Omschrijving

De leidinggevende als coach

Een echte leider zorgt ervoor dat iedereen binnen het team optimaal kan presteren. Als leidinggevende stimuleer, motiveer en begeleid je jouw medewerkers in hun taken en ontwikkeling. Een effectieve manier om dit te bereiken is Coachend leiderschap. In deze tweedaagse training ga jij intensief aan de slag met het ontwikkelen van deze manier van leiderschap. Je maakt kennis met verschillende stijlen van coachen en leidinggeven, duikt in de kenmerken van veelvoorkomende leerstijlen en ontwikkelt je vermogen om goed te luisteren, vragen te stellen en feedback te geven. Deze training is ideaal voor iedereen die al een managende rol heeft en zich hierin verder wil ontwikkelen. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Studieprogramma

Tijdens de training Coachend leidinggeven komen de volgende thema's en vaardigheden aan bod:

 • Manieren van coachen en leidinggeven
 • De leidinggevende als coach
 • Verschillende leerstijlen van mensen
 • Het coachingsgesprek
 • Doelen en persoonlijke ontwikkeling
 • Talenten binnen een team
 • Stimuleren van medewerkers
 • Groepsdynamica

Les op locatie én online

Coachend leidinggeven vergt veel oefening. Want alleen door het te doen zal je de verschillende technieken en vaardigheden echt eigen maken. Daarom volg je deze intensieve training in een kleine groep. Je volgt twee lessen waarvan één op locatie en één in een virtual classroom. Je krijgt bovendien les van een professional uit het werkveld.

Zodra je gestart bent met de training kun je in jouw online leeromgeving zien waar en wanneer de trainingen plaatsvinden.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

Tijdens je studie maak je gebruik van jouw persoonlijke online leeromgeving. Hier vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Deze training kent geen toelatingseisen. Iedereen kan meedoen! We gaan ervan uit dat je al enige tijd als leidinggevende gewerkt hebt of voldoende kennis hebt van gesprekstechnieken van een leidinggevende. Deze training duikt de diepte in en is erop gericht om jou de vaardigheden van coachend leiderschap te geven.

Heb je vragen?

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact op.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor €34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Training Coachend leidinggeven 5906

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Leon – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie