Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Inzicht in de ontwikkeling van je kind

Natuurlijk houd je zielsveel van je kinderen, maar er zijn vast ook wel momenten dat je ze achter het behang zou willen plakken. Misschien heb je altijd gedacht dat het opvoeden van je kinderen je gemakkelijk af zou gaan en blijkt dit in de praktijk lang niet altijd zo te zijn. Of misschien verlang je gewoon af en toe naar handige tips en informatie over de ontwikkeling van je kinderen. Kortom, heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Dan biedt de cursus Opvoeden van het NTI uitkomst! Daarbij krijg je tijdens het verhelderende e-consult extra persoonlijk advies, bijvoorbeeld over de vragen of problemen die je bezighouden tijdens de opvoeding.

Is deze cursus iets voor mij?

Elk kind is anders. Daarom is het belangrijk kennis te maken met verschillende opvoedingsstijlen. De ene aanpak kan bij het ene kind goed werken, terwijl voor je kind een andere aanpak misschien geschikter is. Deze cursus leert je met verschillende opvoedingsproblemen om te gaan. Een positieve instelling is belangrijk, maar ook het stellen van grenzen. In de cursus Opvoeden van het NTI leer je dit in de praktijk vorm te geven.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Opvoeden leer je om te gaan met zaken waar vrijwel alle ouders mee te maken krijgen. Denk hierbij aan koppige en driftige peuters, kleuters die niet willen eten, de seksuele ontwikkeling van je puber en rivaliteit tussen broers en zussen.

De cursus Opvoeden leert je om te gaan met veelvoorkomende opvoedingsproblemen bij kinderen. Ook krijg je inzicht in je eigen manier van opvoeden en de ontwikkeling van je kind, zodat je de kans op opvoedingsproblemen kunt verkleinen. Je leert de opvoeding op een positieve, maar consequente manier vorm te geven. Als ouder of verzorger werk je continu aan de ontwikkeling van je kind. Dat gaat grotendeels vanzelf, maar deskundig advies kan nooit kwaad. Het advies van twee ervaren pedagogen (de auteurs van je studiemateriaal) heb je straks in huis met deze boeiende en praktische cursus Opvoeden. Geen eindeloze theorieën, maar handige inzichten en waardevolle tips voor de opvoedpraktijk van alledag.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Huilbaby’s en verlatingsangst
 • Motivatie en leerproblemen
 • Scheiden en het vormen van een nieuw gezin
 • Zindelijk en bedplassen
 • Het overlijden van een dierbare
 • Liegen of de waarheid verdraaien
 • Omgaan met alcohol, internet en tv-gebruik
 • Praten met pubers over seksualiteit
 • Pesten en gepest worden

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met de cursus Opvoeden heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Deze helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op aanvullende vragen over de cursus.

Examen

Studieduur & lesgeld

Opvoeden 1421

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 238,65 € 119,35 € 79,55
Nu met 50% korting € 119,33 € 59,68 € 39,78
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Opvoeden, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Opvoeden
3.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik vind het fijn om deze cursus te volgen in mijn eigen tijd in mijn eigen tempo. Daarnaast hoef je om aan deze cursus deel te nemen, geen kinderen te hebben, om de opdrachten te kunnen maken. Daarnaast kan ik de theorie die ik leer uit de boeken goed gebruiken in mijn werkzaamheden, in de zorg.

Goede en leuke cursus. Erg interresant. Huiswerk goed en snel via internet te maken.

Bekijk alle ervaringen