Omschrijving

Personal shopper worden?

Moeilijk te geloven, maar er zijn mensen die het shoppen liever overslaan en graag uitbesteden aan een ander. Een personal shopper! Zie jij het zitten om anderen te helpen aan een look die bij hen past? Met de praktijkgerichte opleiding Personal shopper leer je alles wat nodig is om het vak goed te kunnen uitoefenen. Welke kleding flatteert, haalt het beste in de klant naar boven? Wat past bij zijn of haar persoonlijkheid en uitstraling? Hoe geef je goed kledingadvies? Dit soort vragen en nog veel meer komt aan bod in deze boeiende opleiding. Start vandaag nog de opleiding tot Personal shopper!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Personal shopper krijg je alle kennis die je nodig hebt om als zelfstandig personal shopper aan de slag te gaan. Als je shopt, houd je rekening met het budget, de kledingstijl en het figuur van de klant. Je adviseert onder andere over de kleur en pasvorm van kleding. Ook kom je te weten hoe je het beste met klanten omgaat. Van het achterhalen van hun wensen tot het geven van advies. Zo zorg je dat klanten helemaal happy zijn met hun outfits en graag bij je terugkeren! 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het beroep personal shopper
 • Personal shoppen; hoe ga je te werk?
 • Figuuranalyse
 • Camoufleren en accentueren van verschillende figuurtypen
 • Kleurtinten, kleurtypen en kleuranalyse
 • Modegeschiedenis, modekennis en persoonlijke stijl
 • Garderobeadvies
 • Skills en vaardigheden van een personal shopper
 • Signaleren en bijhouden van trends
 • Ondernemen 
 

In samenwerking met personal shopper Lis

We ontwikkelden deze opleiding in samenwerking met de ervaren stylist en personal shopper Lisette van der Valk (Lis) van Listen to Lis. Ze heeft een grote klantenkring en werkt regelmatig op het gebied van reclame- en televisiestyling. Ook geeft ze presentaties en verzorgt ze stylingevents. In het filmpje vertelt ze meer over het vak.

Inclusief 2 praktijkdagen

De opleiding bevat twee praktijktrainingen. Dit zijn interactieve en inspirerende dagen waarin je samen met je medestudenten veel leert. De theorie pas je toe in de praktijk. Onder begeleiding van een ervaren personal shopper ga je aan de slag met figuuranalyses en het shapen van diverse figuurtypes. Stel al je vragen en oefen met elkaar!

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Vakopleiding Personal shopper. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Diploma Personal shopper

Als je aanwezig bent geweest bij de praktijktrainingen en alle opdrachten met succes hebt afgerond, ontvang je het NTI-diploma Personal shopper. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Je kan ook een certificaat aanvragen

Je kunt ook een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding hebt deelgenomen. Hiervoor betaal je 34,95-.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Personal shopper 1545

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Personal shopper, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame