Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Gewichtsconsulent opleiding: strijd tegen overgewicht

Wil jij mensen helpen in hun strijd tegen overgewicht? Dan is de Gewichtsconsulent opleiding iets voor jou! Tijdens deze door de beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten (BGN) erkende opleiding, leer je alles over gezonde voeding en het belang van voldoende beweging. Overgewicht is al jaren een groeiend probleem dat steeds meer mensen treft. Als gewichtsconsulent kun jij jouw cliënten helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Start vandaag nog met de Gewichtsconsulent-opleiding van NTI.

Wat doet een gewichtsconsulent?

Na afronding van de Gewichtsconsulent-opleiding kun jij aan de slag als gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulente begeleidt gezonde mensen met gewichtsproblemen. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door slechte eetgewoontes en te weinig beweging. Bij gewichtsproblemen door medische of psychische oorzaak, verwijst een gewichtsconsulent naar een diëtist.

Enkele werkzaamheden van een gewichtsconsulent zijn:

 • adviseren over voeding en beweging;
 • klanten motiveren en begeleiden bij aanpassing van leefstijl;
 • het geven van lezingen en cursussen over een gezonde leefstijl.

Oud-schaatster Barbara de Loor vertelt

Oud-schaatster Barbara de Loor volgt de Gewichtsconsulent opleiding bij NTI. Bekijk in het filmpje hoe zij de opleiding en het studeren bij NTI ervaart!

Gewichtsconsulent - Barbara de Loor vertelt

Erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

De opleiding Gewichtsconsulent van NTI is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, dé beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten! Dit betekent dat je verzekerd bent van een kwalitatief goede opleiding.

Inhoud

Wat leer je tijdens de Gewichtsconsulent-opleiding?

De Gewichtsconsulent-opleiding bereidt je voor om als zelfstandig gewichtsconsulent aan de slag te gaan. Je leert hoe je samen met jouw klanten kunt werken aan hun gewichtsproblemen. Je doet  praktische kennis op over voeding en beweging, maar leert ook hoe je jouw klanten het beste kunt benaderen. De Gewichtsconsulent-opleiding bevat daarom ook onderdelen over begeleiding en coaching, zodat jij jouw praktijk succesvol kunt maken!

Enkele onderwerpen die behandeld worden zijn:

 • Gezonde voeding
 • Pathologie en ziekteleer
 • Gezond gewicht
 • Begeleiden, voorlichten en coachen
 • Praktijkvoering gewichtsconsulent

Opleiding Gewichtsconsulent inclusief praktijktraining

Gedurende de Gewichtsconsulent-opleiding volg je gratis een praktijktraining waarin coachen centraal staat. Tijdens de training krijg je de kans om de geleerde theorie uit de Gewichtsconsulent-opleiding te oefenen op een leuke en praktijkgerichte manier. Je krijgt tips om jouw coaching vaardigheden te ontwikkelen en optimaal te benutten.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt direct starten met de opleiding Gewichtsconsulent. Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

Examen

De Gewichtsconsulent-opleiding is erkend door BGN

De opleiding Gewichtsconsulent van het NTI is erkend door de BGN

De Gewichtsconsulent-opleiding wordt afgesloten met het NTI-examen Gewichtsconsulent. Heb je het examen met goed resultaat afgerond, dan ontvang je het NTI-diploma ‘Gewichtsconsulent’. Dit diploma is erkend door de beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten, de BGN. Je kunt je dan bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) laten registreren als erkend gewichtsconsulent.

Het BGN-examen vanaf september 2017
Vanaf september 2017 wijzigt het examenprogramma van Gewichtsconsulent en wordt het examen centraal afgenomen door de BGN. Dit betekent dat studenten vanaf september 2017 opgeleid worden tot het nieuwe examen. Studenten kunnen tot en met augustus 2018 hun studie afronden en het huidige NTI-examen afleggen.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 105,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Gewichtsconsulent 3488

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden *
Uren per week 11 8
Lesgeld per maand € 81,60 € 54,40
Nu met 25% korting € 61,20 € 40,80
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 197,08 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Gewichtsconsulent
4 sterren - gebaseerd op 17 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Mijn ervaring met de opleiding gewichtsconsulent bij het NTI is zeer positief. Ik ben in september met de opleiding begonnen en ik ben in januari op examen geweest. Als ze het bij NTI hebben over flexibel studeren is dit ook echt flexibel. De tijd die voor deze opleiding gepland werd was één tot anderhalf jaar. Ook heb ik deelgenomen aan de praktijkdag coachen welke gehouden werd in Utrecht. Deze dag was erg leerzaam. Al met al ben ik zeer tervreden over de studie, het studiemateriaal, de praktijkdag en het afgenomen examen. Ik ben nu van plan om nog een studie gaan te volgen en dat ga ik zeker weer bij NTI doen!

Super flexibel, super interessant!

Bekijk alle ervaringen