Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word een allround bedrijfskundige

Door toenemende concurrentie, automatisering en informatietechnologie in het bedrijfsleven en de non-profitsector, is de vraag naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau erg groot. Deze ontwikkelingen vragen om bedrijfskundigen die een integrale aanpak kennen. Word een bedrijfskundige en maak jezelf overal onmisbaar vanwege je bedrijfskundige kennis. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan.

Wat kun je na HBO Bedrijfskunde MER?

Wie het getuigschrift HBO Bedrijfskunde MER op zak heeft, is iemand die bruggen slaat. Je hebt een professionele benadering van bedrijfsprocessen. Als de beste kan jij bedrijfsprocessen analyseren en verbetervoorstellen doen. Je benadert managementvraagstukken vanuit een economische invalshoek. Zo kan je onder andere rapporten opstellen over ICT-mogelijkheden voor klantcommunicatie, marketing en concurrentieanalyse. Je zorgt voor de gegevensverzameling, analyse en de verwerking van de uitkomsten in een adviesrapport. Je kunt na de opleiding HBO Bedrijfskunde MER vele kanten op. Je kunt onder andere gaan werken als:

 • accountmanager
 • productiemanager 
 • projectleider
 • beleidsmedewerker

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 160,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 245,00 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Bedrijfskunde MER?

Na de erkende opleiding HBO Bedrijfskunde MER ben je direct inzetbaar in de praktijk. Binnen HBO Bedrijfskunde MER wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling als manager. Je leert mensen te motiveren en te inspireren. Daarnaast wordt er tijdens HBO Bedrijfskunde MER gekeken naar de ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie, zoals overheidsmaatregelen, markten, concurrentie, leveranciers, klanten en belangenorganisaties. Kortom,  je wordt optimaal voorbereid op de praktijk.

Gratis 4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

De opleiding HBO Bedrijfskunde MER bevat 4 interessante praktijkbijeenkomsten per studiejaar. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de beroepsvaardigheden die je nodig hebt in je carrière. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: 

 • Financieel management
 • Bedrijfskundige processen
 • Effectief Leiderschap
 • E-business

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Organisatie en Management
 • Inleiding Recht
 • Marketing
 • International Business (juridisch element)

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Bedrijfskunde MER

Tijdens HBO Bedrijfskunde MER loop je een leuke en leerzame stage. Je kunt bij allerlei soorten bedrijven stage lopen, bijvoorbeeld op de financiële afdeling, de afdeling HRM of de logistieke afdeling. 

Meelopen op financiële afdeling

Meelopen op marketingafdeling

Meelopen op HRM-afdeling

Meelopen op logistieke afdeling

Meelopen op afdeling kwaliteit

- See more at: http://www.stagemax.nl/stage-bedrijfskunde#sthash.gDn3WMkp

Meelopen op financiële afdeling

Meelopen op marketingafdeling

Meelopen op HRM-afdeling

Meelopen op logistieke afdeling

Meelopen op afdeling kwaliteit

- See more at: http://www.stagemax.nl/stage-bedrijfskunde#sthash.gDn3WMkp.dpuf

Stageduur van HBO Bedrijfskunde MER

Voor de HBO-opleiding Bedrijfskunde MER bedraagt de omvang van de stage 840 uur. Je loopt hiervan 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER

HBO Bedrijfskunde MER erkend door Min. OCWDe opleiding HBO Bedrijfskunde MER is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Management, Economie en Recht. Je mag je dan Bachelor of Business Administration noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Bedrijfskunde MER

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Bedrijfskunde MER?

De opleiding HBO Bedrijfskunde MER leidt je breed op. Je kunt in verschillende functiecategorieën werken:

 • Adviesfuncties
 • Management functies
 • Leidinggevende- en resultaatgerichte functies

Mogelijke beroepen

De opleiding Bedrijfskunde MER bereidt je voor op de volgende functies:

 • Medewerker kwaliteitszorg;
 • Hoofd Bedrijfsbureau;
 • Adviseur Personeel en Organisatie;
 • Accountmanager bank- en verzekeringen;
 • Projectleider of teamleider;
 • Procesmanager;
 • Afdelingshoofd, coördinator, teamleider van een MKB bedrijf;
 • Vestigings- of locatiemanager.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER 7939

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.824,00 € 160,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.347,15 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER
4.5 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ben net een kleine maand begonnen met de opleiding Bedrijfskunde MER. De boeken zijn top en de lesstof is goed leesbaar.
Heb al eens opleidingen gedaan via de concurrent en waar ik mij aan ergerde was het losbladerige systeem met tal van schrijffouten. Hier bij het NTI zijn het mooie lesboeken die een stevige kaft hebben.
Daarnaast worden er in de lesstof ook genoeg voorbeelden gegeven, zodat de lesstof voor je gaat leven.
Het zijn boeken die met de tijd meegaan, dus geen teksten die inmiddels in het archief horen.
Ronduit top.

Mijn ervaring met NTI en mijn studie Bedrijfskunde MER is tot nu toe inspirerend en motiverend geweest. Mijn studie heeft niet alleen het inzicht in mijn werk verrijkt, maar ook mijn kijk op de Nederlandse maatschappij verruimd. Het volgen van een studie is niet alleen een aanrader voor ieder mens, maar NTI draagt voor mij ook duidelijk bij aan mijn studieplezier. De modules die ik volg en de manier van studeren gaan mijn verwachtingen te boven. Ik ervaar volledige ruimte in hoe ik invulling kan geven aan mijn manier van studeren, je kunt zelf kiezen hoe diep je gaat en hoeveel begeleiding je nodig hebt. Kortom, ik ben heel erg tevreden en zet mijn studie met plezier voort.

Bekijk alle ervaringen