Omschrijving

Start jouw carrière in de logistiek

Wil jij alles weten over goederen- en dienstenstromingen? Wil jij een manager worden die het logistieke proces beheerst en gebruik weet te maken van de nieuwste technieken? Dan ben je hier op het juiste adres. Tijdens deze Bachelor Logistics Management ga jij onder andere aan de slag met bedrijfseconomische aspecten, procesmanagement en inkoopmanagement. De opleiding bereidt jou voor op de praktijk. Zo leer je onder meer alles over logistieke kostenanalyses, bedrijfsprocessen, strategische logistiek en supply chains. Enthousiast? Start dan jouw HBO opleiding Logistics Management.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Logistics Management kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

HBO Bachelor Logistics Management 6041

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar van de Bachelor Logistics Management ga jij meteen aan de slag met de kennis van het managen van logistieke processen. Je verdiept je in bedrijfseconomische aspecten, procesmanagement en supply chain management. Ook leer je projectmanagementvaardigheden en professioneel en oplossingsgericht te werken.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • Supply chain management
  8 EC
 • Management en organisatie
  8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten
  8 EC
 • Procesmanagement
  8 EC
 • Projectmanagementvaardigheden
  8 EC
 • Professioneel en oplossingsgericht werken
  8 EC
 • Integrale opdracht, Fase 1
  6 EC
 • Praktijkprogramma Fase 1
  6 EC

Jaar 2

In dit jaar van HBO Logistics Management kies jij je specialisatie: Inkoopmanagement of Projectmanagement. Om je goed op de praktijk voor te bereiden ga jij aan de slag met logistieke ketens en informatietools. Ook verdiep je je in voorraden, capaciteiten, wachtrijen en leer je effectief te communiceren en beïnvloeden.

Hoofdfase
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
  8 EC
 • Voorraden, capaciteiten en wachtrijen
  8 EC
 • Logistieke ketens en informatietools
  8 EC
 • Integrale opdracht jaar 2 Logistics Management
  6 EC
 • Praktijkprogramma jaar 2
  6 EC
 • Specialisatie
  24 EC

Jaar 3/4

In het derde jaar van de opleiding maak je kennis met de adviesvaardigheden, logistieke processen en IT en Strategisch Supply Chain Management. Daarbij leer je onder andere om planmatig te werken en te organiseren. In het vierde jaar rond je de opleiding Logistics Management af met een afstudeeropdracht.

Ondersteuning & verbreding
 • Adviesvaardigheden
  8 EC
 • Logistieke processen & IT
  12 EC
 • Organisatie en verandering
  12 EC
 • Strategisch supply chain management
  12 EC
 • Planmatig werken en organiseren
  4 EC
 • Integrale opdracht jaar 3 Logistics Management
  6 EC
 • Praktijkprogramma jaar 3
  6 EC
 • Praktijkprogramma fase 4
  30 EC
 • Afstudeeropdracht
  30 EC

Wat kun je nog meer verwachten

17 online praktijkbijeenkomsten

Tijdens 17 interessante online praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Praktijkportfolio

Het leren in de werkomgeving speelt een belangrijke rol in de opleiding. Daarom werk je tijdens deze opleiding aan een opleidingsportfolio, waarin je opdrachten uitvoert op jouw werkplek of in de werkpraktijk. Bij NTI staat een portfoliobegeleider tot je beschikking die jou begeleidt bij het tot stand komen van je portfolio.

Twee varianten: duaal of deeltijd

Werk je al minimaal twee jaar bij een relevante werkgever en wil je deze opleiding volgen? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van de HBO Logistics Management. Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Schrijf je dan in voor de deeltijd variant. Bij deze variant loop je 840 uur stage.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Erkende opleiding van Hogeschool NCOI

De HBO Bachelor Logistics Management is een erkende opleiding van Hogeschool NCOI. Met FlexibelStuderen® van NTI volg je deze erkende hbo-bachelor op een manier die het beste bij jou past. Na afronding ontvang je het erkende getuigschrift van Hogeschool NCOI. Alle hbo-bachelors van NCOI zijn geaccrediteerd door de NVAO en voldoen daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Logistics Management als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Niet de juiste diploma's, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

Tijdens de Bachelor Logistics Management loop jij 840 uur stage. Daarnaast werk je aan je verslag. Tijdens je stage ervaar jij hoe het is om in de logistiek te werken. Leuk, want hier kun jij jouw kennis echt in praktijk brengen. Tijdens je stage word je begeleid door een stageadviseur.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen.

Examen

Wettelijk HBO-getuigschrift Logistics Management

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Logistics Management in samenwerking met Hogeschool NCOI. De HBO Bachelor Logistics Management van NCOI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift ‘HBO Bachelor Logistics Management’. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.


Examenkosten

De examenkosten bedragen € 79,39 per maand. Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kosten HBO Bachelor Logistics Management 6041

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 204,95 36 maanden
Examenkosten € 79,39 36 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met topdocenten
 • Jouw felbegeerde diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. Hiermee kan je tot €1.000 subsidie aanvragen voor jouw opleiding. Hoe dit werkt leggen we je graag uit. Check ook de andere subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame