis startdag

De basisopleiding Schoonheidsspecialiste begint met een gratis startdag. Je kunt vragen stellen over je studie en je krijgt uitleg over het studeren bij NTI. Ook ontmoet je tijdens deze dag je medestudenten. De startdag is een leuke manier om goed met je basisopleiding van start te gaan!

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze basisopleiding Schoonheidsspecialiste heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen afname

Je rondt de basisopleiding af met theorie-examens. Deze worden afgenomen door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief), het examencentrum voor opleidingen in de uiterlijke verzorging.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende brancheopleiding van NTI. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorstromen naar de brancheopleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je basisopleiding Schoonheidsspecialiste meteen beginnen met de volledige brancheopleiding Schoonheidsspecialiste.

Examenkosten

De examens worden afgenomen door het TCI. Kijk voor meer informatie over de examenkosten op www.tci-examens.nl.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Basisopleiding schoonheidsspecialist (branche) 4080

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Bekijk hier de mogelijkheden en start flexibel én voordelig met je opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame