Het is najaar. Ofwel, de dagen zijn korter en de avonden langer. Het kan verleidelijk zijn om jezelf binnen op te sluiten tijdens deze donkere dagen, maar laat je niet ontmoedigen! Met deze handige studietips geef je jouw studiemotivatie een boost tijdens de herfst- en wintermaanden.

Creëer een sfeervol studiehoekje

Onze eerste tip: maak je studieplek gezellig en goed verlicht. Zoek een knusse plek uit en omring jezelf met warme dekens, felle kaarsen en een heerlijk kopje kaneelthee. In een opgeruimde en comfortabele omgeving kan je jouw concentratie behouden en verbeteren.

Maak een realistische routine

Stel realistische doelen en maak een planning die rekening houdt met de verminderde daglichturen. Verdeel je studietijd in kortere, behapbare sessies en plan regelmatig pauzes in. Op deze manier blijf je gefocust en vermijd je overmatige vermoeidheid.

Ontdek de natuur

Beweging is cruciaal voor je welzijn en concentratie, vooral tijdens donkere dagen. Maak daarom in je studiepauze een mooie herfst- of winterwandeling. Het najaar heeft een unieke charme, en de kleuren en geuren van het seizoen kunnen je geest tot rust brengen. Bovendien kan een prachtige natuurwandeling je helpen om even te ontsnappen aan de studiestress.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Varieer je studiemateriaal

Om de sleur te doorbreken, probeer je studiemateriaal af te wisselen. Lees verschillende onderwerpen of gebruik verschillende studiemethoden om je interesse hoog te houden. Dit kan helpen om je gemotiveerd en gefocust te houden, zelfs op de donkerste dagen.

Werk samen met anderen

Studeren tijdens de herfst- en wintermaanden kan misschien eenzaam aanvoelen. Werk daarom samen met medestudenten, dit maakt studeren namelijk leuker én makkelijker. Richt bijvoorbeeld online studiegroepen op of organiseer virtuele bijeenkomsten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en ondersteunen tijdens het studieproces. 

Zorg goed voor jezelf

Misschien is dit nog wel de belangrijkste tip die we met je willen delen: vergeet niet goed voor jezelf te zorgen. Goede voeding en hydratatie, voldoende slaap en lichaamsbeweging dragen bij aan het behouden van een gezonde geest. En dit is weer van belang voor al jouw studie-inspanningen! 

We hopen dat je wat aan deze studietips hebt in de herfst- en wintermaanden. Wil je graag sparren over jouw opleiding? Dan kun je altijd terecht bij onze studiebegeleiders. Veel studiesucces!