Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Verzorgen is belangrijk werk

Jij bent waarschijnlijk prima in staat om voor jezelf te zorgen. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Denk aan ouderen, zieken of gehandicapten. Deze mensen hebben vaak hulp en verzorging nodig. Bijvoorbeeld hulp bij huishoudelijke taken. Of bij het wassen en aankleden. Je verleent de zorg in een verzorgingstehuis, maar bijvoorbeeld ook bij mensen thuis. Zonder een verzorger zouden veel van deze mensen niet zelfstandig kunnen wonen. Het is daarom maar goed dat er verzorgers zijn. Je ziet, de verzorging is belangrijk werk. Iets voor jou?

Welke verzorging heeft iemand nodig?

Ieder persoon is anders. Iedereen heeft dus ook andere zorg nodig. Dit noemen we de zorgvraag. Maar hoe weet je welke zorgvraag iemand heeft? De cursus Verzorgen van het NTI leert je om de zorgbehoefte in kaart te brengen. Je leert dus niet alleen de vaardigheden die nodig zijn om iemand te verzorgen. Je leert ook om een goede keuze te maken tussen de verschillende soorten zorg. Zo kun je mensen optimaal verzorgen. Sta jij altijd voor anderen klaar en haal je daar voldoening uit? Start dan vandaag nog met de cursus Verzorgen!

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het NTI is een toonaangevende onderwijsinstelling op het gebied van erkende HBO- en MBO-opleidingen en biedt daarnaast een groot scala aan cursussen aan. De cursussen van het NTI kenmerken zich door goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • De kennis en kunde die we in de loop der jaren hebben opgebouwd bij het aanbieden van HBO- en MBO-opleidingen zorgen ervoor dat ook onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen voldoen. 
 • Daarnaast maken we gebruik van een moderne digitale leeromgeving waar je contact hebt met je mentoren, je docent en je medestudenten. 

Deze combinatie van kwalitatief hoogwaardige cursussen en zeer betaalbare lesgelden zorgt voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van misschien wel alle afstandopleiders van Nederland.

Inhoud

Wat leer je in de cursus Verzorgen?

Je maakt kennis met verschillende soorten zorgvragen. Je leert welke verzorging je in die gevallen biedt. Bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, opvang bij ziekte en ongevallen, of hulp aan cliënten met een chronische aandoening. Jij brengt de behoefte van de verzorging in kaart en helpt cliënten om zoveel mogelijk zelf te doen. Op die manier zorg je ervoor dat jouw cliënten zo zelfstandig mogelijk blijven. En lever je een belangrijke bijdrage aan hun kwaliteit van leven.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen::

 • De behoefte aan verzorging in kaart brengen
 • Helpen bij persoonlijke verzorging
 • Opvang bieden bij ziekte en ongeval
 • Cliënten met een chronische aandoening verzorgen
 • Samen met cliënten een verblijfsruimte inrichten
 • Zorgen voor een veilige verblijfsruimte
 • Bijdragen aan de zelfstandigheid van cliënten
 • Samen met cliënten huishoudelijke en verzorgende taken verrichten
 • De verzorging die je biedt evalueren

Toelating

Vooropleiding is niet nodig

Voor de cursus Verzorgen hoef je niet te beschikken over een bepaalde vooropleiding. Ook heb je geen voorkennis nodig.

Examen

Doe het examen Verzorgen

Je kunt de cursus Verzorgen afsluiten met een schriftelijk examen. Het examen omvat meerkeuzevragen, open vragen en casusvragen. Als je het examen haalt, ontvang je een waardevol NTI-certificaat. Zo heb je een mooi bewijs van wat je allemaal hebt geleerd. Het examen wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen. 

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 35,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Cursus Verzorgen 9955

Studietempo in maanden 3 Maanden *
Uren per week 15
Lesgeld per maand € 119,80
Nu met 50% korting € 59,90
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 36,24 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2