Omschrijving

Creëer een duurzaam HR-beleid

Let op: de HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid is binnenkort beschikbaar! Meld je nu alvast aan, en ontvang een seintje zodra de opleiding live gaat.  

Duurzaam HRM is de sleutel tot succes in een snel veranderde maatschappij. Wil jij je ontwikkelen tot een goede HR-adviseur en tegelijkertijd leren hoe je maatschappelijk verantwoord kunt ondernemen? Met de HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid ontdek je hoe je een effectief en duurzaam HR-beleid kunt opstellen, zodat je flexibel kunt inspelen op veranderingen in de toekomst. Je richt je op bedrijfsvoering binnen de circulaire economie, met oog voor de specifieke omstandigheden en wensen van werknemers. Aan de hand van verschillende theorieën, perspectieven en businessmodellen leer je duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken in jouw eigen organisatie. Met als doel? Een positieve impact creëren binnen zowel jouw organisatie als de maatschappij.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

Let op! Dit is niet het officiële studieprogramma, deze volgt nog.

Studieprogramma

In de HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid komen de volgende thema's aan bod:

Jaar 1

 • HRM
 • Management en organisatie
 • Arbeidsrecht
 • Gespreksvaardigheden voor managers en leidinggevenden
 • HRM in de praktijk

Jaar 2

 • Talentontwikkeling
 • Gedrag in organisaties
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Impactvol ondernemen
 • Circulaire economie

Jaar 3/4

 • HR-businessperformance
 • Organisatie en verandering
 • Loopbaanontwikkeling
 • Strategisch management
 • Advies- en onderzoeksvaardigheden

Wat kun je nog meer verwachten?

Vrije en begeleide modules

Deze HRM opleiding bestaat uit vrije modules en begeleide modules. Bij de vakken met meer interactie (begeleide modules) krijg je extra online begeleiding door je docent en mentor. Ook helpen we je met een planning.

Vliegende start dankzij de Startmodule

Studeren kun je leren! In de Startmodule van de HRM opleiding leggen we uit hoe je studeren bij NTI het best kunt aanpakken.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Niet de juiste diploma's?

Als je ouder bent dan 21 jaar, kun je de 21+ toets doen. Indien je deze haalt kun je direct starten met een HBO-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets. Kom je in aanmerking voor vrijstellingen? Dan kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Wanneer kan ik starten?

We hebben op het moment nog geen duidelijk over wanneer de opleiding HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid live zal gaan. Je kan je nu alvast vrijblijvend inschrijven. Zodra definitief bekend is wanneer de opleiding start, nemen wij direct contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen. Je bent tot niets verplicht, maar op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste updates.

Nu al beginnen?

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Dan zijn deze opleidingen misschien wel perfect voor jou! 

Stage

Stageduur

Tijdens de Human Resource Management opleiding loop je stage. Zo ervaar je hoe het is om als human resource manager te werken. Je bent voor deze opleiding 840 uur met de stage bezig. 700 uur doe je ervaring op in de praktijk. De overige uren werk je aan je verslag en opdrachten. Je wordt vanuit NTI begeleid door een stageadviseur.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding Human Resource Management HBO past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een HBO-programma te kiezen.

Examen

Wettelijk erkend HBO-getuigschrift Human Resource Management

HBO Human Resource Management van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende HBO-getuigschrift Human Resource Management. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning. Bekijk meer over de kwaliteit van Hogeschool NTI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo new 250pxb3

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid

Bij NTI bieden we de mogelijkheid om de kosten van jouw opleiding in termijnen te voldoen, of in een keer te betalen. Meer informatie over de kosten van de opleiding HBO Bachelor Human Resource Management - Duurzaamheid volgt!

Je betaalt alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Tot
€ 10.000,-
korting
Wist je dat je deze opleiding bij NTI zeer voordelig kunt volgen? Dit kan dankzij een subsidieregeling.

Veelgestelde vragen

Wat kun je worden met Human Resource Management?

Na de HBO-opleiding Human Resource Manager ben je breed opgeleid. Je kunt bijvoorbeeld werken als HR-adviseur, loopbaanadviseur, arbeidsbemiddelaar, medewerker werving en selectie, personeelsadviseur, consulent arbeidsvoorzieningen of medewerker arbeidsvoorwaarden. Doe een gratis proefles en ontdek meer over het vak hrm.

Wat doet een HR-manager?

HR-managers hebben een leidinggevende rol en een groot takenpakket. Naast de werving en rekrutering houd je je bezig met het personeelsbeleid, interne communicatie, relaties opbouwen met onder andere vakbonden, functieclassificaties uitwerken en het begeleiden van sociale inspecties. Na de HBO-opleiding HRM van NTI kan jij direct aan de slag in de HRM-wereld.

Kan ik de opleiding Human Resource Management in deeltijd volgen?

Bij NTI kun je de HRM opleiding in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Met FlexibelStuderen® van NTI volg je een erkende opleiding op jouw manier. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Tijdens de deeltijd opleiding leer je hetzelfde als tijdens een voltijd opleiding, maar dan bepaal je zelf het studietempo en hoef je niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Kan ik deze opleiding sneller doorlopen?

Heb je al diploma's of certificaten? Of heb je relevante werkervaring in dit vakgebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen en kun je de opleiding sneller afronden. Lees meer over vrijstellingen.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Thamar - HBO Arbeidspsychologie

Michelle - HBO Toegepaste Psychologie