Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Geef het juiste kledingadvies als personal shopper

Wil jij anderen laten stralen door de juiste kleding te adviseren? Wil jij meer weten over verschillende figuren, kleuranalyses en het geven van het juiste kleur- en stijladvies? Start dan de opleiding tot Personal shopper bij NTI. Tijdens de opleiding ontdek je welke doelgroep bij je past en wie tot jouw klantenkring behoren. Je leert alles over het camoufleren en accentueren van verschillende figuurtypes. Ook leer je wat de meest belangrijke vaardigheden zijn om je klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Is dat wat jij wilt? Lees dan snel verder.

Wat kan ik als personal shopper?

Als personal shopper ga je samen met je klant op zoek naar zijn of haar kledingstijl. Je doet een kleuranalyse en geeft kleur- en stijladvies. Daarna ga je winkelen. Jij komt terug met een garderobe waar je klant van gaat stralen.

In samenwerking met Listen to Lis

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking Listen to Lis. Imagostyliste en personal shopper Lisette van der Valk heeft haar portfolio de laatste jaren gevuld met diverse stylingopdrachten. Van reclamestyling voor de Hema tot het stylingevent van de Bijenkorf. Ook in de televisiestyling maakt ze haar entree als styliste van de jongens van Streetlab in het programma ‘Niet te geloven’. Naast deze grote opdrachtgevers focust Lis zich op klanten die die te weinig tijd hebben om te shoppen of dit liever uitbesteden.

Inhoud

Wat leer ik tijdens de vakopleiding Personal Shopper?

Tijdens de vakopleiding Personal shopper leer je alle basiskennis die je nodig hebt om als zelfstandig personal shopper aan de slag te gaan. Je gaat je verdiepen in de kleuren en kleurtypes om het juiste kleur- en stijladvies te kunnen geven. Ook leer je verschillende figuurtypes onderscheiden, waarbij jij de juiste kleding kan adviseren.

In de opleiding ga je veel in de praktijk aan de slag, om de benodigde vaardigheden goed in de vingers te krijgen. Aan het einde van de opleiding weet jij alle ins en outs van de skills van een personal shopper en kun jij als zelfstandige aan de slag in het vak van Personal shopper!

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het beroep Personal shopper
 • Figuuranalyse en shapen van het figuur
 • Kleurtinten, kleurtypen en kleuranalyse
 • Modegeschiedenis, modekennis en persoonlijke stijl
 • Garderobeadvies
 • Personal shoppen; hoe ga je te werk?
 • Skills en vaardigheden van een personal shopper
 • Signaleren en bijhouden van trends
 • Ondernemen

Inclusief twee praktijkdagen

Tijdens deze vakopleiding volg jij twee gratis praktijkbijeenkomsten, begeleid door een professional uit het vak. In een interactieve sessie ga je aan de slag met onderwerpen waar jij meer verdieping in wilt. Daarnaast ga je aan de slag met figuuranalyse en het shapen van het figuur.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de Vakopleiding Personal shopper heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. De opleiding richt zich op personal shoppers die van hun passie hun beroep willen maken. Maar ook voor winkelmedewerksters is de opleiding geschikt om de kennis als salestool in te zetten, zodat je je klanten nog beter kunt adviseren. 

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

Na afloop ontvang je het NTI-diploma Vakopleiding Personal shopper. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Studieduur & lesgeld

Vakopleiding Personal shopper 1545

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 8 6 5
Lesgeld per maand € 200,00 € 150,00 € 120,00
Nu met 50% korting € 100,00 € 75,00 € 60,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 200,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3