Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Inzicht in de ontwikkeling van je kind

Natuurlijk houd je zielsveel van je kinderen, maar er zijn vast ook wel momenten dat je ze achter het behang zou willen plakken. Misschien heb je altijd gedacht dat het opvoeden van je kinderen je gemakkelijk af zou gaan en blijkt dit in de praktijk lang niet altijd zo te zijn. Of misschien verlang je gewoon af en toe naar handige tips en informatie over de ontwikkeling van je kinderen. Kortom, heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Dan biedt de cursus Opvoeden van het NTI uitkomst! Daarbij krijg je tijdens het verhelderende e-consult extra persoonlijk advies, bijvoorbeeld over de vragen of problemen die je bezighouden tijdens de opvoeding.

De cursus Opvoeden is onmisbaar voor iedere ouder of verzorger!

In de cursus Opvoeden wordt de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar beschreven. Elke leeftijd heeft zijn leuke kanten! Wanneer je tegen problemen aanloopt biedt de cursus Opvoeden je de tips en trucs die je nodig hebt. Een kind maakt veel ontwikkelingen door in zijn leven. Niet alleen lichamelijk, maar bovendien ook emotioneel en motorisch. Eveneens spelen de sociale ontwikkeling en de taalontwikkeling een belangrijke rol in het leven van je kind. In de cursus Opvoeden van het NTI leer je hoe een kind zich op deze gebieden ontwikkelt en welke andere factoren van invloed kunnen zijn op de opvoeding. Ook krijg je praktische tips om met veelvoorkomende opvoedingsproblemen om te gaan. Een steuntje in de rug is onmisbaar voor iedere ouder of verzorger.

De kracht van een goede opvoeding

Elk kind is anders. Daarom is het belangrijk kennis te maken met verschillende opvoedingsstijlen. De ene aanpak kan bij het ene kind goed werken, terwijl voor je kind een andere aanpak misschien geschikter is. Deze cursus leert je met verschillende opvoedingsproblemen om te gaan. Een positieve instelling is belangrijk, maar ook het stellen van grenzen. In de cursus Opvoeden van het NTI leer je dit in de praktijk vorm te geven.

Opvoeden wordt beoordeeld met een 7.6!

Opvoeden door Testpanel beoordeeld met een 7.6De cursus Opvoeden is onafhankelijk getest via Testpanel. Een aantal ouders (in spé) ging aan de slag en was zeer te spreken over deze leerzame cursus. Vooral de flexibiliteit en inhoud van de opleiding werden zeer goed beoordeeld. Benieuwd naar de testresultaten? Klik dan hier.

Inhoud

De kans op opvoedingsproblemen verkleinen

In de cursus Opvoeden leer je om te gaan met zaken waar vrijwel alle ouders mee te maken krijgen. Denk hierbij aan koppige en driftige peuters, kleuters die niet willen eten, de seksuele ontwikkeling van je puber en rivaliteit tussen broers en zussen.

De cursus Opvoeden leert je om te gaan met veelvoorkomende opvoedingsproblemen bij kinderen. Ook krijg je inzicht in je eigen manier van opvoeden en de ontwikkeling van je kind, zodat je de kans op opvoedingsproblemen kunt verkleinen. Je leert de opvoeding op een positieve, maar consequente manier vorm te geven.

Als ouder of verzorger werk je continu aan de ontwikkeling van je kind. Dat gaat grotendeels vanzelf, maar deskundig advies kan nooit kwaad. Het advies van twee ervaren pedagogen (de auteurs van je studiemateriaal) heb je straks in huis met deze boeiende en praktische cursus Opvoeden. Geen eindeloze theorieën, maar handige inzichten en waardevolle tips voor de opvoedpraktijk van alledag.

Wat leer je nog meer in de cursus Opvoeden?

Andere onderwerpen die aan de orde komen in deze cursus Opvoeden zijn:

 • Huilbaby’s en verlatingsangst
 • Motivatie en leerproblemen
 • Scheiden en het vormen van een nieuw gezin
 • Zindelijk en bedplassen
 • Het overlijden van een dierbare
 • Liegen of de waarheid verdraaien
 • Omgaan met alcohol, internet en tv-gebruik
 • Praten met pubers over seksualiteit
 • Pesten en gepest worden

Toelating

Starten met de cursus Opvoeden kan zonder vooropleiding

Om te kunnen starten met de cursus Opvoeden heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Deze helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op aanvullende vragen over de cursus.

Examen

Vraag na afloop van de cursus Opvoeden het certificaat aan

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken.

Studieduur & lesgeld

Opvoeden 1421

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 226,34 € 113,17 € 75,90
Nu met 50% korting € 113,17 € 56,59 € 37,95
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Opvoeden, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je CV? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Opvoeden
3.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik vind het fijn om deze cursus te volgen in mijn eigen tijd in mijn eigen tempo. Daarnaast hoef je om aan deze cursus deel te nemen, geen kinderen te hebben, om de opdrachten te kunnen maken. Daarnaast kan ik de theorie die ik leer uit de boeken goed gebruiken in mijn werkzaamheden, in de zorg.

Goede en leuke cursus. Erg interresant. Huiswerk goed en snel via internet te maken.

Bekijk alle ervaringen