Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Inzicht in de ontwikkeling van je kind

Natuurlijk houd je zielsveel van je kinderen, maar er zijn vast ook wel momenten dat je ze achter het behang zou willen plakken. Misschien heb je altijd gedacht dat het opvoeden van je kinderen je gemakkelijk af zou gaan en blijkt dit in de praktijk lang niet altijd zo te zijn. Of misschien verlang je gewoon af en toe naar handige tips en informatie over de ontwikkeling van je kinderen. Kortom, heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Dan biedt de cursus Opvoeden van het NTI uitkomst! Daarbij krijg je tijdens het verhelderende e-consult extra persoonlijk advies, bijvoorbeeld over de vragen of problemen die je bezighouden tijdens de opvoeding.

Is deze cursus iets voor mij?

Elk kind is anders. Daarom is het belangrijk kennis te maken met verschillende opvoedingsstijlen. De ene aanpak kan bij het ene kind goed werken, terwijl voor je kind een andere aanpak misschien geschikter is. Deze cursus leert je met verschillende opvoedingsproblemen om te gaan. Een positieve instelling is belangrijk, maar ook het stellen van grenzen. In de cursus Opvoeden van het NTI leer je dit in de praktijk vorm te geven.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Opvoeden leer je om te gaan met zaken waar vrijwel alle ouders mee te maken krijgen. Denk hierbij aan koppige en driftige peuters, kleuters die niet willen eten, de seksuele ontwikkeling van je puber en rivaliteit tussen broers en zussen.

De cursus Opvoeden leert je om te gaan met veelvoorkomende opvoedingsproblemen bij kinderen. Ook krijg je inzicht in je eigen manier van opvoeden en de ontwikkeling van je kind, zodat je de kans op opvoedingsproblemen kunt verkleinen. Je leert de opvoeding op een positieve, maar consequente manier vorm te geven. Als ouder of verzorger werk je continu aan de ontwikkeling van je kind. Dat gaat grotendeels vanzelf, maar deskundig advies kan nooit kwaad. Het advies van twee ervaren pedagogen (de auteurs van je studiemateriaal) heb je straks in huis met deze boeiende en praktische cursus Opvoeden. Geen eindeloze theorieën, maar handige inzichten en waardevolle tips voor de opvoedpraktijk van alledag.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Huilbaby’s en verlatingsangst
 • Motivatie en leerproblemen
 • Scheiden en het vormen van een nieuw gezin
 • Zindelijk en bedplassen
 • Het overlijden van een dierbare
 • Liegen of de waarheid verdraaien
 • Omgaan met alcohol, internet en tv-gebruik
 • Praten met pubers over seksualiteit
 • Pesten en gepest worden

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met de cursus Opvoeden heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Deze helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op aanvullende vragen over de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Opvoeden afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Opvoeden. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Opvoeden 1421

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 246,00 € 123,00 € 82,00
Nu met 50% korting € 123,00 € 61,50 € 41,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 80,08 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Opvoeden, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Opvoeden
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik vind het fijn om deze cursus te volgen in mijn eigen tijd in mijn eigen tempo. Daarnaast hoef je om aan deze cursus deel te nemen, geen kinderen te hebben, om de opdrachten te kunnen maken. Daarnaast kan ik de theorie die ik leer uit de boeken goed gebruiken in mijn werkzaamheden, in de zorg.

Goede en leuke cursus. Erg interresant. Huiswerk goed en snel via internet te maken.

Bekijk alle ervaringen